En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Rick'

En plötslig insikt

Taggar: kärlek personligt blogg rick studier beskrivning insikt plötslig

En dag i november för två år sedan gick en nybliven student över Sergels torg i Stockholm. Han var formellt klädd – slips, vit skjorta och glimrande kavaj – och hade ett färgfullt ansikte med ett leende som verkade vara väl bosatt mellan hans smilgropar. Han hade en bunt papper i ena handen och remmen till en axelväska i den andra. Han var sinnebilden av en blivande högskolestudent.

Även om hans steg var exakta kopior av varandra, verkade han röra sig med en lätthet. Med andra ord var väskan det enda som vilade på hans axlar.

Plötsligt, halvvägs över torget, släppte han sina papper, lät axelväskan glida ner längs överarmen, och stirrande förvånat upp i skyn. De förbigående kastade en snabb blick uppåt, men tyckte sig inte se någonting speciellt. Studenten verkade inte lägga märke till den misstänksamma granskningen som kom därefter, utan fortsatte att titta stint uppåt med vidöppna ögon.

Efter exakt fem minuter vände han ned blicken och tycktes fästa den på någonting framför sig. Hans ansikte var nu blekt, hans leende var borta, och det fanns ingen lätthet hos honom överhuvudtaget. Vart han än hade varit på väg så spelade det ingen roll nu. Han vände sig om och gick tillbaka mot platsen han kommit ifrån. De nu betydelselösa papprena lämnades i stockholmsbrisens vård.

Dagen därpå skickade han en ansökan till en högskola i närheten. Han skulle bli en psykolog.
Nu är jag inne på mitt andra år av beteendevetenskap, och upplever den stressigaste vilostunden någonsin:

Även om minnet av min ”Eureka”-upplevelse alltid har varit klart som medelhavsvatten vid mina dagliga återblickar, kan jag nu endast se händelsen i ett tredjepersonsperspektiv. Jag kan inte hindra de vågor av oro som stormar inom mig när jag därtill inser att jag inte minns mina tankar från denna vändpunkt i mitt liv. Kanske vill jag inte komma ihåg dem längre? Vad kan ha förmått mig att lägga en slöja över mitt eget tankeliv?

Att detta händer efter en av de mest intensiva veckorna av mitt liv är knappast ett sammanträffande. Jag måste tänka vidare på det här.

Skrivet av Rick, 2009-05-02 00:41

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?