En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

TANKAR OM LIVET -- SKAPA DIN EGEN VERKLIGHET!

jag vill ha en plats där jag kan skriva om det som jag ser och hör i mina möten med andra människor, något jag läst eller musik jag hittat och vill dela mina upplevelser med andra. Jag tror att vi alla behöver en plats, ett rum, där vi kan få vara den människa vi är med allt vad det innebär utan att behöva gå in i olika roller - jag är jag.

Jag tror att om vi lär oss att vara mer i nuet, just här där vi är nu, då mår vi bättre. Vi ska också lära oss att njuta av små händelser, intryck, upplevelser, för att känna att vi lever och har rätt därtill. Att min kära make lagar en god middag, vi tänder ljus, njuter av en ny maträtt, dricker kylt vitt vin från Australien, vi kan prata med varandra och faktiskt lyssna på våra inlägg och åsikter. Detta är lycka, håll fast vid den, tänk inte på vad du ska göra på jobbet, till veckan, att ingen egentligen bryr sig ett dugg om vad de gör på ditt arbete, att alla har så mycket nog med sitt att de inte hinner göra jobb osv. STrunta i det! Lev medan du har livet i din hand, eller som min kloka man säger: det är väl lika bra at tleva medan man ändå hller på. Jag är så tacksam i sådana stunder när jag är närvarande i stunden. Utan att vara orolig över vad som komma skall eller vad som hänt.

Skrivet av Ragnhild, 2005-10-15

Visa hela (1 kommentar)

Om jag lär mig mer om mitt inre, så förstår jg också varför jag har svårare att möta vissa situationer, vissa medmänniskor. Det är nog den enda vägen att gå för att få en tillvaro som känns bra och som jag kan vara just den jag är i. Det här låter kryptiskt, men jag tror på att om jag är snäll och kan bemöta en person med lugn, då blir min omgivning annorlunda än om jag börjar med en negativ attityd, eller anklagelse av något slag. Det sägs att: Dina tankar styr dina handlingar, detta köper jag. Men hur ska jag hinna förändra mina tankar om mig själv, som är så djupt rotade i mitt liv, från barndomen till idag? Förändring tar tid, jag måste ge mig den tiden! Nu ska jag gå ut och andas luft och möta min verklighet utifrån en mer positiv inställning. Jag tror också på att vi lever i en värld som inte gör det lättare för oss som vill hitta tillbaka till den människa vi är. Vi föds som original och dör som kopia. Jag ska leva mitt liv och vara glad för att jag...

Skrivet av Ragnhild, 2005-10-13

Visa hela (1 kommentar)

Hej! Varför är vi människor så snabba att döma, bedöma andra som vi möter? Tänk om vi kan få vara som vi är och bli accepterade precis som just de människor vi är? I arbetslivet får du inte vara för ung, eller för gammal, eller ha för många egna åsikter etc etc! Jag börjar bli rädd att våga vara just bara jag, Ragnhild. Det finns så många som sätter ettiketter på mig, utan att ha en susning om vem jag egentligen är. Jag känner mig så trött på denna ytlighet, denna egoism, detta ointresse för varandra som jag upplever finns mer och mer i alla sammanhang! Jag efterlyser mer snällhet och att vi börjar SE varandra och inte bara trampa ner någon så snart vi känner ett övertag!

Skrivet av Ragnhild, 2005-10-09

Visa hela (0 kommentarer)