En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Rosa

Rosas bloggis

Grubblerier och fina slutsatser om allt och ingenting på ett sjukhus.


Sjukhus är läskiga. Men inte lika läskiga som man lätt kan tro.
Ibland får man snälla sköterskor, som Therese o hon med brytning. Och ibland får man tråkiga som hon på nattskiftet. Hon va bara tjock och fånig.

Om man är rädd för nålar ska man bli stucken mycke. Sen går det över, och blir nästan kul. Eller spännande i alla fall. Men man ska inte titta, för då blir de farliga igen, och inte alls lika intressana och spännande som innan.
Man kan få dropp i armen. Eller på handen om man vill, men de vill man inte. De går in som ett rör i blodådran, ibland skaver den till. Då blir man arg, och vill slita bort skiten. Men de får man inte, typiskt nog.
Droppåsarna är bättre, de mest hänger där och ser droppiga ut. Och om man inte får äta nått är dom bra. Men dem kan användas som värmekuddar oxå, men de gör dem inte lika bra. De känns mest som små men tunga katter.

Ibland får man ont. Då är det bra med morfin, för då får man inte ont alls, nästan. Bara lite ont kan man få, när man öppnar på droppspärren och de rinner ut typ en deciliter blod. Då blir man lite lessen.

Lugnande medel är bra att få om man bara ska ligga och tråka i sjukhussängen. Annars blir man lätt väldigt rastlös och tror att man klarar att gå upp, trots att man inte riktigt fixar det o måste hålla i dropphängaren. Istället blir man så trött att man efter någon minut av tappert kämpande för att hålla ögonen öppna helt enkelt gillar läget och sover i ett streck.
För övrigt så ser dropphängaren ut som en ovanligt tråkig klädhängare. Hm, man kanske kombinerar dem som droppställ och klädhängare? Det skulle faktskt inte förvåna eftersom att alla saker på sjukhus är sterila. Till och med tapeterna och gardinerna ser ut som läkarsprit.

När man endå bara ligger där och skräpar i sängen är det tur att tv finns. Man kan titta på 1:an, 2:an, 3:an, 4:an, 5:an, någon jobbig sportkanal som bara visar pensionärsgolf och så finns Mtv. Och de är ju bra, att man kan välja mellan olika kanaler. Men det är också VÄLDIGT dummt när någon störd jäkel knycker med sej fjärrkontrollen hem, så att man får resa sej upp för att minska ljudet, eller zappa över till en annan kanal varenda förbannade gång!

Det är oxå bra om man inte är kräsen med mat. Sjukhus är i regel inte kända för några speciellt smarriga måltider, men vad gör man. De är bara att äta och vara glad, för vid dehär laget är man som rastlösperson rätt trött på att ligga ensam i ett jävla rum o titta på "Våra bästa år" med på tok för hög volym. Nä, nu vill man hem, så man kan använda en fjärrkontroll och slippa slaskig korvstroganfof med potatis.

Tänk så mycke man kommer fram till under ett dygn på sjukhus. Helt otroligt, rent av hälsosammt.

Skrivet av Rosa, 2006-11-16 22:40

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?