En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Rickelito

Ni hittar mig numera på rickelitosreality.blogg.se!

Uppsalas Orginal! Läsvärt!

ORGINAL DAGS!

Vill bara börja med att påpeka att jag vet att original stavas just original....men i denna blogg väljer jag den inkorrekta stavningen orginal på grund av att JAG VILL! Nu kommer säkert någon gammal svenska lärare sätta kaffet i halsen och börja gnälla, men take it or leave it jävla föredetting!

Så, vad är ett Uppsala orginal?
Om ni kollat på 5ans program 100 höjdare där mina idoler filip och fredrik åker land och rike runt och letar efter sköna orginal så får ni en liten uppfattning. Skillnaden mellan de orginal dom lyckas fiska upp och de orginal som vi grabbar har här i uppsala, är att Uppsalas orginal i grund och botten är rätt tragiska och egentligen ska man kanske tycka synd om dom. Men FUCK THAT, vi garvar istället och njuter av att se dessa orginal förgylla uppsalas gator! Jag tänker gå igenom de orginal jag kan komma på just nu, har Tattar Tobbe precis bredvid mig som kan hjälpa till att klura....

RASBOMANNEN
Ett orginal på dekis. Rasbomannen har vi inte sett till på ett bra tag,och det känns rätt sorgligt. Att se honom på sin cykel med typ hundra kassar skrot är en underbar syn, att han kan hålla balansen mitt i allt tattande är beundransvärt. Vi tror att rasbomannen är av utländsk härkomst och försörjer sig på att rota i papperskorgar och containrar. Nu har det som sagt gått ett bra tag sen vi såg honom in action, och tyvärr kan han mycket väl sitta på kåken eller vara död. Namnet Rasbomannen kommer av den jacka som han avänder året om som har texten "Rasbo Mk" på ryggen. Man skulle kunna gissa på att han varit med i rasbo motorklubb en gång i tiden....men med största sannolikhet är den stulen. Vi håller tummarna för att Rasbomannen är i livet och att vi snart får se hans skäggiga nylle rotandes i en toalett eller något annat snuskigt!

PAPEGOJJAN
Denna märkliga varelse som egentligen heter Filip är nog en av uppsalas kändaste knäppgökar. Det ska direkt nämnas att denna raggare är störd på riktigt, men han kan vara grymt underhållande. Papegojan är ett väldigt talande smeknamn på Filip då hans största nöje är att knalla omkring i centrum och upprepa vad folk runt omkring honom säger. Ibland har han även sin lilla leksaks polisbil med sig på sin färd. Att höra honom härma allt runt omkring sig är ofta väldigt komiskt och lockar fram skratt i hans omgivning. Vi har dock lite mer spännande information om Papegojan.Han är helt såld på Linda Bengtzing.....vi stötte på honom utanför Åhlens där han stod och väntade på att bengtzing skulle uppträda och han var helt till sig i trasorna. Han var så upphetsad att han helt glömde att härma folk i sin närhet....dumma idioter som vi är försökte vi få honom säga "OB UNIT", men det verkade hopplöst! Men så plötsligt händer det,Papegojan säger "Ob Unit".....vi blir överlyckliga och joinar Papegojan i en härlig svängom till toner av Linda Bengtzing. Även Filip har varit anonym på sistone, och vi har på känn att tvångströjjan på psyket dragits åt något hårdare kring filips golfbollsformade kropp...men vem vet, när vi minst anar det dyker han säkert upp och rockar loss!

FÅGELSKÅDAREN
Här har vi ett relativt okänt orginal, som mest syns till i trakterna kring luthagen där vi bor. Denna kille som ständigt glider runt i mysbraxor och dunjacka är en jäkligt lustig filur. Det speciella med denna snubbe är att han ALLTID går med huvudet och blicken rätt upp i skyn. Vad kollar han på, vad är felet? Spanar han fåglar, letar han ufon eller är det en gammal nackskada som spökar...vi har ingen aning. Vi kan inte heller fatta hur han lyckas att hålla rätt kurs när han glider runt, han kollar ju rätt upp i luften. Extra farligt känns de när han kommer på sin cykel, det är krockvarning på den gossen. Jag hade den stora äran att en gång få fågelskådaren precis utanför mitt fönster på en liten kulle som finns här. Han stod där och stirrade upp i skyn till synes rätt nöjd me livet, men så plöstligt kom det yviga rörelser från fågelskådaren och det blev något slags religiöst över hela hans beteende.....är det kanske gud själv han blickar efter i skyn? Frågorna är många men svaren är få, men vi får nog aldrig veta......länge leve Fågelskådaren, håll huvudet högt!

