En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Nelson

Malin o Nelson på äventyr

Detta är en blogg om Nelson (Nässlan) o mitt något udda liv...
Vi är ett dressyrekipage, som bor i Karlskrona för tillfället...
Jag som ägare o ryttare till världens finaste Nelson har för många ett udda sätt träna min häst på, kör nämligen Ulla Håkansson style, mycket ridning o träning i skogen, vilket fungerar utmärkt =)

I denna bloggen kan man följa vår vardag o våra upptåg, tävlingar o träningar o alla påhitt som jag o Nelson kan komma på... o jag är ständigt på jakt efter nya erfarenheter o filosofier som kan göra Nelsons liv så bra som möjligt, dvs, jag är en väldigt open-minded dressyrryttare som inte riktigt följer "the old school" men med bra resultat ;)

Följ bloggen om du vill veta mer ;D
Kramar Malin o Nässlan

Igår var det tävling hemma, lokal/regional o jag o Nelson var anmäld till LB:2 o LA:4...
Jag var lite orolig över om jag skulle vara på topp, eftersom jag jobbade till kl. 02.00, men vaknade o var på toppen humör o super taggad över att få rida =) Hade haft lite trimning på fredagen o då kändes han super! O den härliga känsla satt kvar igår oxå, han var verkligen på hugget o pigg o glad =)
Red fram i cirka 40 minuter o sen var det dags för oss o rida in på banan, red lite framme vid domarbordet, just in case att han skulle tycka det är lite läskigt, det är ju inte på alla tävlingar domaren sitter nere i själva ridhuset, bara några meter ifrån staketet, men nä idag brydde han sej inte det minsta, så sen fick jag startsignal o så var det dags, var verkligen taggad så red upp, o sen halt. Nelson var oxå taggad o höll på att gå ifrån i halten precis när jag hälsade men jag hann parera honom precis i tid, så det gick toppen o sen framåt iden, råkade svänga lite...

Skrivet av Nelson, 2009-10-11

Visa hela (0 kommentarer)

Hmm har haft en riktig hästhelg, där jag har passat 2 hästar utöver Nelson... Som tur väl är har elin hjälpt mej med att motionera Nelson o fixa i stallet, vilket har varit väldigt snällt... O en annan sak som haar varit väldigt givande med denna helgen är att jag upptäckt hur tacksam jag är över min häst, inget går upp mot sin egna häst, and that's that...!

Iaf igår tränade vi, vilket gick mycket bra, han var riktigt mjuk o över ryggen o på bett o hjälper. Galoppen var jättefin, blev fina skänkelvikningar o fina övergångar galopp.skritt, så jag var mycket nöjd =)
Idag blev det o rida ute eftersom han gått inne mycket sedan mitten av förra veckan pga vädret vi haft (blåst o regn) så sagt o gjort så styrde vi stegen mot skogen o det gick jättebra, han hade nog lite träningsvärk för han var lite stel, sedan ungefär mitten av rundan så rider man på en ganska nyanlagd ridstig, med en stor beteshage på ena sidan o en bostadsområde på andra sidan, o grejen med detta...

Skrivet av Nelson, 2009-10-06

Visa hela (1 kommentar)

I helgen (torsdag-måndag) får Nelson dela med sig av min uppmärksamhet till ett par andra filurer...
Mona o Erika är iväg på bröllop så jag fick det stora nöjet att vara barnvakt åt deras lilla ponny o år deras halvblod =)

O idag var första dagen av barn (häst) passningen, det är lite skillnad o mocka, fylla på vatten o göra mat åt 3 hästar istället för en, men det tog cirka 2 timmar, hade gått lite fortare om inte ett par hästar fått dojjor, o då är det alltid lite extra bök, för man vill ju inte störa dom när dom skor, så man får ta lite hänsyn det :)

Men iaf för att hinna lösa allt detta med 3 hästar o jobb, så har jag fått koppla in Elin som med glädje kommer och rider Nelson lite extra :P hon brukar inte rida så ofta, jag brukar alltid försöka rida själv för jag gillar det =) men nu fick hon ta honom några extra dagar iaf (=
Så ikväll ska jag rida Woblesse o Elin får ta Nelson...

ska faktiskt bli skönt att ha en riktigt hästig helg, länge...

Skrivet av Nelson, 2009-10-01

Visa hela (0 kommentarer)

Oj oj oj, ska försöka göra en kort sammanfattning av den senaste tiden, har varit mycket på gång nu....

