En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Odhners bloggis

Fredagsgruppen Uppgift4 V44

Tjena allihopa!

Denna uppgift är lite special som det är viktigt att alla gör och att ni gör det på rätt sätt i gruppen. Det kommer ochkså att vara mycket eget ansvar. Läs därför noga vad jag vill att ni ska göra!

Lektionen Fredag den 10/11 kommer jag inte att kunna vara på skolan så därför kommer denna uppgifts deadline vara till lektionen fredag den 17/11. Givetvis har ni full möjlighet att komma till skolan och sitta att greja med uppgiften eller så är ni hemma. Det är upp till er. Bara det blir gjort till den 17/11 då vi ska gå igenom resultaten.

Vadärdetdåjagvillattniskagöra???

Jo, följande:

Uppgift #4 V. 44

1. Var och en av er ska leta upp tre stycken nyhetsartiklar som handlar om samma sak/samma nyhet.

T.ex. Om du hittar ngt om att: "Zlatan vill fortfarande inte spela i landslaget" så har säkert Expressen, DN och SvD artiklar om samma sak. Eller "Nordkorea kommer spränga igen" eller "Värdetransportrånen ökar" o.s.v.

Din uppgift är alltså att leta upp tre olika artiklar som handlar om samma ämne eller nyhet. Det enda kriteriet är att det måste vara olika tidningsartiklar -alltså inte TV-nyheter eller Internet -annars är det helt valfritt . Och att artikeln måste ta upp samma nyhet - annars funkar inte uppgiften. Själva nyheten är helt valfri, välj något som du är intresserad av.

2. Du skall sen diskutera skillnader i dessa tre artiklar utifrån "Form - Innehåll"-diskussionen vi hade på lektionen. Fokus ska ligga på hur författaren väljer att vinkla sin historia. Annars är det samma punkter att ta upp som tidigare.

3. Hela diskussionen vill jag att du gör skriftligt i "Uppgiftsmallen" precis så som det ska se ut i mallen. Det här ska du alltå göra digitalt i mallen och INTE på Bloggis. - Se punkt 4 varför.

4. När du sen är helt "klar" med punkt 1, 2, 3 så ska du skriva ut och byta uppgift med någon i din grupp. När du har bytt uppgift är det några saker som du titta på i din kompis uppgift.
- Följer uppgiften mallen helt och hållet? Kommentera/redigera det som är fel. Var noga!
- Står alla diskussionspunkter om form & innehåll med tydligt i uppgiften? Vad kan utvecklas, strykas, läggas till? - Kräv mycket!
- Finns det tydlig en diskussion om hur varje författare väljer att vinkla sin nyhet?
- Skriver din kompis en slutsats som besvarar frågan vilken artikel han/hon litar mest på och varför? - Om inte redigera.
- Står det med på slutet vem som har kommenterat, redigerat och godkänt uppgiften? - Lägg till det annars.

Alltihop ska vara redigerat & fixat, utskrivet och redo att läggas på mitt bord till lektionen fredagen den 17/11!

Det var det! Mycket instruktioner. Få nu inte dåndimpen över att uppgiften är lite större än vanligt. Det är egentligen en ganska lätt och rolig uppgift, men det kräver att du läser instruktionerna noganoganoga och att du samarbetar med din kompis. Du har ju också gott om tid på dig så se till att du kommer igång.

God nyhetsjakt!

/Mårten

Skrivet av Odhner, 2006-11-01 12:18

Hej Mårten.
Måste bara kolla av en sak, men har vi inte nartionella i engelska den 17 /11?
Hälsningar Emma

Skrivet av Emma-j, 2006-11-07 15:14

Oh...
Jag tror du har rätt. Nationella i eng den 17/11?!?
JAg kollar upp det och återkommer hur jag vill att ni ska göra.

/Mårten

Skrivet av Odhner, 2006-11-09 08:34

mårten vad menas med form och innehåll.....? Theo...........

Skrivet av Theo, 2006-11-09 14:05

Mårten med vem ska jag diskutera med om artiklarna för jag har ingen att jobba med....?

Skrivet av Theo, 2006-11-09 14:14

Halloo Emma & Theo!

Ni HAR Nationella i eng den 17:e. Kolla på det senaste inlägget för er.
Ni behöver heller inte diskutera själva artiklarna MED någon. Det fixar ni själva (det är själva uppgiften) men däremot måste ni ju byta med varandra för att ni ska kunna lösa uppgiften helt. Kolla senaste inlägg.

/Mårten

Skrivet av Odhner, 2006-11-13 14:54

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?