KRYCKMANNEN
Denna luffare är ständigt aktuell då man nästan alltid ser honom rotandes efter diverse skräp. Smekiset Kryckmannen härstammar från den tid då han alltid stekte runt på ett par kryckor. Känns som kryckorna hängt med i all evighet....men nu senast när vi träffa på honom var krykorna borta och han såg piggare ut än på länge....eller ja, så pigg som man kan se ut när man har tofflor året om, skägg som en jultomte och en jacka som luktar svettigt omklädningsrum. För ett par dagar sen kom han gående längs gågatan och social som jag är slänger jag ur mej ett "tjeeeena".......blir lagom förvånad när han stannar till och mummlar fram "jag har framkallat bilderna nu"! Vi står som frågetecken men låtsas fatta och kikar när han tar fram sin mobil för att visa oss sin fångst. Det som syns på skärmen är en bild tagen inifrån en telia butik typ, och på fönstret sitter ett klistermärke i form av ett marijuana blad. Vi förstår inte riktigt sensationen, men kryckmannen är lyrisk och verkar tro på nobelpriset. Vi låter den galne lodaren bubbla av lycka och önskar honom lycka till.......watch out for kryckmannen, man vet aldrig när han dyker upp och fotograferar just dej när du skiter med öppen dörr.....

VP CP
Denna kvinna är kankse inget orginal riktigt.....hon är en utvecklingsstörd dam som dyker upp på i princip varenda sport evenemang runt om i stan. Varför hon i folkmun kallas för Vp damen beror på att hon de senaste typ 20 åren haft en Vp mössa på huvudet (Vp är ett fotbollslag från uppsala). Hon smyger runt lite här och var och är riktigt lurig....bli inte förvånad om hon dyker upp när just du har träning.....ge henne en high five så har du kanske halva inne, va vet jag :=)

AVDÖPAREN
Vet inte riktigt va jag ska säga om denna lirare. Han sitter alltid i något hörn på gågatan med diverse bibliska budskap nerklottrade på ett papper....och ingen fattar någonting. Som vi uppfattat det vill han avdöpa folk, och det tyder altså på att han är emot krsitendomen och därmed inte heller tror på Jesus. Hans tro verkar gå ut på att se så jävlig och sunkig ut som möjligt och då och då knalla till pressbyrån och köpa en varmkorv. Dock verkar han vara rätt tjenis med många av stans lokala alkisar, och det gör oss riktigt avundsjuka....vi vill också bli homies med alla neralkade tokstollar i denna stad, för vi vet att vi snart sitter på samma parkbänk som dessa herrar med en whiskey i handen....

PROLETÄREN
Vidrig snubbe helt enkelt. Ni finner honom utanför stadsbiblioteket där han delar ut lappar med sjuka budskap på.Han skriker olika slagord som t.ex "Bojkotta Mcdonalds", "Bush är homosexuell", "Kalles kaviar innehåller hasch" och "Hitler var smart"......Han når inte riktigt ut med sitt budskap känns det som och man undrar varför ingen nitat den skalliga dåren ännu. Är säkert bara en tidsfråga tills någon bankar på honom rejält....vi kommer sakna dej proletären, det finns inte många som är så härligt pantade som dig! Stay stupid!

SPRÄNGAREN
Här har vi en riktig personlighet.....tills för bara någon vecka sedan kallade vi honom enbart för "spinkig alkis som alltid har en resväska med sig"...men så fick vi oss en pratstund i solskenet med denna tragikomiska herre. Det visade sig att han under 20 år jobbat utomlands på olika platser i världen som bergssprängare och nu på ålderns höst slagit sej till ro i uppsala och blivit bästa kompis med flaskan. Han är en sån där alkis som alltid verkar sådär lite lagom lullig, till skillnad från två raggare som jag strax kommer prata mer om. När vi mötte sprängaren fick han dessutom mottaga slag från en annan alkis på armen och beklagade sig över sina blåmärken. Vi kom in på valet som bara var några dagar bort och han förklarade att han "saknade politisk plattform" och alltid röstade blankt. En ganska sund åsikt från en man som annars verkar haft ett rätt tragiskt liv och nu endast pendlar mellan parkbänken utanför Kebab House och systembolaget.

