En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

TANKAR OM LIVET -- SKAPA DIN EGEN VERKLIGHET!

jag vill ha en plats där jag kan skriva om det som jag ser och hör i mina möten med andra människor, något jag läst eller musik jag hittat och vill dela mina upplevelser med andra. Jag tror att vi alla behöver en plats, ett rum, där vi kan få vara den människa vi är med allt vad det innebär utan att behöva gå in i olika roller - jag är jag.

Hej alla! Jag har varit borta från min blogg hur länge som helst. Nu hittade jag igen den och tänker bara skriva att det är flera år sen sist. Det har hänt mycket. Både sorg och glädje förståss! Alla har vi sånt som vi möter på livets kringelkrokiga stig. Jag jobbar vidare med att utveckla mig både vad gäller tanke,känsla, handling och andlighet. Går coachutbildning och lär mig släppa taget och lita på intuitionen. Svårt för mig som är så himla kontrollerad och kontrollerande i allt. Men jag tränar på saken.

Skrivet av Ragnhild, 2010-10-23

Visa hela (2 kommentarer)

Längtar efter sommar, sol, värme. Det är nu så kallt här att det blir konstig luft inne. Det är ju inte mänskligt att bo i denna kalla del av landet. Men det är inte så lätt att bara ge sig iväg fastän jag har god lust. Får söka efter lite värme i form av goda vänners omtanke. Varför tar jag livet så allvarligt? Jag vill också ta allt med en klackspark, men det funkar så dåligt. Om jag ändå kan räkna ut vad jag vill med mitt liv. Vad vill jag göra? Vad tycker jag är kul, lätt och meningsfullt? Jag får sova på saken.

Skrivet av Ragnhild, 2007-02-22

Visa hela (1 kommentar)

En dag om året ska vi vara hjärtliga och kärleksfulla med varandra. Är det så? Eller är det bara att vi ska vara EXTRA vänliga och omtänksamma just idag, som en övning i att vara en god människa? Är vi människor i grunden goda? Jag skulle vilja svara ja på frågan, men i nästa andetag så känns det svaret inte fullt ut sanningsenligt.

Kommer det i framtiden att bli en mer människovänlig värld måntro? Jag hoppas det. Jag tror att om vi börjar med oss själva, börjar fundera över hur vi är och förhåller oss till vår omgivning, det är den enda vägen vi kan förändra vår värld. Men först måste jag öva mig i att tycka att jag själv duger precis som jag är, att jag kan förlåta mig själv för det jag gjort som inte varit bra, att jag också ska förstå att vad jag upplever som sanning -- det är just min sanning, min bild av världen. Om jag inser att det jag tror är sannt för alla, bara är min egen upplevelse, då kan jag också börja förstå mina medmänniskor...

Skrivet av Ragnhild, 2007-02-14

Visa hela (1 kommentar)

Igår kväll upplevde jag något intressant. Var och lyssnade på ett medium -- ja hon var så mycket mer. Hon kunde se våra auror, kunde också få kontakt med andar. Och det mest intressanta av allt var att hon sa att alla människor bär på förmågan, bara vi släpper fram den och börjar öva oss. Hon menade att vi måste börja tänka cirkulärt istället för som vi gör, vi tänker linjärt. Vi tänker på vad som hänt igår, vad vi gör idag och vad vi ska göra i morgon. Det finns annat sätt att tänka. Hon sa också att det egentligen inte är prestationer som är viktiga utan att vi lär oss uppleva och kunna finnas i nuet, vara här och nu. Det var så mycket som började snurra i skallen på mig, men klart intressant och spännande var hon att lyssna till. Att se aura är det många som gör också, de har förmågan att se våra energifält som finns runtom varje människa. Konsten är väl då att kunna tolka dessa för att se var det är lite energiflöde, för att kunna hitta sjukdomar...

Skrivet av Ragnhild, 2007-02-09

Visa hela (1 kommentar)

Förra veckan hittade jag Livshandboken när jag var ute och letade efter lite inspiration kring just livsfrågor och personlig utveckling. Jag vill verkligen rekommendera den för dig som gillar att jobba med att utveckla dig själv.
Här var det länge sen jag skrivit något. När jag kollar igenom vad jag skrivit tidigare, så är det många tankar om livet, arbetet och kring hur jag kan ändra mitt sätt att tänka för att kunna njuta av livet. Det är precis samma saker jag jobbar med idag, men jag känner ändå att det har börjat fungera lite bättre just det här att försöka ta denna dagen som den är och inte grubbla över framtiden eller backa tillbaka till forntiden. Kul att se och känna att jag vecklar ut mig!

Idag är det minus 27 grader!!! Tur i oturen att jag är sjukskriven och får vara inomhus. Men ikvällska jag ändå iväg på en intressant grej, lyssna på ett Medium. Jag tycker att det är spännande med personer som "ser" mer än bara det som går att förklara logiskt,...

Skrivet av Ragnhild, 2007-02-08

Visa hela (0 kommentarer)

Visst är det söknt med värme? Det känns så fantastiskt skönt. Och alla dofter! Njut nu! Det varar inte för evigt. Varken detta väder eller våra liv! Nu ska jag sova.

Skrivet av Ragnhild, 2006-06-13

Visa hela (0 kommentarer)

Länge sen jag skrev något nu. Det känns viktigt att ta mig tid med att skriva. Då samlar jag ihop mig litegrann. Jag tränar på att leva mer i glädje och harmoni. Det är ett hårt jobb, lika jobbigt som fysisk hårdträning, känns så i alla fall. Jag blir mycket trött mellan varven, känner mig sorgsen, villrådig, tappar greppet om hur jag ska göra istället för att gräva ner mig som jag brukar göra. Och gruva mig för allt och alla. Det är slut med det nu!!! Jag hoppas jag förstår det nu, det är för alltid slut med ältandet kring att jag inte skulle duga, skulle ha rätt att få ha ett drägligt liv. Jag kommer nu aldrig att välja att bli en som andra trampar och ser ner på. Jag är en god, glad omtänksam och öppen person som vill väl. Men först måste jag faktiskt erkänna att jag vill väl mot mig själv också. Jag kan inte ignorera mig själv och må bra bara av att lyssna på andra, finnas till för andra som jag gjort i hela mitt långa långa liv.
Tror jag på det här...

Skrivet av Ragnhild, 2006-05-10

Visa hela (0 kommentarer)

Sol idag också och + 7 grader. Det går snart bra att ha lite tunnare skor.
Tänk så härligt det ändå är, detta livet. Som emellanåt är så tufft, tungt och knepigt. Jag jobbar på att bli vän med mig själv, alltså riktigt god vän. Jag ska kunna säga till mig själv att jag är unik, klok, speciell och att jag förlåter mig själv. Jag accepterar mig själv precis om den jag är. Inte lätt men övning ger färdighet sägs det.

Skrivet av Ragnhild, 2006-04-23

Visa hela (0 kommentarer)