En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Nouralls bloggis

läxan

Läxa V. 48
*Vad handlar texten om?
*Hurdana var
- riddaren
- tiggarmunken
- frun från Bath
- sockenprästen
*Ge exempel ur texten på två humoristiska och två allvarliga inslag i beskrivningen av personerna.

Handling:
Texten handlar om en person som pratar om sig själv. Han talar om sig själv som jag-perspektiv. Jag personen stannar vid Southwork för att vid senare tillfälle åka vidare till Canterbury. I den stället han bor i, Tambard Inn kommer det en hel ras med människor och alla dom som kom in ska också åka vidare till Canterbury.
Jag personer tänker/känner sig säker och bekant så han bestämmer för att beskriva dom som kom in, så han kallar en för riddare, en fru från Bath, en sockenpräst och tiggarmunk.

Riddaren:
Som jag förstog så var riddaren väldigt stark människa och att han var muskulös människa. Han visade repekt för dom äldre och specialt för hans pappa. Det sägs att han räddade alltid kvinnor. Han är inte bara bra på det men däremot är han vacker människa och hans armar beskrivs att dom är av stål. Efter som dom är så starka.

En fru från Bath:
De beskriver henne som en glad och positiv människa, hon visste vad hon ville ha. Hon hade inte svårt att skaffa en man för att hon visste hur hon skulle få tag på en man. Det sägs också att honuppskattade dom som gillade henne.
Hon var duktigt sömmerska också.

”Hon hördes ofta prata glatt och skratta”

En sockerpräst:
Han var väldigt hjälpsamm person. Han hjälpte andra även om han kunde knappt gå, plus han tog andra i förhand och det är inte många som gör det. Som person är han positiv och blir glad för det minsta han får.

Tiggarmunk:
Som jag förstog det så är han väldigt positiv människa. Folk ville dela med sig om deras beskymer eftersom man kunde öppna hjärtat för honom och prata, folk litade på honom. Han försökte verkligen hjälpa till med det han kunde. Och när han hjälper till så har han alltid leendet på läpparna.

Skrivet av Nourall, 2006-12-06 09:07

Nouralla,
Du har fått med många viktiga punkter. Din uppfattning om riddaren är som den ska, likaså frun från Bath och sockenprästen. Avsnittet om tiggarmunken vill jag att du ska gå tillbaka till och kolla lite extra på. Det är en ganska knepig text, men försök lusläsa den så kanske du kan närma dig den lite mer.

cecilia

Skrivet av cecilia, 2006-12-18 14:09

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?