GÖRAN a.k.a KOSTYMALKISEN
Oj oj, detta är mannen som ger alla periodare ett ansikte. Han kan under perioder synas på stan relativt städad och i rätt bra skicka, för att sedan i några månader synas dyngrak varenda dag i någon slags parkbänks slalom i centrum. Haha, han är ett sant orginal som vi haft många pratstunder med. Det unika med Göran är att han alltid kör kostym och om man kollar snabbt kan man få en känsla av att denna förtisds pensionär skulle kunna vara en rik man i sina bästa dagar....men går man närmare förvrids snabbt bilden. Hans tänder sitter oroväckande löst och när han pratar väntar man bara på att tandfen ska komma och hämta resterna av hans förmultnade käft. De rödsprängda ögonen som dimmigt flackar omkring avslöjar tydligt hans tillstånd, och om inte de räcker så är hans eviga stank och ständiga spritflaska i handen något som tydligt visar på vilken alkis Göran är. Som sig bör har Göran också en vapendragare, en vapendragare som även han always kör kostym men dock alltid är något nyktrare än Göran....vi har lite för lite info om honom för att ge er närmare detaljer men vi jobbar på det. Back to Göran....ett samtal med honom är inte speciellt givande då han endast verkar kunna ett fåtal fraser (troligtvis beror det på hans läskigt höga promillehalt i blodet". Han kläcker ur sig kommentarer som "Jag vet ingenting", "Är du arg på mig", "Jaaaag?", "Jag känner inte honom" och ett antal andra meningslösa meningar. Vi börjar lära känna honom nu och blev faktiskt lite chockade när vi träffade på honom på en bänk där han satt i sällskap med sprängaren. Han var så full att han inte kunde ställa sig upp utan gav sprängaren i uppdrag att ta sig till bolaget och inhandla dricka. När sprängaren var lite seg med att bege sig utbrast Göran "Din jäääälva luuffare".....Vi vek oss dubbla av skratt och Göran tog en slurk av sin Maribella som sedan rann ner för hans haka...något som dock inte berörde Göran ett dugg! Ett fåtal gånger har vi fått se Görans karaktäristiska stapplande. Detta sker när han försöker ge sig av i någon riktningt från den parkbänk han befinner sig på. Det är en vådlig färd där han går som stappelfarfar och ser ruggigt ostadig ut! Det är svårt att förklara, det måste upplevas med egna ögon....nästa gång ni är på stan, håll utkik efter en snubbe i kostym som inte ser helt hundra ut, då äre Göran ni spanar in......
Länge Leve Göran, våran alkis i vimmlet!

ORGINAL NUMMER 1 I UPPSALA! :

OWE LINDEROTH
Slår man upp orginal i ordboken tar vi för givet att det står "Owe Linderoth" som förklaring. Denna psykopat har dykit upp i vissa av mina tidigare bloggar, men man kan aldrig får för mycket av Owe. Han är nog den kändaste av alla psykopater här i stan, och hans förflutna slår allas med hästlängder. Vem förutom Owe kan skryta med att varit sveriges starkaste man, hängt mer Arnold Schwarznegger, Mördat sin fruga,blivit våltagen av en snubbe och tillbringat massor av år på kåken. Som ni förstår råder det ingen tvekan vem som är orginal kungen i stan....eller vad sägs om att dom låser dörrarna på Socialen när Owe närmar sig :=)
Men det slutar inte där, han har mycket på sin reportoar. Hans största nöje är att vandra runt smetfull på stan med sin gitarr som han kopplat ihop med en förstärkare och förpesta lugnet för varenda kotte på stan. Verkar bara vara vi som njuter när Owe drar av en repa på gitarren och drattar på ändan. Favorit låten är nationalsången, ganska givet då Owe uppenbart är rasse och har något emot utlänningar. Förutom dessa är Poliser hans största hatobjekt, vilket han gillar att påpeka. Dock är Owe ingen man av stora ord utan han låter musiken och flaskan tala. Försöker man avbryta honom är risken stor att han går loss på ditt huvve med förstärkarken, så tipset när du stöter på Owe blir ungefär som när du träffar en björn....stå still och gör inga häftiga rörelser. Jag har dock trotsat Owes nerknarkade hjärna och samtalat med honom ett par gånger. Bland annat gått gågatan framåt med honom hållandes i hans bira samtidigt som han skrämde bort en stackars lett som lirade dragspel. Owe ville dra till Bryggan men jag tackade vänligt nej och lät Owe ensam vandra i dimman. På min mobil finns några filmer av Owe när han ger sina improviserade konserter på stora torget......OFÖRGLÖMLIGT!
En stor skandal har dock inträffat....häromdagen såg vi Owe på stan, UTAN sin gitarr och rejält sliten! Vi anade oråd och befarade det värsta, att han lagt ner musikkariären! :( Men i tidningen några dagar efter får vi veta sanningen, Owe har blivit misshandlad och rånad på sin kära gitarr,ve och fasa! Idioterna som stal hans gitarr ska dock ha lite credd, att leka med döden på det sättet är enormt modigt......
Men vi fördömmer ändå detta dåd starkt då ingen kan förgylla en dag som att se Owe i full fräs röjjandes på stan! Vi hoppas han lyckas hålla sig i livet så vi kan visa honom för våra barn och berätta historien om Owe- Muskelbyggaren som hamna lite snett!
Finns det ett gott hjärta någonstans därinne i Owes nersupna kropp? Knappast....men vi håller på dej Owe...RÖSTA Owe Linderoth i valet 2010 ;) En bild på Owe kommer längst ner i bloggen, scary eller hur?

