En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Rick'

Jag är en skämtsam person som gladeligen anmärker på ironin i sammanhanget - eller skapar den själv.

Jag studerar psykologi på högskolenivå i Stockholm; andra året.

Om du vill veta mer om mig eller vad jag arbetar med, besök då min sida på Blogspot: http://rickchi.blogspot.com

Registrera dig gärna som prenumerant när du är där, så att du uppdateras automatiskt. Då kan du också delta de framtida tävlingarna.

På återseende.
//Rick'

Imorse lämnade jag studiernas byråkrati en stund för att hjälpa Sara med renoveringen av hennes lägenhet. Efter att ha medverkat i en kaskad av spackel och slipdamm trotsade vi våra dieter med kaffe och chokladbollar.

Den idealistiska förmiddagen avbröts senare, vid elva-tiden, då hennes karismatiske farmor kom på besök. När S. och jag bodde tillsammans brukade denna energiska kvinna alltid göra en entré när någonting skulle flyttas eller målas om. Hon tycker om att skapa ett före-efter-perspektiv (som i Äntligen hemma) vid såna tillfällen, och tar ofta med sig sin polaroid-kamera för att förstärka effekten.

Medan detta kan tolkas som lite udda, bleknar farmoderns projekt i jämförelse med de av hennes man. Saras platsfarfar är en av de mest bokstavstroende religiösa människor jag någonsin har träffat. Han motiverar alla sina handlingar med bibliska skrifter och andra idiotiska anföranden.

Han är en dåre. Inte bara på grund av sina trosbekännelser (även om jag...

Skrivet av Rick, 2009-10-21

Visa hela (1 kommentar)

Jag ställde mig samma fråga imorse. Jag tog en titt på CIA:s World Factbook och fick flera hundra skäl till varför vår svenska pessimism är omotiverad:

"Aided by peace and neutrality for the whole of the 20th century, Sweden has achieved an enviable standard of living under a mixed system of high-tech capitalism and extensive welfare benefits. It has a modern distribution system, excellent internal and external communications, and a skilled labor force."

Resten finns på
https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/sw.html

Man kan undra om vi egentligen har rätt till att klaga...

Skrivet av Rick, 2009-10-14

Visa hela (1 kommentar)

Livet är för tilfället som det ska vara. Nu har också alla favoritserierna börjat, och jag kan kompensera för en sommar av utevistelse med TV-tittande och popcorn.

//Rick'

Skrivet av Rick, 2009-09-29

Visa hela (1 kommentar)

I söndags sände Showtime det första avsnittet av den fjärde säsongen av Dexter. Den karismatiske seriemördaren är tillbaka ännu en gång för att tillfredställa sina mörka begär och leva upp till sin nya roll som familjefar.

Mycket tyder på att denna säsong kommer att bli den bästa. Hall och Carpenter framför sina karaktärer med precision, medan John Lithgow (fr. Tredje Klotet Från Solen) gör en fantastisk insats som den hänsynslöse Trinity-mördaren. Därtill har Carradine kommit tillbaka för att spela den sluge FBI-detektiven Frank Lundy.

Handlingen leder nu också till mer emotionellt laddade scener. De nya kraven på såväl Dexter som de i hans omgivning gör serien mycket sevärd, speciellt för de hängivna fansen. Dessutom kommer förmodligen den mest förväntade scenen att nå tittarna den här gången - Debra kommer närmare och närmare avslöjandet av Dexters mörka hemlighet.

Utan att berätta alltför mycket kan jag slutligen säga att serien nu inte har...

Skrivet av Rick, 2009-09-29

Visa hela (0 kommentarer)

Eftersom jag äntligen är fri från studielån kan jag köpa några saker som jag har längtat efter under min tvååriga studentfattigdom. Jag började givetvis med en mirakelmaskin från Philips

Kaffet har aldrig smakat bättre. Jag seglar bland molnen varje morgon.

När jag höjde koppen till läpparna i morse kom ett gammalt minne upp till ytan. Det var från mitt första år i högskolan. Anledningen till att jag fick ett toppbetyg på mitt arbete inom minnespsykologi hade inte mycket att göra med mina studier, utan berodde nästan helt på det jag druckit innan mitt 30-minuter långa framförande; fyra Irish Coffee.

Drycken består huvudsakligen av whisky, kaffe och grädde. Jag antar att jag inte behöver säga vilken ingrediens som tog upp mest plats i mina glas den gången...

Hur som helst var jag både packad och pigg bär jag utförde mina sista förberedelser. Som om det var första gången jag läste igenom det, slogs jag av hur långtråkigt och formellt talet skulle bli....

Skrivet av Rick, 2009-09-13

Visa hela (1 kommentar)

1. Gudfadern
Underbar film, enligt många bättre än boken.

2. Pulp Fiction
Tarantino kan surfa på den här vågen hur länge som helst. Mycket sevärd.

3. Memento
En film som berättas baklänges... Fantastiskt.

4. Amélie från Montmartre
Nuff' said

5. Shrek
Mitt hjärta slår för alla troll med skotsk brytning.

Skrivet av Rick, 2009-09-11

Visa hela (1 kommentar)

Den lekfulla och kontroversielle regissören Quentin Tarantino har ännu en gång sparkat sig in i det amerikanska kulturlivet. Den här gången med en film om hämnd, borttappade skor, och komiska accenter.

Inglorious Basterds utspelar sig under andra världskriget. Vi följer en samling människoöden som bakom de blodiga linjerna binds ihop och går isär allteftersom Tarantino leker med kameravinklar och cinematiska referenser. Filmen bjuder bl.a. på berättelsen om den föräldralösa dottern som startar sin egen biograf, en judisk gerillagrupp, och en hänsynslös SS-officer – fantastiskt porträtterad av Christoph Waltz.

Skådespelarensemblen är för övrigt lika bemärkt som regissörens rörliga berättarstil. Brad Pitt, Eli Roth, Mélanie Laurent och Diane Kruger har samtliga en molnfri närvaro under de 2 1/2 timmar som den historiskt avvikande storyn kräver. Även Mike Myers (Austin Powers, Shrek mfl.) gör en kort men iögonfallande insats under den första timmen som en brittisk...

Skrivet av Rick, 2009-09-02

Visa hela (0 kommentarer)

Den lekfulla och kontroversielle regissören Quentin Tarantino har ännu en gång sparkat sig in i det amerikanska kulturlivet. Den här gången med en film om hämnd, borttappade skor, och komiska accenter.

Inglorious Basterds utspelar sig under andra världskriget. Vi följer en samling människoöden som... [Resten finns på rickchi.blogspot.com]

Skrivet av Rick, 2009-08-31

Visa hela (0 kommentarer)