En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Sexy

Sexy's aussieblogg

Söndag med spår

Det blev Fjärås och skogen idag igen för oss. Jag hade nog fått abstinens annars. Så är det nog tyvärr. Den allra finaste vårdagen var det här idag! Solsken och ljummet.

När vi kommit till skogen började vi med att lägga tre spår. Ett var till Texas, Bonita och Sexy. Jag hann bara ta ett steg in i skogen så hörde jag en hund skälla i närheten. Kanske var det jakt av något slag. Jag hörde hunden några gånger till och sedan gevärsskott med jämna mellanrum så när jag kom tillbaka till bilen var jag nästan säker på min sak. Även om jag tyckte det var en konstig tid att jaga på. Men så kom det en Landrover med en jägare och två hundar så jag vinkade på honom och han stannade. Det var mycket riktigt en jägare och det var hans hund jag hört. Men han var bara ute och kollade markerna och hans hund hade larmat när han såg mej. Vi hade ett riktigt trevligt samtal. Han tyckte det var helt ok att vi använde markerna och det kändes riktigt skönt att veta att våra hundar inte jagar. Vi har sett jägare flera gånger i markerna utan att ha fått prata med dem. De har givetvis undrat vilka vi är. Och att vi har ett bra förhållande gör ju att det känns bra! Gevärsskotten kom nog från andra sidan sjön och var inget vi behövde oroa oss för.

Så till Sexy och hennes spår denna söndag. Sammanfattningsvis tror jag att hon inte riktigt är på banan igen efter valpuppehåll. Hon är osäker och försiktig. Terrängförändringarna blev till oöverstigliga hinder så jag fick ta bort linan för att hon skulle lösa det.


Fika innan spåren!


Carina lägger spår till Sexy


Det började ganska bra..

Efter första pinnen gaskade hon upp sig och spårade riktigt bra ända tills vi kom till en gärdsgård. Carina hade gått över den och Sexy kom upp på gärdsgården men sedan var det stopp. Hon gick tillbaka en bit och prövade alla andra håll utan resultat. Hon gav upp och gick till Carina och bad om hjälp. Och sedan till mej. Då tog jag av sele och lina. Av spåret blev det inte mer och vi promenerade tillbaka. Inga "hard feelings" utan vi provar nästa vecka igen. Det kommer, det kommer men Sexan behöver få lite mer tid att komma i form igen. Och det får hon så gärna.

Skrivet av Sexy, 2008-03-16 20:05

Vad skönt att ni fått kontakt med jägarna, all sådan etablering är ju jättebra att ha i bakfickan! Sexy kommer säkert under våren om jag förstår dig och dina metoder rätt! Norton hälsar till syrran!!

Skrivet av Linda m flock i Skurup, 2008-03-17 18:06

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?