Det var det, kommer inte på fler orginal just nu, men hoppas ni kanske känner igen någon eller några av de orginal jag tagit upp...och om ni inte är härifrån, ta er gärna hit så bjuder vi er på en orginal safari genom centrum...

Vad vore uppsala utan sina orginal? Bra mycket tråkigare faktiskt, så dom ska hyllas som kungar! Vi smider i detta nu planer på att bjuda in Owe och company på en Orginalfest här i lägenheten. Det vore nåt de, klarar man sig med livet i behåll efter ett sådant partajj ska man vara nöjd....

En gång Orginal, alltid Orginal// Ett blivande Orginal

Skrivet av Rickelito, 2006-09-20 20:04

hahahahahahaa

Skrivet av nathalie, 2006-09-20 21:24

Original Orgasm!

Skrivet av Loooooofan, 2006-09-20 22:23

HALLÅÅ kom och köp skivor HALLÅÅÅ

Skrivet av nathalie, 2006-09-21 08:52

Om jag fattat rätt av din beskrivning av VP CP så har hon faktiskt ett namn.
Film-Anna och inget annat.

Skrivet av Ludde, 2006-09-21 11:30

Här bjuder jag på en härlig bild på ove från bryggan då han har hittat nån form av prästdräkt.


http://img294.echo.cx/img294/5306/untitled2copy3jb.jpg

Skrivet av Orginalens fader, 2006-09-21 14:00

>>Ludde
Du kan mkt väl ha rätt......tack för upplysningen!

>>Orginalens fader
hahaha, man kan aldrig få för mkt Owe, han klär verkligen i präst outfit!

Skrivet av Rickelito, 2006-09-21 14:12

Klockrena original måste jag säga !

Skrivet av Annika, 2006-09-21 14:30

Skönt att läsa mannen :) Vi har ett PAR original i Östersund också.. haha. Tänker dock inte skriva om dom ;)

Skrivet av Robe, 2006-09-21 18:45

Här kommer ett mycket sevärt videoklipp från ett orginal i Torsby, han kallas snigeln, kolla hela den är riktigt bra.

http://video.google.com/videoplay?docid=-8963501191551275947%20&q=snigeln

Skrivet av Orginalens fader, 2006-09-22 17:40

hahaha, det där kallar vi orginal....övertänd kille! Andra filmen där han pissar var ju grym :=)

Skrivet av Rickelito, 2006-09-22 19:48

Hehe jajamen, jag gillar cykelscenen bäst =)
men han somnade nog i pisset där sen :D

Skrivet av Orginalens fader, 2006-09-22 20:28

haha.. ricke då.. kanske man skulle ta sig en tur till Uppsala på safari...! eller ta med orginal gänget till reunion :) !!!

Skrivet av Joe, 2006-09-22 23:21

Jag tycker personligen inte att det är så kul att man håller på att driva med människor så här, men det är väl olika för olika människor...

Skrivet av KJ, 2007-04-14 01:24

>>KJ
Notera att jag inte ogillar dessa figurer på nåt sätt...jag ser dom som färgklickar som förgyller Uppsala ;) Sen kan jag förstå din synvinkel..men ta de med en nypa salt...

Skrivet av Rickelito, 2007-04-14 06:46

Hej

Ni missade Pajala som jag ser fortfarande halta omkring i Uppsala city och flåsa tjejer i nacken med sitt
"Hej Vill du fika"
Skrattade mycket åt honom redan 1986

Skrivet av Maria, 2007-04-16 17:08

>>Maria
Måste erkänna att jag inte hört talas om honom...ska genast ut och leta ;)

Skrivet av Rickelito, 2007-04-16 17:49

haha owe is the shiiet, försökte få honom att spela nått annat än nationalsången en vacker sommarkväll & jaa de skulle han men sen när han började spela så jaa; nationalsången vart de igen då. ;)

Skrivet av MostBeautiful, 2007-04-16 17:54

>>Mostbeautiful
Owes favorit är helt klart nationalsången....men jag brukar ringa honom med jämna mellanrum och lyssna till hans sköna toner på sin gura! Var ett tag sen jag snacka med owe, och vi är alla lite oroliga att han åter sitter på kåken :(

Skrivet av Rickelito, 2007-04-16 18:33

jaa de skulle va lite synd, men om jag inte minns helt fel såg jag han för inte så längesen. men iofs med min tidsuppfattning kan de lika gärna vart för 1 vecka sen lr 1 månad så. ;)

Skrivet av MostBeautiful, 2007-04-16 18:37

>>Mostbeautiful
Okej, fortsätt att kika efter honom...hans mobil har varit avstängd i många veckor, och det brukar betyda att han är tillbaka på psyket eller i finkan.....eller kanske rent av död? :(

