En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Nouralls bloggis

Läxa V. 48
*Vad handlar texten om?
*Hurdana var
- riddaren
- tiggarmunken
- frun från Bath
- sockenprästen
*Ge exempel ur texten på två humoristiska och två allvarliga inslag i beskrivningen av personerna.

Handling:
Texten handlar om en person som pratar om sig själv. Han talar om sig själv som jag-perspektiv. Jag personen stannar vid Southwork för att vid senare tillfälle åka vidare till Canterbury. I den stället han bor i, Tambard Inn kommer det en hel ras med människor och alla dom som kom in ska också åka vidare till Canterbury.
Jag personer tänker/känner sig säker och bekant så han bestämmer för att beskriva dom som kom in, så han kallar en för riddare, en fru från Bath, en sockenpräst och tiggarmunk.

Riddaren:
Som jag förstog så var riddaren väldigt stark människa och att han var muskulös människa. Han visade repekt för dom äldre och specialt för hans pappa. Det sägs att han räddade alltid kvinnor. Han är inte bara bra på det men däremot är han...

Skrivet av Nourall, 2006-12-06

Visa hela (1 kommentar)

Brick Lane är skriven av Monica Ali. Hittils tycker jag att den är häftig bok. Den innehåller spänning.

I boken är det Nazneen som ä huvud personen. Nazneen gifter sig när hon är 18år bara, hennes make blir den dubbelt så gamla mannen Chanu. Chanu lever och jobbar i England dit de ska flytta tillsammans. Prater gifter sig och flytter strax efter bröllopet till Lonad, till Brick Lane. Chanu har väldigt stora planer, när dom kommer till London så börjar han med sin jobb igen, han drömmer om att bli rik, riktigt rik människa som då kan åka tillbacks till hemlandet Bangladesh men gång på gång går hans planer i Stöpet.Han förlorar sin jobb i början , han försöker starta eget företag men går i konkurs.
På Brick Lane bor mycket människor från Indien och från Bangladesh så Nazneen behövde inte lära sig engelska efter som dom pratar på hennes språk så det va inte svårt att gå ut och handla men däremotnär hon jätte gärna vill lära sig engelska för att om det skulle...

Skrivet av Nourall, 2006-11-23

Visa hela (1 kommentar)

Vergilius ska leda Dantes genom helvetet. Det är hur många stegar som helst men första steget är Inferno och där möter Dante två själar Francesca och Paolo. Francecsa var otrogen mot sin macke med Paolo, då hade hennes man flippat och han döda båda Paolo och Francesca pågrund av Francescas Otroheten.. I allafall i Inferno möts dom med Dante och där ropar dante fram dom men i början bad Dante Vergilius att ropa dom men då sa vergilius ”be dom då själv, i namnet av den kärlek som ännu driver dom, och de skall komma.” och då ropade Dantes till dom och dom kom och hälsade vänligt genom att säga "O varelse, så godhjärtat och ädel som vill besöka i den mörka luften härnere oss, som färgat världen blodröd, om Alltets konung vore bevågen skulle vi be om frid för dig, som visar förbarmade med vår förvända ondska".
Dante ber dom att berätta varför dom hamna här och då berättar Francesca allt.

Jag valde citaten ”Men eftersom du nu så ivrigt längtar att höra vilken...

Skrivet av Nourall, 2006-11-23

Visa hela (0 kommentarer)

1. I texten så beskrivs Hektor som den hjälmomstrålade Hektor och Andromache som vitarmad Andromache.
Hektor är en väldigt ansvars full man som inte vill annat än att leva med sin familj i frihet.
Andromache kvinna som vet vad hon vill och inte vill. Hon gör inte dem saker som en kvinna brukar göra utan gör det som hon tycker gynnar sin familj.

2. Hektor var en god husman och pappa. Han gjorde allt för sin familj, han stred för landet och han vet vad skulle hända med familjen..

3.
4.

Skrivet av Nourall, 2006-10-27

Visa hela (1 kommentar)

jag har valt att skriva om boken Brick Lane av Monica Ali; humoristiskt ombangladeshiska invandrare på en gata i London

Skrivet av Nourall, 2006-10-26

Visa hela (1 kommentar)

Allt blir konstig med Sandor hemma. Han börjar tjaffsa med mamman och han sa att han kommer att lägga av med dansen. han började hänga med grabbarna från fotbolls laget, dag för dag blir han mer konstig och Sandors mamma och pappa slänger all skit på Ida efter som dom tror att det är hennes fel att Sandor la av med dansen och han började bete sig konstig.
Sandor blir ledsen över det nya livet och han sitter och funderar på att gå tillbaks till dansen efter som han gillar inte livet han har, jag menar det nya livet, killarna han umgås med och livet han ser i stan. Så han börjar dansa medan ingen vet om det och då ökar han sin förmåga för dansen.
Ida vet att Babak är sandor största fiende men under ett tag började han hänga med honom, men när Ida var i Göteborg så var det en fest hon var på och där var Babak och Sandor och Ida började hångla med Babak. Det hände tjaffs mellan Babak och Sandor och efter en stund börjar de slåss mot varandra.
Idas liv förändras efter att...

Skrivet av Nourall, 2006-06-02

Visa hela (0 kommentarer)

Ida är hemma hos sig själv med henne kompisar, alla sitter där och pratar om allt och så pratar Ida om henne mamma och Sandor mobbade killen. Det känns fel atthon berättar dt och hon vet det men hon gör det ändå men vet inte varför. Efter en liten stund så plingar det hos Ida, Ida går fram och öppnar och så gissa vem som är där? Sandor. Ida får chook och sandor står där ute och förklarar varför han är där, men innan han kom till henne hände något intressant, Idas kompis tar fram nåot till ida, så tar hon fram hach, Ida skiter i vad hennes mamma skulle säga om hon får reda på det, hon gör det alltså hon röker den med henne vänner.
Idas vänner kommer ut skrattande ifrån rummet medan ida o sandor står vid dörren, dom ser feta nörden där och säger att dom ska ha gruppsex med honom men han vet att han är oskuld.

Skrivet av Nourall, 2006-05-17

Visa hela (1 kommentar)

Sandors blev utmanad på att spela fotboll under idrotts lektionen av en kille.. inte direkt utmanad men han trodde att ha inte kunde spela fotboll och efter som han dansar bara under fritiden så trodde dem att ahn skulle tacka nej och han skulle istället dansa med tjejerna men tvärtom blev det, han sa ja ajg vill vara med och chockade alla. man kan säga att han utmanade alla där och specielt sig själv. När han spelade var han duktig på att behålla bollen och han så duktig att många började gilla han föruttom den utmanaren( glömde vad han heter). han tacklade Sandor så hårt så att Sandor blev tvungen att gå till omklädningsrummet för att vila sig.jag tror att han tyckte att det var roligt att spela fotboll och att han kunde knäcka alla som var emot honom. men för Ida var det tvärt om efter att hon örfiladeVanja i kafeterian Efter det kännde Ida sig väldigt värdelös och var trött på sig själv.. Efter det började hon skriva igen till Sandor.Ida ville inte gå på en fest med...

Skrivet av Nourall, 2006-05-02

Visa hela (1 kommentar)