En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Rick'

Renoveringsprojekt och en fundamentalistisk plastfarfar

Taggar: personligt och en rick Renoveringsprojekt fundamentalistisk plastfarfar

Imorse lämnade jag studiernas byråkrati en stund för att hjälpa Sara med renoveringen av hennes lägenhet. Efter att ha medverkat i en kaskad av spackel och slipdamm trotsade vi våra dieter med kaffe och chokladbollar.

Den idealistiska förmiddagen avbröts senare, vid elva-tiden, då hennes karismatiske farmor kom på besök. När S. och jag bodde tillsammans brukade denna energiska kvinna alltid göra en entré när någonting skulle flyttas eller målas om. Hon tycker om att skapa ett före-efter-perspektiv (som i Äntligen hemma) vid såna tillfällen, och tar ofta med sig sin polaroid-kamera för att förstärka effekten.

Medan detta kan tolkas som lite udda, bleknar farmoderns projekt i jämförelse med de av hennes man. Saras platsfarfar är en av de mest bokstavstroende religiösa människor jag någonsin har träffat. Han motiverar alla sina handlingar med bibliska skrifter och andra idiotiska anföranden.

Han är en dåre. Inte bara på grund av sina trosbekännelser (även om jag avskyr allt vad fundamentalism innebär) utan också på grund av sin hänsynslöshet och sin egocentriska attityd. Han är tveklöst en av de värsta personerna jag någonsin har träffat.

Han ser sig själv som en av "de utvalda". En av de som ska "sprida ordet och dess välsignelse" osv. Denna idioti skulle vara accepterad om han höll den för sig själv, men det gör han inte. Han försöker konvertera Sara varje gång de träffas. Som om detta inte var nog, försöker han också tillämpa sina galenskaper på mig! Tvi!

Idag förlorade jag, för första gången, mitt tålamod. Droppen som fick grytan att rinna över var hans övertygelse att EU:s Lissabonfördrag skulle leda till skapandet av Anti-krist... (Hur låg IQ måste man ha för att tro någonting sånt?)

Jag slog näven i det nylackade bordet och attackerade varje punkt i hans monolog. Jag började med att förklara att bibeln förespråkar våld, fördomar och kvinnoförtryck. Därefter attackerade jag hans pseudoteorier och misstolkningar. Jag avslutade sedan med att anmärka på hans bekräftelse-mani och existentiella ångest, samt att han bör söka hjälp.

Förhoppningsvis var det sista gången jag såg den religiösa dåren.

----------

För övrigt gick renoveringen mycket bra, och jag hoppas att S. blir nöjd med sin italienska look.

På återseende!

//Rick'

Skrivet av Rick, 2009-10-21 14:00

Blev lite full i skratt här av den mentala bilden detta framkallade ;)

Skrivet av Diana, 2009-10-21 14:28

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?