Skrivet av Rickelito, 2007-04-16 18:47

haha ajaj, du måste va utom dig av oro. men ser jag honom på stan ska jag rycka tag i hans tröja & fråga varför han skrämmer dig så. ;)

Skrivet av MostBeautiful, 2007-04-16 19:09

>>Most
Do it ;)

Skrivet av Rickelito, 2007-04-16 19:49

Hej, Filip är inte psykiskt sjuk han har ett funktionshinder....vi går i Lötenkyrkan båda två. Han har alltså inte åkt in på psyk utan bor sedan länge på ett gruppboende om jag kommer ihåg rätt. Mkt trevlig kille, men som ni har märkt ganska speciell. :) Men det är roligt med annorlunda människor, eller hur? Fortsätta gärna prata med honom, det tycker han om - men var inte elaka bara. Han blir ledsen då precis som alla andra...

Skrivet av Tea, 2007-06-18 14:28

>>Tea
Vi har inga planer på att vara otrevliga mot honom....tvärtom tycker vi han är ganska charmig!
Han verkar alltid vara så glad och positiv!
Var tyvärr ett tag sen jag såg honom,men han lär väl dyka upp när man minst anar de :=)

Skrivet av Rickelito, 2007-06-18 14:50

En värt att tillägga till er fenomena lista är Motor-damen - en kvinna som brukar synas längs Svartbäcksgatan, leker trafikpolis och skäller ut en om man går mot rött..osv. Hon är ganska gammal och har något funktionshinder. Det märks att hon gillar grävmaskiner och bilar!

Skrivet av Mickson, 2007-07-17 00:26

>>Mickson
Henne har jag lärt känna på senare tiden...hon platsar helt klart på listan!

Skrivet av Rickelito, 2007-07-17 15:08

Jag såg Rasbomannen för två veckor sen ungefär, rotandes i en soptunna vid Jalla på stora torget

Skrivet av mickson, 2007-10-29 18:16

>>Mickson
Underbart! rasbomannen is still going strong...

Skrivet av Rickelito, 2007-10-29 21:18

Jag är släkt med en kille som var övervakare till Owe Linderoth. Det hör till att polisen var ganska rädd för honom då hans rykte var att han kunde bita ifrån sig rejält (därav att polisen inte gillade honom). Ryktet säger att det brukade komma inte bara två poliser utan ett gäng på kanske fem eller fler. Men mot killen som var övervakare var han hur snäll som helst. Hade han (Owe) gjort något han inte borde gjort så fick han sina fiskar varma och tog det till sig. Jag träffade honom några gånger då han var i ganska bra skick och ute från psykvården. Synd att det sket sig för honom för han var riktigt stor och kunde säkert gått långt i kroppsbyggar sammanhang (tävlingar).

Skrivet av Livdragonen, 2007-12-18 16:30

>>Livdragonen
Jadu, tänk om Owe hamnat på rätt spår...vi är många som sörjer..

Skrivet av Rickelito, 2007-12-18 19:57

Ja du får inte glömma han som brukar stå och sälja skivor med afrikansk musik på gågatan vid åhlens och kallar dom som inte köper hans skivor för hora/fitta eller liknnde.

Skrivet av Jocke, 2008-08-21 19:37

>>Jocke
Tror han tagit sina plattor och numerar huserar i huvudstaden, men kan ha fel...

Skrivet av Rickelito, 2008-08-21 20:15

Kom till Svartbäcken och allén på Sköldungagatan...
I somras hade vi en snubbe som trampade omkring på samma plats i allén, han glodde antingen ner i backen eller upp i trädkronorna. Han hade axellångt kastanjbrunt hår och var alltid klädd i t-shirt och joggingbyxor och hade någon form av kasse eller påse med sig. Han kunde stå där i flera timmar och inte röra sig alls, enligt farsan så bodde han antagligen på ett behandlingshem alldeles i närheten...
Fick aldrig tillfället för att studera snubben närmare, men någon annan kanske vill? ;)

Skrivet av Mickson, 2008-09-12 15:10

>>Mickson
Låter som en lirare helt i min mak :=)

Skrivet av Rickelito, 2008-09-12 16:18

Fan, vad har hänt med det dära knarkaren som man typ sett hela sitt liv fram tills ca 3 år sedan då han bara försvann, en ulleråkerpatient som brukade ha vita pjäxor eller gummistövlar mitt på sommaren o en jädrans massa klet i håret o gick längst gågatan o tiggde pengar "till bussen" ,har den slemmiga typen dött kanske?

