En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Rick'

Jag är en skämtsam person som gladeligen anmärker på ironin i sammanhanget - eller skapar den själv.

Jag studerar psykologi på högskolenivå i Stockholm; andra året.

Om du vill veta mer om mig eller vad jag arbetar med, besök då min sida på Blogspot: http://rickchi.blogspot.com

Registrera dig gärna som prenumerant när du är där, så att du uppdateras automatiskt. Då kan du också delta de framtida tävlingarna.

På återseende.
//Rick'

En vän från universitetet ringde igår för att be mig hjälpa henne med ett experiment. Jag hann knappt tacka ja innan hon ivrigt berättade vad det handlade om:

Hon skulle placera två olika skyltar på ett par skilda platser i Stockholm Centrum. Skyltarna skulle göra reklam för samma sak (en påhittad amerikansk film) men skiljas åt av en egenskap. Den ena skylten skulle tydligt säga att filmen var barnförbjuden. Enligt hennes hypotes skulle fler människor läsa filmdetaljerna om det framgick att de inte borde se den.

Eftersom experimentet skulle ske på två platser, och hon inte hade tillstånd för kameror, ville hon att jag skulle registrera resultaten vid en av platserna.

Själva testet pågick i 120 minuter. När det var klart hade jag registrerat mängden personer som såg på skylten, och hur stor del av dessa som läste detaljtexten. Eftersom jag hade observerat skylten utan "Barnförbjudet" kunde jag inte dra några slutsatser förrän jag jämförde mitt resultat med min...

Skrivet av Rick, 2009-04-15

Visa hela (2 kommentarer)

Idag såg jag ett exempel av ett mycket fascinerande fenomen:

En vän från universitetet ringde i morse för att be mig hjälpa henne med ett experiment. Jag hann knappt tacka ja innan hon ivrigt berättade vad det handlade om:

Hon skulle placera två olika skyltar på ett par skilda platser i Stockholm Centrum. Skyltarna skulle göra reklam för samma sak (en påhittad amerikansk film) men skiljas åt av en rubrik. Den ena skylten skulle tydligt säga att filmen var barnförbjuden. Enligt hennes hypotes skulle fler människor läsa filmdetaljerna om det framgick att de inte borde se den.

Eftersom projektet skulle ge på två platser, och hon inte hade fått tillstånd för kameror, behövde hon mig för att registrera resultaten vid en av platserna.

Vad hände tror ni? Kan sådana rekommendationer verkligen göra en film populärare? Vad tror du?

Berätta gärna hur du reagerade när du såg titeln för detta bloggmeddelande. Blev du nyfiken?

Jag presenterar resultatet av experimentet...

Skrivet av Rick, 2009-04-14

Visa hela (1 kommentar)

Förmiddagen tillbringade jag i ett par högskolevänners sällskap. Vi diskuterade en bok (The Nightwatch av Lukyanenko) och utvecklade ett par bluesimprovisationer. Till lunch åt vi Paella – en rätt vars otroliga smak Laura ansvarade för.

Min afton tillägnades familj och barndomsvänner, i ett rörigt firande på en mexikansk restaurang i närheten. Efter middagen blev det Karaoke och dryckestävlingar. Festandet pågick en lång bit in på småtimmarna, och jag spenderade natten hos Sarah – den som hade oturen att bli husvärd för de som missade nattbussen.

Det var inte den vildaste påskafton jag varit med om, men jag misstänker att ingenting kan toppa 2007’. Jag är fortfarande snurrig från den festen.''

Addition: Jag har en hel del studier framför mig de närmaste månaderna, så ni för nöja er med ett par uppdateringar i veckan. Jag finns på MSN om ni behöver mig.

// Rick – som återhämtar sig från en fantastisk helg.

Skrivet av Rick, 2009-04-12

Visa hela (1 kommentar)

Om Hjalmar Söderberg hade upplevt den här dagen skulle han ha haft inspiration för ett helt decennium. Trots att jag till skillnad från Doktor Glas endast har strävat efter att göra gott dessa 13 timmar, är allt jag har fått tillbaka för mina ansträngningar en halvskrapad trisslott och någon annans kemtvätt. Jag vill vara tacksam för resultatet, men det är svårt att finna en situation där jag kan ha användning av en kjol och ett par strumpbyxor.

Det är självklart inte första gången mina godvilliga handlingar slår slint, men den här gången är det annorlunda. Den här gången kan inte mitt tålamod rädda mig från pessimismens omfamning. Jag har alltid sett mig som en välgörare; någon som rättar till skyltar och håller dörrar öppna. Och det är någon som jag gärna vill fortsätta att vara. Men frågan är om samhället verkligen vill ha en god samarit. Det verkar inte så.

Trots dessa dystra tankegångar viker jag just nu ihop kjolen för att leta reda på dess...

Skrivet av Rick, 2009-04-09

Visa hela (1 kommentar)

I början var vi fokuserade på nuet. Vi reflekterade inte över det förflutna, och vi oroade oss inte alls över framtiden. Sedan bestämde sig en av våra förfäder för att klottra ned den närmaste grottväggen, och vipps’ är vi i år 2009, mer betänksamma - och oroligare än någonsin. Och här sitter jag; framför mitt första bloggmeddelande.

Egentligen har behovet bakom fenomenet alltid varit där. Dagböcker, biografiska tal, och rent skvaller – vi har alltid försökt formulera våra innersta tankar för varandra; försökt blogga – och även om jag inte kan föreställa mig Napoleon skriva sitt måndagsinlägg om att kanske expandera lite, så förstår jag att det inte är någon poäng med att kämpa mot ett så evolutionärt stabiliserat behov som berättarviljan. Jag kommer att alltså att börja blogga.

Men, men… Innan jag tar med dig på en resa genom de ironiska inslagen i mitt liv borde kanske jag presentera mig.

1989 hände många saker, men någonstans mellan...

Skrivet av Rick, 2009-04-08

Visa hela (1 kommentar)