En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Rick'

En ny kaffebryggare och ett irländskt minne

Taggar: personligt kaffe rick lincoln dryck irish coffee pattinsson

Eftersom jag äntligen är fri från studielån kan jag köpa några saker som jag har längtat efter under min tvååriga studentfattigdom. Jag började givetvis med en mirakelmaskin från Philips

Kaffet har aldrig smakat bättre. Jag seglar bland molnen varje morgon.

När jag höjde koppen till läpparna i morse kom ett gammalt minne upp till ytan. Det var från mitt första år i högskolan. Anledningen till att jag fick ett toppbetyg på mitt arbete inom minnespsykologi hade inte mycket att göra med mina studier, utan berodde nästan helt på det jag druckit innan mitt 30-minuter långa framförande; fyra Irish Coffee.

Drycken består huvudsakligen av whisky, kaffe och grädde. Jag antar att jag inte behöver säga vilken ingrediens som tog upp mest plats i mina glas den gången...

Hur som helst var jag både packad och pigg bär jag utförde mina sista förberedelser. Som om det var första gången jag läste igenom det, slogs jag av hur långtråkigt och formellt talet skulle bli. Samtidigt kom däremot en tillsynes briljant idé fram ur whisky-dimman. Jag bestämde mig för att börja med sista stycket och utföra redovisningen baklänges (och därmed alltså avsluta med det första stycket.)

Galenskap? Ja. Men det fungerade: jag utförde enligt många det bästa talet under hela terminen.

Det är ett minne som nykterhetsrörelsen inte skulle tycka om, men faktum kvarstår: utan min irländska "inspiration" skulle det aldrig ha fungerat.

//Rick'

Skrivet av Rick, 2009-09-13 11:46

Lite alkohol kan höja inspirationen till oanade höjder ;)

Skrivet av Diana, 2009-09-13 14:04

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?