Skrivet av Helvettö, 2008-09-13 02:02

Värt att nämna också så finns det på facebook finns en grupp Ove Linderoth - värd att gå med i ;)

Länk till gruppen:
http://www.new.facebook.com/group.php?gid=21556803399&ref=mf

Ha en trevlig kulturnatt!

Skrivet av Mickson, 2008-09-13 10:38

>>Mickson
Tack, ska bli medlem direkt!

Skrivet av Rickelito, 2008-09-13 11:15

Helvettö,
En polares morsa såg honom nyligen - han har tydligen klippt sig och "bytt" stil!

Skrivet av Mickson, 2008-09-21 14:25

>>Mickson
Fan va illa :=)

Skrivet av Rickelito, 2008-09-21 19:40

Såg Owe i rullstol för ca 1 mån sedan. Han hade blivit knivhuggen i magenoch fått en kula i benet. Han satt och snackade med någon och jag lyssnade såklart. Dessutom ville Owe köpa en bunt skivor av nån kille som gick förbi med en kasse. Hallå! Hörru! Ska ru sälja eller??

Skrivet av Karl, 2008-10-31 20:51

By the way! Dåren med flygbladen utanför bibblan fick sig en ordentlig omgång en sen eftermiddag. Därav hans frånvaro!

Skrivet av Karl, 2008-10-31 20:54

Hade en tråd på flashback när jag yngre om dessa herrar.
Snubben som sitter med gitarren vid bryggan då o då och har hela hemmet på sin cykel har just nu en orange skåpbil mittemot sommaro pizzeria (parkeringen vid gläntan). Bilen är nedklottrad med bibliska budskap etc. Där finns även en hink fastsatt på ett träd utanför där man får ta ett flygblad med religös info. Sist jag såg han cyklade han med ett bildäck på styret och en stor gummibåt över huvet. Det är även han som sätter upp lappar överallt om att han är i akut behov av bostad. Nuff said

Skrivet av Karl, 2008-10-31 21:09

>>Karl
Jag är impad över din koll! Keep it up..

Skrivet av Rickelito, 2008-11-02 15:41

De känns för mig som en skyldighet att meddela att den slemiga tiggaren med pjäxor och frilla har lämnat jordelivet... överdos!

Skrivet av Mickson, 2009-01-29 12:42

Tränade ihop med owe när jag satt inne för nåt år sen verkade vara en trevlig prick noggrann med träningen snett kan det tydligen gå för alla synd men man gör ju ett eget val

Skrivet av nasken, 2009-02-10 11:28

Hmmmm?

Skrivet av Rickelito, 2009-03-14 11:45

Hallååå...

Skrivet av Rickelito, 2009-03-29 13:59

Ring 6110000 och be om att få bli kopplad till psykakuten. Det känns som du skulle behöva medicinering bla.

Skrivet av Karl, 2009-04-12 12:25

Karl..
Menar du mig? Jag håller inte med..

Skrivet av Rickelito, 2009-04-12 14:26

Hehe.. Nää, snubben som postar ovan.

Skrivet av Karl, 2009-04-12 22:40

Karl..
Ja, det verkar slagit lite slint hos någon.. :=)

Skrivet av Rickelito, 2009-04-13 12:48

Dax för bärs i vårsolen. Originalspotting i någon park?

Skrivet av Karl, 2009-04-15 07:33

Karl..
Originalen börjar smyga sig ut nu! Så jag tar fram kikaren och spanar..

Skrivet av Rickelito, 2009-04-15 12:21

raggare!

Skrivet av Rickelito, 2009-04-18 15:52

Lugn nu!

Skrivet av Rickelito, 2009-04-27 00:01

hahah måste ju fan bara fråga alltså, HUR i...?! Hur fan orkar ni ta reda på allt info om alla nissar?? haha. Simma lugge! ;)

Skrivet av Mickan, 2009-06-07 02:40

Mickan: Its a lifestyle ;)

Skrivet av Rickelito, 2009-06-07 17:49

heheh jo det verkar så märker jag..:D men det är ju kul att NÅN sysselsätter sig på nåt vis iaf... *hrm hrm* :/

Skrivet av Mickan, 2009-06-07 23:25

Mickan: Jag har alldeles för mycket fritid ,)

Skrivet av Rickelito, 2009-06-08 15:30

haha.. ja, jag märker det jag :) men va fan.. vem fan har inte det...?

Skrivet av Mickan, 2009-06-23 21:51

Det är bra med fritid ;)

Skrivet av Rickelito, 2009-06-24 22:12

Är från götet och snubblade in här. Tyvärr är götet för stort för eventuell kartläggning av orginal. Men jävlar va jag skrattade då jag läste detta. Tack som fan mannen!

