En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Mustis bloggis

V.8 uppgiften samt Dagboksformatet. --> komentera den Cecilia, är du Snäll.

Hej Cecilia
jag känner att jag är lite efter med uppgifterna, läsandet och bloggen, därför att jag är verkligen upptagen med intensiv matten. jag hoppas att du tar (pytte) lite hänsyn till detta.
men ajja, kortsagt så försöker jag göra uppgifterna så snabbt som möjligt. :))


Jag har inte hunnit läsa så mycket av boken (bara fram till sid 126).

Jag har inte märkt så himla mycket skillnad på Halims tänkande och agerande ännu. Men han har ju blivit kär i Marit. Det kanske kan ändra hans tänkande längre fram i boken.
Men en sak har jag märkt på Halims tankar, han har börjat få lite respekt åt Alex. Förut ville han alltid "knäcka" honom, men nu så tänker han efter innan han säger någonting åt honom.
Tex. När de hade nutids orientering i samhälls lektionen. Halim fick ju bra resultat jämfört med Alex. Där ville Halim jätte gärna, typ "trycka ner" Alex för hans resultat, men sen så märkte han att Alex såg ledsen ut,då struntade Halim i att säga någonting.

Jag tolkar det som om Halim har börjat lugna ner sig om att bevisa att han är mycket mer duktigare eller smartare än Alex och mfl.
Man ska inte heller glömma att Halim har alltid stått och varit tvungen att välja mellan två olika vägar.
1.Mellan mamman som var likt Dalanda eller pappa, Otman som är mer "kan/vill- vänja-sig-vid-svenska samhället"
Eller
2. Nu går också Dalanda bort, hon kommer inte längre vara med Halim(mamma är död, vad jag har förstått). Ska Halim vara som förut, en tankesultan och skriva eller bli som pappa och smälta in i svenska samhället. Sluta tänka på religion osv.
Det gör Halim till en förvirrad människa, tycker jag.

Jag tror inte att jag skulle ha gillat boken om den var skriven i jag-form eller i-tredje person.
Det skulle kännas konstigt att läsa en killes ungdomsår i en annan form än dagboksformatet.
För det första skulle man inte kunna leva in sig i handlingen, det skulle kännas som om man läser Nalle Puh sagor. Med, att det var en gång en björn o bla bla bla....

Det jag vill komma till är att det är mycket enklare och roligare att lyssna på någon som vill berätta någonting om sig själv än att någon annan gör det för honom/ henne.
Man skulle inte kunna förstå det roliga, tragiska eller något liknande i boken om det var i tredje-person.

Om jag har läst någon annan bok i dagboksform?
Vad jag vet så läste jag en bok om Robinson Crouse. Jag kommer inte exakt ihåg om det var enbart i dagboksformat eller lite blandat. Men en sak är jag säker på att han förde dagbok, som man fick reda på under hans vistelse på öde ön. Coolt va?

Skrivet av Musti, 2006-03-03 22:03

Mustafa,
Dina reflektioner är mycket bra. Jag har förstått att ni har haft en hel del att göra i intensivmatten och hoppas att det har gått bra för dig. Dina bloggar är så pass extensiva att de renderar dig betyget du fick på hela projektet, sammanvägt med analysen.

cecilia

Skrivet av cecilia, 2006-03-28 14:00

go musti, go musti !!

Skrivet av kiarnold, 2006-03-28 15:38

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera det här inlägget.