En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

TANKAR OM LIVET -- SKAPA DIN EGEN VERKLIGHET!

ALLA HJÄRTANS DAG!

En dag om året ska vi vara hjärtliga och kärleksfulla med varandra. Är det så? Eller är det bara att vi ska vara EXTRA vänliga och omtänksamma just idag, som en övning i att vara en god människa? Är vi människor i grunden goda? Jag skulle vilja svara ja på frågan, men i nästa andetag så känns det svaret inte fullt ut sanningsenligt.

Kommer det i framtiden att bli en mer människovänlig värld måntro? Jag hoppas det. Jag tror att om vi börjar med oss själva, börjar fundera över hur vi är och förhåller oss till vår omgivning, det är den enda vägen vi kan förändra vår värld. Men först måste jag öva mig i att tycka att jag själv duger precis som jag är, att jag kan förlåta mig själv för det jag gjort som inte varit bra, att jag också ska förstå att vad jag upplever som sanning -- det är just min sanning, min bild av världen. Om jag inser att det jag tror är sannt för alla, bara är min egen upplevelse, då kan jag också börja förstå mina medmänniskor genom att ställa frågor om vad de tänker, tror och upplever som deras sanningar. Vi får då ett mycket mer spännande och öppet och förlåtande klimat i våra umgängen. Detta är mina tankar och min bild av hur jag kan börja förbättra världen just bara runt omkring mig.

HOPPAS NI ALLA FÅR EN EXTRAFIN DAG IDAG!

Skrivet av Ragnhild, 2007-02-14 07:59

Jag tror i grund och botten att människan är god, sen är de våra erfarenheter och upplevelser som formar oss till den vi är idag. Jag tycker att det du säger är jätte viktigt, om vi ska förbättra världen (ett litet steg i taget) så måste vi ju börja med oss själva. Då är iallafall en människa hjälpt (en själv) och genom att man själv tagit tag i sitt liv och älskar personen som man ser i spegeln så kommer det även smitta av sig till andra. För vi båda vet nog hur glad man blir för ett varmt leende, lite omtanke och några värmande ord. Jag blev iallafall jätte glad för dina varma ord du skrev på min sida... tack =) Hoppas du också får en helt underbar dag idag! kram

Skrivet av pernillaa, 2007-02-14 10:06

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?