Skrivet av pellejöns, 2009-09-29 15:00

>>pellejöns
Varsågod ;)

Skrivet av Rickelito, 2009-10-09 17:06

Lite besviken att du har glömt Hallå Hejsan-mannen, den svarte snubben med de obskyra skivorna. Har någon någonsin sett honom sälja en?
Sedan har du Prinsessan, hon har något förståndshandikapp, tror jag. Cyklar omkring på en jättestor rikshaliknande cykel med massor av varningsflaggor, tygblommor och gosedjur.
Alice har jag inte sett på ett tag. Hon är psykiskt sjuk och egentligen är det synd om henne. När hon är manisk sjunger hon frälsningssånger och pratar med alla.
I Gottsunda brukar man se Tai Chi-tanten, hon står och viftar med händer och fötter utanför Apoteket. Där finns också Baguette-Sjalett, en kvinna som egentligen inte alls är psykiskt sjuk, men har en sjukt ful sjalett som står ut där bak. Kanske gömmer hon en limpa i den?

En sak till: är du så barnslig att du gör narr av Filip, platsar du själv på den här listan. Han är inte psykiskt sjuk utan förståndshandikappad. Jag har sett honom bli skitsur när folk jävlas med honom. Tycker han är en skön lirare.


Skrivet av Ataraxia, 2009-10-09 22:22

Ataraxia: Vi var dumma nog att driva lite me Filip en gång för längesen, men jag diggar den mannen, och gillar inte alls folk som jävlas med honom...
Tro inge annat! :=)

Skrivet av Rickelito, 2009-10-11 11:46

ni snubbe att tillägga - Camparen,
en nisse som sprang omkring främst i stadsparken i somras - med packad ryggsäck med sovsäck och hela kitet - han sprang mest omkring ständigt berusad och snodde öl från folk! Han skröt om sin norrländska dialekt!

Skrivet av Mickson, 2010-01-08 14:00

Mickson:
Legendariskt ;)

Skrivet av Rickelito, 2010-01-24 15:50

owe är en ganska harmlös figur, som omger sig med ett rykte större än detta universum...
jag har personligen kastat ut honom (1-2 gånger per vecka i ett par års tid) från en krog som vänner till mig drev... utan att ha råkat illa ut

Skrivet av mike, 2010-02-01 01:27

mike: Han har inte gjort mig något heller, men som sagt, man har hört en massa skumma grejer :=)

Skrivet av Rickelito, 2010-02-01 12:24

Några polares farsor berättade rätt mycket om Owe, att han var en jävligt skön snubbe att hänga med förr, men spåra varenda kväll på stan och att även om man hade känt han länge så skulle han kunna få flipp och inte känna igen dig. Han ska vara den sista personen man tar en fight med(kanske inte nu, men förr när han var i topp), han kunde göra sjuka saker på dom personer som han misshandlade, och det var ALLTID dom som fick pisk. " hängt med Arnold Schwarznegger, Mördat sin fruga,blivit våltagen av en snubbe " det är sant ( har ingen aning om han har blivit våldtagen, svårt att tro om det var inget han gick med på för det var nog ingen som skulle orka hålla i honom mot hans vilja och styrka) men det som inte stod med var att han våldtog faktiskt en snubbe, och i samma veva slog han sönder snubbens fru.

Skrivet av JM, 2010-02-17 11:12

JM:
Owe är legend, en av dom största vi har i Uppsala :=)

Skrivet av Rickelito, 2010-02-19 15:09

Rödhåriga snubben som glider runt nere på stationen med massa kassar. E det någon som vet nått om honom? Eller någon som ens vet vem jag menar? Jag tycker han e skit läskig faktiskt av någon anledning. Haha

Skrivet av Softish, 2010-07-05 00:56

Jag träffade owe igår. Han är dock på slutet av sitt liv. Blodproppar i benen som vandrar uppåt och letar efter ngt att fastna på. Han var ordentligt sliten och jävligt nergången. Han är dessutom väldigt farlig om det vill sig illa. Jag har en kompis som jobbat med honom på psyket; han är dubbel-dömd våldtäktsman och för många andra vansinnesdåd, så hans råd är att inte ens snacka med honom för han kan flippa hur som helst och ni som tycker han är så "kul" tycker inte det längre helt plötsligt.

Skrivet av Knas, 2010-07-09 15:04

Knas:
Jag vet att Ove kan vara helt sick i skallen! Men faktum är att jag hängt massor med honom denna sommar, och mot mig är han hur snäll som helst mot.

Men säger man fel saker, eller råkar irritera den mannen, då kan de sluta illa :/
Han visade mig proppen i benet, ingen höjdare. Han satt och fyllde i blanketter på Friskis, och vi kom fram till att han ville ha ett nytt ben och 900 000 :=)

Skrivet av Rickelito, 2010-09-07 18:04

Jag kan berätta att Owe faktiskt frivilligt gav bort sin gitarr. Antagligen ångrade han sig ganska rejält för dagen efter (eller ett par dagar senare) tog han stryptag på den nyblivna gitarrägaren. Som hämnd slogs gitarren sönder vid en fest i de uppländska skogarna.

