En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Rick'

Jag är en skämtsam person som gladeligen anmärker på ironin i sammanhanget - eller skapar den själv.

Jag studerar psykologi på högskolenivå i Stockholm; andra året.

Om du vill veta mer om mig eller vad jag arbetar med, besök då min sida på Blogspot: http://rickchi.blogspot.com

Registrera dig gärna som prenumerant när du är där, så att du uppdateras automatiskt. Då kan du också delta de framtida tävlingarna.

På återseende.
//Rick'

Valdagen är den 7:e juni, men det går redan att förtidsrösta.

Om du vill ha en snabb översikt för hur det går till, besök: http://www.val.se/

De två största partierna är också de tydligaste när det gäller åsiktsinformation:

Moderaternas hemsida:
http://www.moderat.se/

Socialdemokraternas hemsida:
http://www.socialdemokraterna.se/

De bästa personvalen finns inom de konventionella partierna, där kompetensen är störst, men kolla också in de mindre partiernas hemsidor; de har ofta en intressant och läsvärd argumentation.

Vad kommer du att rösta på?

Skrivet av Rick, 2009-05-25

Visa hela (0 kommentarer)

De som inte fastnade framför en långfilm på lördagskvällen hade förmodligen ögonen på SVT 1, och Henrik Schyfferts The 90's - ett försvarstal.

Det är ännu oklart om programmet kommer att ses som en fantastisk framgång eller som ännu ett fiasko sänt av "kulturexperterna" på Sveriges Television, men jag kan utan tvivel säga att konceptet som Schyffert, på en komikers vis, lyfte fram var någonting som fler än ett par instängda filosofer i Örebro har bekantat sig med: Ironi.

Trots att det är ett otroligt stort och mångtydigt begrepp, ser de flesta som genomlevde 90: talets matta glans "ironi" som någonting ytterst bekant. Varför? Det var bland annat det som Schyfferts tal handlade om.

Talet är dock som sagt ett försvarstal, inte av 90:talet i sig, utan av Schyffert själv. Han var nämligen en typisk 90-talsironiker, en av dem som glömde allt vad allvarlighet var i det förra årtiondets leklystna vindar.

Vi följer Schyffert i ett kultursatiriskt framträdande då...

Skrivet av Rick, 2009-05-24

Visa hela (1 kommentar)

På måndag 19.00 har In Treatment premiär på SVT.

I denna prisbelönta dramaserie ligger terapin i fokus. Den Emmy-nominerade Gabriel Byrne har huvudrollen som psykologen Paul Weston, som varje avsnitt leder en terapisession med en av fyra häpnadsväckande patienter.

Varje del är ungefär 20 minuter lång och utspelar sig till den största delen på Westons kontor, där denne utövar sin terapi. Det som gör serien så unik är den banbrytande prioriteringen av konversationer. Vanligtvis består ett avsnitt av en enda, intensiv konversation - en otroligt sinnrik och djup dialog mellan Weston och hans patient.

Dramaserien har blivit hyllad på båda sidor av Atlanten, och har vid flera tillfällen beskrivits som ”en av de bästa dramaserierna någonsin.” SVT:s programläggare är också positiva inför den svenska premiären imorgon kväll.

Trailern finns här:
http://svt.se/2.109939/in_treatment

Det är också värt att uppmärksamma att SVT...

Skrivet av Rick, 2009-05-11

Visa hela (0 kommentarer)

En dag i november för två år sedan gick en nybliven student över Sergels torg i Stockholm. Han var formellt klädd – slips, vit skjorta och glimrande kavaj – och hade ett färgfullt ansikte med ett leende som verkade vara väl bosatt mellan hans smilgropar. Han hade en bunt papper i ena handen och remmen till en axelväska i den andra. Han var sinnebilden av en blivande högskolestudent.

Även om hans steg var exakta kopior av varandra, verkade han röra sig med en lätthet. Med andra ord var väskan det enda som vilade på hans axlar.

Plötsligt, halvvägs över torget, släppte han sina papper, lät axelväskan glida ner längs överarmen, och stirrande förvånat upp i skyn. De förbigående kastade en snabb blick uppåt, men tyckte sig inte se någonting speciellt. Studenten verkade inte lägga märke till den misstänksamma granskningen som kom därefter, utan fortsatte att titta stint uppåt med vidöppna ögon.

Efter exakt fem minuter vände han ned blicken och tycktes fästa den på...

