En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

TANKAR OM LIVET -- SKAPA DIN EGEN VERKLIGHET!

Julen är svår!

Jag jobbar en dag till sen är jag härligt ledig i 11 dagar till 2 januari. Ledigheten känns viktig för jag är så fruktansvärt trött! Trött på att det ska vara så knepigt på jobbet, att vi inte ska kunna vara raka och ärliga. Att det ska vara en attityd som är den att den som är mest glad, skämtar mest och skrattar bort det som är jobbigt, dessa sätt att vara, är det som ska gälla för att kunna bli en i gänget.
Vill jag ställa upp på det här? Jag är så djävla less på mig själv. Varför kan jag bara hänga med i jargongen? Jag vill avprogramera min hjärna så att jag inte ska se det insmilande sätten och att man ljuger för att hävda sig själva? Jag måste sluta se sånt och tänka mer på vad jag själv vill ge till mina medarbetare. Jag kan nog aldrig bli en riktig "smilfink" eller "rövslickare" det är inte min grej. Men dåså, sluta att klandra dem som är bra på det, jag är säkert bara avundsjuk.
Idag är det inte arbetsinsats, jobbet man gör, engagemanget i ditt jobb som är viktigt. Det som är viktigt är det som jag lite elakt kallar för Social Inkontinens. Jag ska träna vidare på detta, får väl bli ett nyårslöfte.

Varför tar jag livet så djävla allvarligt? Jag vill vara glad, lättsam, ha lätt för att bluddra bort en timme eller två. Hur gör man? Hjälp mig! Annars blir jag nog utfryst, överkörd utbuad, utmobbad eller så.

Skrivet av Ragnhild, 2005-12-20 21:19

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera det här inlägget.