En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Rick'

Jag är en skämtsam person som gladeligen anmärker på ironin i sammanhanget - eller skapar den själv.

Jag studerar psykologi på högskolenivå i Stockholm; andra året.

Om du vill veta mer om mig eller vad jag arbetar med, besök då min sida på Blogspot: http://rickchi.blogspot.com

Registrera dig gärna som prenumerant när du är där, så att du uppdateras automatiskt. Då kan du också delta de framtida tävlingarna.

På återseende.
//Rick'

Top 5: Platser man hamnar på efter att man har druckit för mycket.

5. Sergels torg.
4. Ett trapphus
3. Asfalten utanför Drivethroughn på McDonalds.
2. En sliten tygsoffa.

1. En Hästens-säng med en lismande hycklare som man förr endast har umgåtts med för att få gratis tillgång till en golfklubb.

Fan också.

Skrivet av Rick, 2009-08-22

Visa hela (1 kommentar)

Äntligen fredag. I morse hade jag endast en plan: proppa munnen full med choklad och se hela första säsongen av Frasier. Men efter studierna hann jag knappt sätta på mobilen innan Sms:en kom in.

Alla var från Katherine. Det som hände igår var uppenbarligen inte en engångsföreteelse som jag hade hoppats. Nu vill hon "gå ut" senare ikväll. (Det verkar som det i alla fall - alla smileys och utropstecken gjorde hennes meddelanden ganska svåra att översätta.)

Jag undrar om jag kan stå ut med att träffa hennes "väninnor" igen. Sedan den outhärdliga lunchen då jag träffade de fyra häxorna har de endast visat sig i mina värsta mardrömmar.

Jag kan svära på att de enda ämnena som togs upp under denna lunch från helvetet var Möbler, Paradise Hotel, och Pengar (de verkar sannerligen älska att se ner på arbetande människor). Djävulens nymfer, utan tvekan.

Samtidigt upplever jag lika få valmöjligheter som jag gjorde igår. Jag följer med. Om så bara för att se vad som...

Skrivet av Rick, 2009-08-21

Visa hela (2 kommentarer)

En av fördelarna med en snobbig klasskamrat är tillgången till de bra golfbanorna.
Jag uppskattar nog Katherines medlemskap mer än hon gör. Det finns inte många sysselsättningar som är mer rogivande än att slå iväg några bollar över ett finklippt gräslandskap.

I eftermiddags hamnade däremot denna lugnade oas i en sandstorm. Tills idag hade vi alltid varit minst tre som spelade, men idag hade Katherine endast bjudit in mig. I början hade jag ingenting emot det mindre sällskapet, men snart fick jag reda på att hennes motiv inte hade någonting att göra med golf. Det blev uppenbart efter de första golfbollarna; om de varma blickarna och det ljusa tonfallet inte var nog, så skingrade den vackra klädseln och hennes oblyga närmanden alla andra möjligheter.

Vanligtvis skulle jag uppskatta denna charmerande ritual, men det finns ingenting charmerande att hämta ur Katherines personlighet. Egentligen är hon inte mer än en fåfäng hycklare som ser ner på allt som inte passar...

Skrivet av Rick, 2009-08-21

Visa hela (1 kommentar)

Hon lyfte armbågarna från bordet och öppnade munnen, men med en frustration som jag aldrig skulle ha kunnat trycka ner avbröt jag hennes date-monolog.

”Låt mig korta ner det åt dig. Du är en naiv hycklare som inte är mer värd än relationstipsen du hämtar från dina skvallertidningar.”

Även om jag i nästa ögonblick var täckt i kaffet som funnits kvar i hennes mugg, var jag glad över att äntligen ha släppt ut lite av min irritation. Jag hade ett leende på läpparna när jag vred ur min våta skjorta och lämnade kaféet.

På vägen till biblioteket underströk jag tanken att blind dates var källan till all ondska… ja, om man bortsåg från Hem till gården och double-dipping.

// Rick

Skrivet av Rick, 2009-08-14

Visa hela (2 kommentarer)

Den värsta mardrömmen jag någonsin har haft var en då Hem till Gården började och tv-kontrollen är utom räckhåll.

The horror!

//Rick'

Skrivet av Rick, 2009-08-13

Visa hela (3 kommentarer)

Vi nordbor är kända för vårt tålamod, men vissa saker kan förmå oss att slita håret från huvudet i vanmakt:

Du har förmodligen sett en hel del reklam från mobilföretaget "3"vid det här laget. Dess publicister har spenderat flera miljoner kronor på att propagera om deras "snabba" och "välfungerande" mobila bredband i Sverige. De har däremot glömt att nämna begränsningen som kommer med deras synbarligen felfria uppfinning: du kan nämligen bara surfa för 20 gigabyte i månaden!

Ja, enligt brevet som nådde 3:s kunder för ett par dagar sedan, kan du nu bara åtnjuta den höga internethastigheten tills du faktiskt har använt den. När du har nått nivån på 20 gigabyte kommer ditt abonnemang begränsas till 200 kbit i sekunden. (En välgjord hemsida kan kräva flera tusen kbit.) Brukar du läsa nyheterna över internet? Synd, en nyhetssida kan kräva flera megabyte per uppslag - du blir tvungen att sitta framför skärmen hela morgonen.

Förfärligt? Ja. Kan vi kunder göra...

Skrivet av Rick, 2009-08-11

Visa hela (1 kommentar)

Vi har alla hört historien förut: Archimedes inser att volymen på objekt är mätbar och hoppar ur sitt badkar och springer naken genom Syracuse's gator medan han ropar "Eureka!" Även om det sägs ha hänt för mer än 2000 år sedan har historien samma, om inte en större, relevans idag: Insikter kan komma vid de mest olägliga och märkligaste av tillfällen.

Jag har blivit varse detta flera gånger i mitt liv. Mitt val av gymnasieprogram klargjordes till exempel när jag stod uppochner mot köksväggen för att bli av med en ihärdig hicka; och jag bestämde mig för att studera psykologi när jag snubblade över en sten på Sergels torg.

Idag kom jag på lösningen på ett logiskt problem efter två längder i simhallen. Så fort jag nuddade ena sidan av polen med fötterna för att skjuta ifrån var svaret lika uppenbart som att himlen är blå eller att alla Axe-deodoranter luktar likadant.

Även om det inte finns någon risk att jag gör som Archimedes och springer naken genom...

Skrivet av Rick, 2009-06-02

Visa hela (3 kommentarer)

Ännu en strålande sommardag. Efter en frukost på balkongen bar det av till farföräldrarna för att fira Mors Dag. I en kaskad av gräddig potatisgratäng och sockersöt prinsesstårta talades det om utflykter, semestrar och andra saker som vi egentligen inte kommer att göra.

Alla ville också veta hur det går med högskolestudierna. Det blev många "Vad gör psykologer
egentligen?"-frågor, och jag gjorde givetvis mitt bästa för att övertyga dem att det inte är alls
tråkigt att lyssna på människors problem.

Efter att ha fått lite färg på huden och gjort av med några av de tusentals kalorier jag intagit, ackomoderade jag mig själv på närmaste café för att ladda inför söndagskvällen.

När jag skriver det här sitter jag vid hörnbordet nära fönstret, och är ytterst medveten om blickarna som slängs åt mitt håll, men kan inte riktigt avgöra anledningen. Antingen har jag grädde på näsan, eller så har min morgonfrisyr börjat ge med sig. Hur som helst är det bäst...

Skrivet av Rick, 2009-05-31

Visa hela (1 kommentar)