En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Pelletsbloggen

Bergatorparens Värme och Pelletsblogg

Saksat från Pellets.info

Taggar: pellets kvalitet utrustning pellets.info

Stora Enso vilken dålig kvalite

17 inlägg • Sida 2 av 2 • 12

Re: Stora Enso vilken dålig kvalitet

av Holger » lör 02 mar, 2013 15:48

Har eldat med Rindi pellets köpt på Byggmax i Uppsala där ingen pellets var längre än 1,2 cm och de flesta låg kring 0,7-0,9 cm i längd.
Fungerade utan problem i min brännare så storleken har mycket liten betydelse.

Fungerar inte dina urgamla grejor att elda pellets i så gör som Jakob, köp en ny anläggning.

Ni som gnäller på pellets när det är edra anläggningar som är fel på i huvudsak får väl ta upp det med pelletstillverkarna att sälja till er en speciell sållad och längdkontrollerad kvalitet gjord på det finaste och dyraste material som går att uppbringa. Det ska svida i plånboken att vara dumsnål!

30-talsvilla med CTC 265b panna. Viking B16 brännare + 300l förråd.
HolgerEntusiast! Inlägg: 118Blev medlem: mån 06 nov, 2006 22:00Ort: Enköping


Re: Stora Enso vilken dålig kvalitet

av bergatorparen » sön 03 mar, 2013 14:01

Men snälla Holger: VAD anser du folk skall köpa då? Det är ju bara samma bråte att köpa idag som för 10 år sedan? Och när vi har Normer och standarder - både en svensk och en alleuropeisk, borde det då vara sådana problem att leverera pellets som motsvarar normerna? Och varför håller ni Gammelpannans Vänner på och tjatar som om ni ville ha pellets gjord på skräp? Vi har ju INTE valfrihet idag. Annat vore det om man skulle kunna ringa och beställa en kvalitet som var billigare och som fodrade en annan sorts utrustning än den folk flest har. Men ponera att jag var fastighetsägare i till exempel Tyskland, så skulle jag kunna beställa EN Plus A2 Till fastighetspannorna och EN Plus A1 till villapannan. I Sverige finns inte denna möjlighet vad jag vet: Antingen är det "bridgeblandning" av olikt sop-i-hop eller så är det ren EN Plus B - alltså industripellets. Men vore det inte en fördel om vi skulle kunna välja kvalitet och inte bara pådyvlas den skit som finns? Idag finns inget val: Jag har kört NEOVA ett bra tag och tidigare var det finfin pellets med bra förbränningsegenskaper, i vinter har den varierat från pall till pall från sådant som ger askkaka och klibbig aska som min urstarka grovdammsugare får ta i för kung ohc forsterland för att flytta från brännkammaren till Grovisen (filtret rengjord enligt bruksanvisning) till mer "normal" kvalitet via sådant som luktar skit/dynga när det brinner och sådant som luktar svedd gummi. Jag trodde jag hade problem med trekammarbrunnen här i januari, men skitlukten kom inte drån denna utan från skrotstenen! Numera har NEOVA stängd sin ordermottagning - under hänvisning till att de överväldigats av fler order än kapacitetsgränsen. Övriga märken och fabriker har jag inte hört haft sådana problem, men råvara är det inte mycket av i Svea Rike idag. Men försöker jag analysera detta kommer buffeln från Särö med rödpennan och ryter om möjlig avstängning av mig. Jag skall stänga av honom skall jag.

CTC 1200 Ekonomi 04 Viking Bio 07 MAFA veckoförråd
Danfoss ECL 100 Comfort
Tigex 25

bergatorparenPannrumshärskare! Inlägg: 2878Blev medlem: mån 16 mar, 2009 13:52Ort: Bergatorp

Skrivet av Pelletsbloggen, 2013-03-03 14:10

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?