En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Rick'

Jag är en skämtsam person som gladeligen anmärker på ironin i sammanhanget - eller skapar den själv.

Jag studerar psykologi på högskolenivå i Stockholm; andra året.

Om du vill veta mer om mig eller vad jag arbetar med, besök då min sida på Blogspot: http://rickchi.blogspot.com

Registrera dig gärna som prenumerant när du är där, så att du uppdateras automatiskt. Då kan du också delta de framtida tävlingarna.

På återseende.
//Rick'

Onsdag, första dygnet

Efter allt jag hade hört om Ryan Air var jag osäker på om jag skulle kunna få med min Asus på planet. Men hela handbagaget gick igenom, med två kilo till godo. Om jag skulle ha behövt betala 600 kr extra för transport så skulle min "billiga Londonresa" plötsligt ha blivit ett ganska smärtsamt företagande.

Jag trodde aldrig att jag skulle finna någon glädje i att vrida fram klockan 1 timma, men det innebar att kvällslivet kom en timma tidigare igår. Efter en kort tupplur var jag redo att besöka två av de uteställen jag blivit rekommenderad.

Jag började med Museum Tavern, ett ställe nära British Museum känt för att ha serverat många teoretiker genom tiderna (bl a Karl Marx). Därefter tog jag en taxi till Bulls head, en jazz/blues-klubb som översteg alla mina förväntningar (lite hög ljudnivå kanske)

Min kväll slutade omkring 23:40. Jag satt kvar efter stängningstid med några lokala festprissar och diskuterade OS. (Engelsmännen är...

Skrivet av Rick, 2010-02-25

Visa hela (1 kommentar)

Om sju dagar är det dags att i reality-turismens anda besöka den engelska huvudstaden. Jag har varit lite 'osvensk' och beslutat mig för att improvisera en stor del av min resa. I stora drag kommer min veckolånga upptäcksfärd att börja i turist-klyschorna och sedan blomma ut i de mindre omtalade aktiviteterna.

Krigsmuséerna är såväl som biljardklubbarna självklara val. Jag ska även ta en tur med London Eye och besöka ett par kända pubbar. Jag måste också kunna beställa åtminstone en Fish n' chips utan att få typisk-stämpeln.

Den tredje dagen antar jag att jag kommer att följa Saras råd och besöka Soho-kvarteren. Enligt det jag har hört ska den här delen av London ge uttryck för det som de konservativa tedrickarna avskyr. Nyckelorden tycks vara äventyrlig, udda och bohemisk... Det ska bli spännande.

Förhoppningsvis blir det en livlig resa, full av stunder som man till en viss del ångrar.

När jag har kommit tillbaka så ska jag att verkligen "sätta...

Skrivet av Rick, 2010-02-17

Visa hela (1 kommentar)

Som lovat, visar jag nu vart du kan hitta det andra avsnittet på Youtube:

http://www.youtube.com/watch?v=6stWv_kzJTs

Glöm inte att tacka "Irifk" för att han har lagt upp klippen.

Det första avsnittet: http://www.youtube.com/watch?v=XtKYRaOF_VY

På återseende.

// Rick'

Skrivet av Rick, 2009-12-06

Visa hela (0 kommentarer)

Japp. Den amerikanska kanalen ABC sände igår de två första avsnitten av den underbara seriens nionde säsong - och även om inte särskilt många av oss har ABC, så finns det vissa som redan har lagt upp dem på Livestream-sidor, t ex Youtube.

Serien är på många sätt förnyad den här gången, med nya karaktärer, miljöer, och perspektiv. Medan vår favoritläkare John "JD" Dorian är kvar, såväl som hans flickvän Elliot Reid och hans bästis Turk, så följer vi också den unga (och aningen galna) medicinstudenten Lucy, mfl. Komedin är dock fortfarande av samma natur. Med andra ord: du kommer säkerligen att skratta dig fördärvad.

Efter att ha letat en stund så hittade jag en Youtube-användare som, med ett hjärta av guld, hade lagt upp det första avsnittet:
http://www.youtube.com/watch?v=XtKYRaOF_VY

Jag återkommer med en länk till det andra avsnittet.

Ses!

... Och kom ihåg att julhandla i tid!

// Rick'

Skrivet av Rick, 2009-12-02

Visa hela (1 kommentar)

1. The West Wing

2. In Treatment

3. Lost

4. Dexter
'
5. Californication

Håller du med? Om inte: hur ser din lista ut? Har jag missat någon serie?

Skrivet av Rick, 2009-11-18

Visa hela (3 kommentarer)

Andreas kom hem från den dimmiga staden efter fyra veckor. Jag trodde faktist att han skulle stanna i Nederländerna tills han lärde sig språket...eller använde sina sista gräspengar.

Jag tog ledigt från dagens aktiviteter när han ringde på dörren imorse. Jag tror dock att han måste upprepa sina reseupplevelser igen imorgon. Varför kan jag inte berätta här, men ni förstår nog vilka souvenirer han kan ha haft med sig.

Mina upplevelser kommer för övrigt att bli mycket verkligare nu när min brother in arms är tillbaka. Att inte kunna dela mina tankar med någon har verkligen tagit udden av min vardag den senaste månaden.

//Rick - dagens låtval: Purple Haze av Hendrix, den håller fortfarande.

Skrivet av Rick, 2009-11-12

Visa hela (1 kommentar)

Vad kommer personen i berättelsen att göra?

a. Han kommer att delta i en teaterpjäs med en kvinnlig roll.
b. Han ska tvätta golven med en BH och två tvättsvampar.
c. Han kommer att försöka göra slut på ett omaka förhållande med hjälp av en BH.
d. Han kommer att slita ut färgerna för att ha en ursäkt att komma tillbaka till affären.

Skriv ditt svar som en kommentar.

----------------

.... ”En present?” frågade hon.

”Nej, den är till mig.” svarade jag, med den allvarligaste min jag kunde uppmana.

Efter det långvariga skrattet, som följde den tysta stund som kassörskan behövde för att förstå att jag skämtade, lyckades hon vika ihop BH: n och lägga den försiktigt i en påse. Jag delade ett leende med henne innan jag lämnade affären för att understryka att jag hade skämtat (om jag skulle handla där igen ville jag inte bli rekommenderad kvinnokläder…)

Även om jag hade tänkt anta en strängare min när jag kom ut på gatan, lät jag...

Skrivet av Rick, 2009-11-03

Visa hela (4 kommentarer)

Jag har alltid sett söndagslunchen som en av de viktigaste aktiviteterna i mitt liv. Att ta en två timmar lång paus på en annars ledig dag frambringar ett stort lugn hos mig. Konversationerna är också mer stimulerande vid veckans sista tolvslag. Människor verkar slappna av lite grann.

Dagens lunch blev å andra sidan inte särskilt lyckobringande. Det var med en viss kväljande känsla som jag vände blicken mot Saras partner när han kom gående mot mitt bord. Han var klädd i en grönrandig vit skjorta, håliga jeans, och en svart basker. Hans ansikte var ockuperat av sydeuropeiska sminkprodukter och hans bleka hud påminde om en mimares. Hans horribla utseende överträffandes bara av hans matval. De uttorkade händerna höll i en tallrik med spenatpaj och ett glas havredryck.

När han stolt presenterade sig som en poet skapades en bild av en giljotin i mitt inre synfält. Dåvisste jag att mitt tålamod skulle nå botten inom tio minuter.

Det enda som är mer ansträngande än att lyssna...

Skrivet av Rick, 2009-10-26

Visa hela (1 kommentar)