En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Precis vad som faller mig in här i Livet

Svenska till alla ! Gör detta till en grundlag

Svenska språket bör bli en grundlag. Alla som bor här eller flyttar hit ska lära sig språket. Det enda undatag som jag ser som möjligt är en medicinsk anledning. Alla som kommer övergränsen och ansöker om svenskt medborgarskap ansöker således också om en utbildning i det svenska språket. Det är helt orimligt att vi svenskar speciellt dom äldre inte ska förstå eller kunna uttrycka sig i sin omgivning. På min sambos jobb jobbar det idag en hel hög med halvt utbildade eller ska jag säga outbildade personer både invandrare och svenskar. Min sambo jobbar inom äldrevården och beskriver att dom äldre har svårt att förstå merparten personalen med utländsk härkomst. Det är fan i mej otroligt att sånt sker. Dom lever sina sista dagar. Dom har slitit för sitt sverige och på ålders höst kan vissa inte ens få ett glas mjölk för att personalen inte förstår vad dom vill. Busschaufförer behöver vi. Men lär er språket, växla med våra pengar och kör förhelvete rätt. Fast först och främst eftersom många av er inte klarar av nämda punkter så börja med att stänga av mobilen för den gör det absolut inte lätare för er när ni har sådan problem som ni har.

Det borde vara punkt 1 i antällningsintervjun: Hur behärskar han/hon svenska språket i tal och skrift ?

Nej fy och skam åt makthavare som inte förstår vad som händer när man stoppar in icke svensktalande personer bland service yrkena. Men det är väl klart. Dom högst upp på bergets topp (vära kära politiker) har inget behov av dom kommunala äldreboendena eller för den delen lokaltrafiken. Dom har både privatchaufför och sjuksyster i hemmet. För att inte tala om svart städhjälp.

Politiker Hör upp
gör om, Gör Rätt
Svensk språklag för alla. Tvång om Svenskautbildning vid ansökan om medborgarskap

(Om ni nu hittar nått stavfeel eller dyl så är det inte nödvändigt att påpeka detta)(Jag stavade stavfel fel av en anledning till dom som inte förstår detta)

Jag har en kommentar från ett kundbesök i mitt jobb där personen kom in på hur bra sverige verkligen är. Jag och min kollega (som är från Iran) undrade givetvis vad han menade och han förklarade. "Jo ni förstår. När man kommer till sverige så är man välkommen med öppna armar. Ni tar emot en, placerar oss i lägenheter nära våra landsmän och sen ger ni oss bidrag och vi slipper jobba". Skamligt. Är det så vi vill bli sedda utifrån ? Jag betalar inte skatt för att folk inte ens VILL försöka göra nått. Det hade inte haft nån betydelse om personen i fråga hade kommit från irak island eller sverige. Dom latmaskar som är friska ska fan i mig kunna ta en kratta och börja arbeta. Det är tack vare såna som dom som det har blivit så hårt på fronten sjukskrivningar. Min mor har er och tacka. Hon råkade ut för en olycka och har nu Allvarlig reumatism vilket gör henne i princip orörlig flera dagar per vecka. Nu har försäkringkassan dragit in hennes ersättning på grund av deras läkare bedömmer henne så pass frisk att hon ska jobba. Medans hennes två läkare bedömmer henne som förtidspensionnär. Bör tilläggas att försäkringskassans läkare har aldrig träffat min mor. Arbetsförmedlingen har även dom gjort en utredning. Dom ser mamma som heltidssjukriven. Men inte försäkringskassan. Tack vare alla jävla idioter som är hemma trots att dom kan. Bara för att vi andra ska få betala eran skit.
Svensk som invandrare.

Sist men inte minst. Till alla moralkärringar som tänkte slänga ur sig en kommentar om rasism kopplat till detta inlägg så kan ni spara den tiden för både er själva och mig. Tänk till en gång till. Jag jobbar med flertalet personer med Utländsk härkomst och detta är mycket uppskattat från min och mina kollegors sida. Alla är duktiga och utför sina jobb med bravur. Kanske för att grundbulten är slipad - dom kan det svenska språket tveklöst bra. Alla är välkommna under förutsättning att dom är beredda på att anpassa sig och förändra lite i sin vardag.

/Johan

Skrivet av Parafrukt, 2009-02-25 05:31

Det skall bli mycket intressant, om man nu får möjligheten att följa vårt samhället de närmaste decennierna, hur det kommer att omformas och vilken betydelse den lilla människan i samhället kommer att ha.

Skrivet av levamedÄS, 2009-02-25 10:03

Den lilla människan kommer tyvär aldrig ha nån rätt. Den lilla människan kommer alltid bara ha en röst i ett samhälle där flera miljoner röstar. Det är så otroligt trångt tänkt. Som deras utredningar om saker och ting först och främst tar dessa utredningar så lång tid för det andra kostar dessa så kallade utredningar MASSA pengar. Ett bra exempel är utredningen om tv licensen. Låt skiten vara, det funkar ju bevisligen som det är. Nej vi ska anställa en kvinna och två män som tar redan på allt om tv avgiften. Till er som inte vet svaret på deras utredning kan jag berätta det. Den ansvarige personen över utredningen har kommit fram till att tv avgiften bör skötas av radiotjänst och inte av skatteverket. Det enda hon tyckte var lite galet var i vi framtiden bör kalla tv avgiften för Media avgift. Det tog alltså ett år att komma fram till den slutsatsen. Helt otroligt vilket slöseri med mina och alla andras skatte pengar. Jag undrade vad allt kostade. Huvva vilka summor vi talar om. Allt för att i princip låta allt vara som förr.

Nej fy å skam åt regeringen som gör såna här idiotsatsningar. Det är bara en i raden av misstag. Den lilla kloka människan hade låtit allt flyta på och skitit i såna här små och betydelselösa problem. Åtminståne jag med flera

Skrivet av Parafrukt, 2009-02-25 12:03

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?