Skrivet av Rick, 2009-05-02

Visa hela (0 kommentarer)

Om du missade Gran Torino när den gick på bio, eller kanske vill se Burn After Reading igen, så finns det ett sätt att göra detta gratis, utan att bryta mot upphovsrättslagen.

Du kan använda något som kallas Live Streaming. Det innebär att du ser ett videoklipp direkt på en hemsida, utan att ladda ner det (vilket ur en juridisk synpunkt är helt lagligt i Sverige).

Det är också mycket enkelt att använda funktionen. Gå in på video.google.com och skriv in namnet på den film du vill se . Ställ sedan in sökinställningarna på att endast visa videoklipp som är 20 minuter eller längre, och börja leta. Man brukar hitta en bra version på några minuter. Enkelt. Efter att du har gjort några sökningar har du förmodligen också hittat flera pålitliga sidor som du kan använda direkt, utan googles hjälp.

Om du är mer intresserad av tv-serier så finns det hemsidor för det också. En av de mest pålitliga är www.tv-video.net . Den...

Skrivet av Rick, 2009-04-28

Visa hela (9 kommentarer)

Sedan jag gjorde en referens till Robert Jordan på min Fantasy-blogg har jag fått en del meddelanden från andra fans av hans framgångsrika bokserie, The Wheel of Time.

Eftersom jag har en stund nu innan småtimmarna kan jag svara på en del av frågorna.

Finns det någon intervju med Robert Jordan?
Många mail gällde bristen på intervjuer med författaren; och vissa undrade om det fanns några överhuvudtaget!

Ni kan vara lugna. Det finns ett dussin videointervjuer och ännu fler litterära. Jag hittade en
18 minuter lång intervju från 2005 av Fast Forward:
Intervju med Robert Jordan

När kommer sista delen ut?
Den sista boken, A memory of Light, kommer att släppas i tre olika delar. Den första, vid namnet The Gathering Storm, kommer att finnas i affärerna i slutet av oktober i år.
Som många andra har jag en stor tillit för Brandon Sanderson, och är säker på att han kommer att göra ett fantastiskt jobb med Jordan's sista...

Skrivet av Rick, 2009-04-26

Visa hela (0 kommentarer)

På med säkerhetsbältet och den rosafärgade hjälmen, för nästa vecka kommer att bli den mest intensiva någonsin. När jag står inför familjehögtider, intervjuer, tentor, och en mångfald livsförändrande händelser kan jag föreställa mig ett behov för kaffe som är större än Robert Pattinson’s skivsamling, nästan i alla fall.

Samtidigt som detta moln av händelser närmar sig, kommer fler tvivlande funderingar upp till ytan. Att tänka på allt som kan gå fel är vad en svensk ska göra antar jag. Trots mitt franska arv så har jag uppenbarligen tagit mig an denna skandinaviska tradition nu. Det skulle säkerligen förklara varför en viss tanke har gått om och om i mitt huvud sedan igår. Det var någonting min syster sa innan hon lämnade in sitt slutprojekt i historia för bedömning: ”Abraham Lincoln hade en ljusare framtid efter att ha plockat up sina teaterkuponger på biljettkontoret.”

Även om jag inte förväntar mig den presidentens öde, så är det mycket att ta...

Skrivet av Rick, 2009-04-24

Visa hela (0 kommentarer)

Efter att ha placerat muggen prydligt vid tallriken, såg jag skymten av någonting i kanten av mitt synfält. När jag höjde blicken fångade någonting på andra sidan fönstret mina blick. Kaféet där jag åt min lunch var litet, och knappast en plats för mirakel, men där stod hon i alla fall; ett ivrigt gäckande faktum inför min teori om att ingenting intressant kan hända vid lunchtid.

En minst sagt egendomlig syn. Hon ägde ett härdat ansikte som hade upplevt åtminstone 70 vintrar, ett rosafärgat hår och tre ringar som satt med jämna mellanrum längs näsan. Hennes högklackade skor matchade utan tvivel hennes hår, om man bortsåg från de oljefläckar som samlats längs deras latexliknande material. Hennes blick gick snabbt mellan två punkter: handtaget och pedalen på den EU-moped hon försökte trampa igång.

Jag var ordlös av förvåning. Mina ögon måste ha varit stora som tekoppar när jag förstummad kryssade över en punkt på min interna upplevelselista. När jag hade sagt...

Skrivet av Rick, 2009-04-16

Visa hela (6 kommentarer)