Vi kan ju börja med o tala om DM som inte alls gick som det skulle. Vilket mesta dels berodde på att jag var lite odisiplinerad o inte la mej i tid dagen innan tävling o var därför jättetrött, så första klassen minns jag inte alls hur det gick förrutom att det inte gick bra, så surade ganska länge efteråt på mig själv. Sedan tänkte jag va fan, jag tar igen det i LA o taggade verkligen till, dock var rektionsförmågan o tajmningen lite urfunktion pga trötthet, men red dock så mycket bättre blev några missar tyvärr, o jag red honom i lite för låg form för domarens smak så det slaktade allt, överallt kommenterar hon låg form o ger extremt låga poäng... O ja visst var han låg i formen men han var helt eftergiven o avslappnad, men det såg hon icke. Dock var det några riktigt stela spännisar på prisutdelningen som såg ut som om dom fått en stålvajer uppkörda i...

Skrivet av Nelson, 2009-09-24

Visa hela (0 kommentarer)

oj oj, nu får det vara skärpning, det var jättelänge sedan jag skrev om vad som händer, ju. Fy skäms på mej..

Måste bara få säga att det är jätteroligt o läsa de kommentarer jag får :D

Nu börjar det verkligen bli höst, det har verkligen gått hur fort som helst. Tyckte nyss det var jättefint väder, soligt o varmt. riktigt sensommar väder, men nu helt plötsligt är det grått, blött, ruggigt o kallt.
Hmm, ja hösten är nog hör för o stanna. Det som är skönt med hösten det är att alla träningar o tävlingar kommer igång igen o det gillar vi :)

Har redan hunnit avverka en dressyrträning o en cavalettit träning, som gick super bra :D
Ikväll är det dags för ännu en dressyrträning, o Nelson har kännt så fin sen sist. Har verkligen jobbat med galoppen o samlingen, bärigheten o övergångarna, o det känns så himla bra :D Vi har verkligen varit duktiga o övat på våran läxa, så ska bli riktigt roligt o få höra vad Helene tycker idag. Nelson har kännt nöjd...

Skrivet av Nelson, 2009-09-07

Visa hela (0 kommentarer)

Idag är vi lite trötta... trötta men glada :)
Igår blev det ett set kvällspass i ridhuset så där vid 21-22 på kvällen. Trodde jag skulle få vara alldeles själv, men tji fick jag. Freja o Hugo var också där, men det var lugna gatan, absolut inte trångt eftersom vi var i stora ridhuset (22×75) o Freja var mest i nedre delen o jag var mest i övre delen. Efter ett tag gick Freja så då hade jag hela ridhuset för mej själv. men vädret var lite lustigt, världens högsta luftfuktighet så det blev väldigt varmt o svettigt...men var iaf nöjd med kvällens pass, tänkte på vad vi hade gjort i måndags o övad på de övningar vi gjorde i måndags. Det vill säga mycket galopp o samling, o det gick mycket bra...
Galoppen o fattningarna var verkligen jättebra. fick dom inte till avsaktningarna till skritt lika bra som i måndags utan han blev lite tung i handen.

För övrigt har denna veckan varit lite stressig, har jobbat mycket timmar o fått hoppa in lite när som. Eftersom mina vikarie...

Skrivet av Nelson, 2009-08-29

Visa hela (1 kommentar)

Var inne o kollade klubbens hemsidan nu o hittade något roligt :)

Grattis sidan

Kolla sedan underrubriken, Yxnarum 1/8 :)
Trodde faktiskt inte dom hade koll på detta, men lite roligt med en utmärkelse trots allt :)

Kram Malin o Nelson

Skrivet av Nelson, 2009-08-26

Visa hela (0 kommentarer)

...vilken träningsvärk jag har idag, men är det inte underbart när man känner hur mör o ont det gör i kroppen. Det är ju det bästa kvittot på att man har fått jobba, och jobba det fick vi göra igår.

Igår när det var dags för träning o jag var taggad till tusen. Nelson var uppklädd i vita lindor o vittshabrak o jag hade vit skjorta o nya blåa ridbyxor. Fint ska det vara. en dresyrryttares största nöje att få klä upp sej så det ser prydligt ut o matcha ;)
Eftersom jag befarade att en viss Nelson skulle vara lite stel då han fick vila på söndagen pga av tappsko som vi inte slog på förens sent, så började jag med att rida ut en runda i skogen i skritt i cirka 30-40 minuter, sedan red jag fram i lite trav i lite galopp i ridhuset... I ridhuset var det fruktansvärt varmt o kvavt, det lilla ridhuset är precis som ett växthus. Varmt o kvavt på sommrarna o iskallt på vintrarna...

sedan kom Per o Helene o dottern hade dom också med sig idag, eftersom Per hade skadat sig...

Skrivet av Nelson, 2009-08-25

Visa hela (0 kommentarer)