En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Mystiques bloggis

Taste and other tales
Taste-page 12-13

Well it all ended with that Mike was wrong about the questiongame he and Richard Pratt had and Mike´s daughter were crying and the mother was shouting at Mike and telling him that it was very stupid of him to even think to gamble about his daughter.
I didn´t understand the very ending of this tale but it doesn´t matter=).

By: Janina Danes

Skrivet av Mystique, 2006-04-16

Visa hela (3 kommentarer)

1) Jag tycker att det har varit intressant men ibland kanske lite tråkigt därför att i början var det lite segt både i boken och för mig att komma igång men sen när jag verkligen kom igång så gick det bra.
Och medans jag lyssnade på boken så förde jag anteckningar på datan vilket var jättebra eftersom det hjälpte mig att komma ihåg och även om den är lite gammalmodig och seg så blev den intressant och bättre för varje gång.

2) Jag tycker att boken är bra på ett sätt genom att den avspeglar den tidens tid och den faktiskt är fängslande och när jag fastnar för en bok så är det verkligen intressant.
Den var fängslande därför att den sortens kärlek som Sara och Albert hade var så fin och man ville bara veta vad som händer därefter hela tiden och det är en fin berättelse mellan två människor.

3) Om jag själv hade fått välja en bok så hade jag nog inte valt den, det beror på, nu var det ju så att du tog fram dom böcker som vi fick...

Skrivet av Mystique, 2006-04-07

Visa hela (0 kommentarer)

Kapitel 7 & 8
Dom diskuterar och dom diskuterar och Albert säger att han gärna vill hyra rum hos Sara och hennes mor.
Det är mest Sara som pratar om henne själv och hur hon är o.s.v., Albert lyssnar hellre men vill gärna blir frågad om honom själv.
Albert sitter på en stol med Sara i hans knä och tänker tillbaka då han satt på en stol i Arbåga.
Nu verkar det uppenbart att dom faktiskt är tillsammans även om dom inte har sagt dom orden eftersom dom redan börjar att prata om deras arbeten, liv och boende, och att dom inte ska lägga sig i varandras arbeten utan bara ha varandras kärlek.
Dom är väldigt kärleksfulla genetmot varandra och Albert lägger märke till små detaljer hos Sara som han alltid har gjort och kommer alltid att göra.
Sara avslutar samtalet med att säga att den personen hon vill ha hos sig innan hon dör ska vara Albert och att han ska kyssa hennes hand...

Samtalet tas försiktigt upp igen och Sara säger helt oväntat att hon älskar Albert enda in i...

Skrivet av Mystique, 2006-04-06

Visa hela (2 kommentarer)

Kapitel 6
Dom börjar att tala om drömmar och kommer då in på vad Sara hade drömt inatt, albert får som svar att hon faktsitk drömde om honom.
Sedan pratar dom om allt möjligt och diskuterar lite kring kvinnor och män, hur dom fungerar o.s.v.
Albert säger därefter att han är lite sårad för att hon inte har frågat om honom alltså avrt han kommer ifrån, hans liv hittils o.s.v.
Albert ha egentligen bestämt sig för att åka till Mariestad och där får då Sara fortsätta själv men sara böjer på huvudet och säger ledsamt att hon inte vill åka själv till Linköping.
Albert reagerar på hennes ton och funderar ett slag.
Efter ett tag frågar Albert Sara vad hon skulle göra för att få honom att följa med till Linköping och hon bryter ut i ett glädjetjut med ett leende på läpparna.
Hon svarar därefter att han får isådanafall fina glasdekorationer men han blir inte nöjd...

Dom kommer till Glanshammar,Örebro,Kumla och längre.
Dom har nu åkt ända ifrån...

Skrivet av Mystique, 2006-04-05

Visa hela (2 kommentarer)

Kapitel 5
Nästa morgon for Albert upp från stolen med ett hopp av att Annette, en rumskompis kommer in med kaffe.
Klockan är halv sju på morgonen och Sara vaknar långsamt upp och genom en nick till Albert säger hon godmorgon i smyg.
Albert är redan påklädd när Sara dricker kaffe i sängen, han går ut för att kolla så att hästarna med vagnen har anlänt.
När han kom ner dit så såg han att det fattades en sittdyna och att Sara inte alls skulle gilla att sitta så hårt så han går iväg och hämtar en.
När han kommer upp till rummet så ser han Sara stå där alldeles färdig och redo att åka och säger då till Albert "godmorgon" på riktigt.
Han tar då henne i famn och kysser henne.

När dom står där nere på gården redo att åka iväg så står Sara och räknar en massa pengar som hon envist ska ge Albert för resan, självklart vill inte Albert ta emot men hon säger då på ett bestämt sätt att han ska ta emot dom och att om hon inte hade haft råd så hade hon...

Skrivet av Mystique, 2006-04-04

Visa hela (2 kommentarer)

Kapitel 4
Det fortsätter med att Albrekt och Sara står och pratar allmänt på däck och börjar då helt plötsligt att prata om Saras kappsäck som då blev så intressant enligt Albert.
Dom blir avbrutna i samtalet av ångkaptenen som går förbi och stannar för ett litet tag.
Albert får en cigarr av ångkaptenen och ångkaptenen drar sig vidare.
Efter ett tag när Sara går iväg så står Albert kvar och funderar över vad den där kappsäcken innehåller och får då helt utan vidare syn på kappsäcken och börjar att begrunda igen över innehållet och får då syn på glas i säcken.

Nu börjar fartyget att sakta in mot land, klockan är nu ca 19.00 och kaptenen beräknar vara framme runt 20.00.
Och efter ett tag så åker båten vidare.
När dom två turturduvorna står på däck och när Albert ska ge sig av till baren på båten så säger Sara försiktigt till Albert att hon kan passa hans och hennes saker så får han slappna av en stund, tacken blir faktiskt en liten kyss...

Skrivet av Mystique, 2006-04-04

Visa hela (1 kommentar)

Jag väljer boken Mästaren och Margarita, hoppas det går bra och att ingen har valt den än.
Går då och lånar en ljudupplaga igen på biblan=).

Skrivet av Mystique, 2006-04-04

Visa hela (2 kommentarer)

Kapitel 3
Serganten går ner till matsalen och letar hemligt efter hans "sköna", han köper fyra apelsiner och får sedan syn på henne.
Han går sakta fram till henne och frågar om hon vill smaka på apelsinerna, och hon svarar tacksamt "gärna".
Hon tar fram en kniv och skär en apelsin till henne och en till honom.
Han tittar på kniven fundersamt och säger till henne med ett leende på läpparna att dom borde bli närmare bekanta.
Hon tittar tillbaka och ler ännu mer...
Han frågar om hon och hennes moster är nära släkt och hon svarar att hon har en moster som heter Ulla och en till som heter Gustava, alltså två stycken.

Sara nämner att hon alldrig har varit i Stockohlm och att hon ser framemot att få se staden, och när hon kommer dit ska hon titta på diamanter och stadens mode.
Han tittar mot henne med en fast blick och tänker för sig själv att hon har en mycket elegant figur och ett mycket vackert ansikte.
Sara babblar på och märker inte att han skådar henne när...

Skrivet av Mystique, 2006-03-16

Visa hela (3 kommentarer)