Skrivet av Jag, 2010-10-21 22:12

Jag: Mycket fin info! Ska höra lite me Ove när jag träffar på han senare ikväll...

Skrivet av Rickelito, 2010-10-27 18:05

Saknar Ove Linderoth något GRYMT !!!

Skrivet av Elisebeth, 2012-06-03 17:39

Hej och hå! Enligt rykte så har kära Ove gått bort nu.

Skrivet av Nena, 2012-07-10 22:43

Ove har inte gått bort och det vet jag då jag har pratat med honom igår. Han sitter med jämna mellanrum inne på rättspsyk osv.
Bilden på ove i prästdräkten så berättade han att han hade ett avsågat hagelgevär under jackan vilket är rätt troligt då jag har EXTREMT mycket insider info om honom men jag kan tyvärr inte säga på vilket sätt.
Han var ute efter några Hells Angels killar som tydligen hade våldtagit en tjej.

Skrivet av Jakelol, 2012-12-29 08:53

Hej! Intressant att Owe blivit något av en "kändis". För att göra en lång historia kort; i slutet av 80-talet och i början på 90-talet var det turbulent i mitt hem i Årsta. Blev "adopterad" som reservson åt en av Owes äldsta vänner i Årsta, och kom på det sättet i kontakt med Owe. Under flera års tid hade Owe frigång från Säters fasta paviljong och bodde då hos hans sambo Maria på Banérgatan, och besökte ofta min reservfar som även han var en härdad och erfaren man. Minns Owe som en lugn och harmonisk man med lite av ett barns metalitet och med kroppsfixering. Förstår att många inte alls anser detta. Historierna om honom är ungefär 10 till 1, dvs. var tionde rykte är sant. Vad jag förstår struttar Owe runt på stan med en gitarr och försöker anta en musikalisk skepnad. Det är inte hans starka gren, men ett av hans tidsfördriv på Säter, vars dörr på "cellen" var fullständigt belamrad med kroppsbyggarkort på sig själv i olika poser. Nu till saken! Om Owe mördat och styckat enligt alla dessa rykten som florerar, tror ni att han då får permission 1-4 ggr/år för att strutta runt på gator och torg?! Jag påstår inte alls sitta på sanningen om Owe. Får jag gissa så verkar de som själva arbetar inom psykvården och de som inte kan lämna ut sina källor, vara de som är sanningen närmast. Har hört både min reservfar och Owe vid olika tillfällen berätta om olika eskapader de varit med om i sina liv, både ihop och ensamma. Jag har endast sett en enda bild på Owe i bodybuildnings-sammanhang och det var ett stort svartvitt foto där han kom trea i SM 1978, om det ens var så bra. Det sista minnet med Owe från denna tid var när min reservfar, hans riktiga son och jag erbjöds att komma och hälsa på och sova över hos honom på Säters fasta paviljong 1990 eller 1991. Jag avböjde av rädsla då han hade sitt rum ett fåtal meter från Thomas Quick, dock åkte min reservfar och hans son upp och hade det trevligt. Detta får räcka för tillfället! Med vänlig hälsning "Gossen Ruda"!

Skrivet av Gossen Ruda, 2013-12-29 11:40

Den där rödhåriga snubben nere vid stationen som någon nämde tidigare... Jag tycker också han e fett läskig av någon anledning kan inte sätta fingret på varför han e bara obehaglig.

Skrivet av B2theL, 2014-05-04 00:14

Hallå Jakelol här igen.
Är det någon som har sätt Owe på länge?

Tänkte också tillföra lite info med ett tävlingsresultat från Mr Europa 1976 följ bara länken. Han kom 5a.
http://www.fitnessfachwirt.com/index.php/component/sobi2/?sobi2Task=sobi2Details&catid=59&sobi2Id=810

Skrivet av Jakelol, 2015-04-24 20:16

- Owe är död -
Han dog för ett par dgr. sedan..
V.I.F Owe..

Skrivet av Almtuna , 2015-06-25 13:05

Finnen är Professorson från Helsingfors/ Vevar med innebandy klubban i Lötenkyrkan, spelar teater har en Britney Sppear docka som sjunger låtarna.... Avdöparen? Är från Norrland torterad av sina anhöriga , jag bodde granne med honom på Stagneliusgatan/ OWE var min rumskompis på AVD 110 på Ulleråker 51 dygn ,jag felaktigt var inlåst där 2012( Owe en underbar mänsklig human, han älskade mig såg upp till mig 100% Qwe***RIP*** Du var bäst dessa 51 dygn 2012

Skrivet av cåds, 2015-07-06 14:27

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?