En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Sexy

Sexy's aussieblogg

Sexy i fin form!

Nu börjar valparna närma sig halvåret. Oj, vad tiden går fort! Jag tycker inte det är längesedan dom föddes!
Sexy har till det yttre återgått till att vara den fina granna hunden som hon alltid har varit! Hon har precis slutat löpa. Pälsen har blivit tjock och glansig igen och man kan inte längre se på henne att hon haft valpar.
Löpet har varit lugnt. Utom en och annan friare som stått här ute i trädgården. En dag förra veckan var jag nära att köra över en border colliehanne som strök runt bilen när vi skulle åka till skogen.
Skillnaden denna gången med valparna har varit att Sexy verkar gilla dem och inte tycka att de är jobbiga. Det gjorde hon förra gången det minns jag väl. Meja är helt ok tycker hon och är ofta med och leker. Bonita drar dock det stora lasset med Meja. Utan att klaga skall jag tillägga. Bonita och Meja är bästisar. Men Sexy har tydliga regler för hur det skall vara med lekar och annat. Tequila och Nemi träffar hon också regelbundet. Det är väldigt förtjusta i Sexy men har stor respekt för henne. Hon visade tydligt i början hur hon ville ha det och det är aldrig någon av de små som ifrågasätter hennes auktoritet.


Sexy på hemmaplan!

Nu när löpet är över skall det bli skönt att komma in i vanliga träningsrutier igen. Vi gjorde en test förra veckan då vi åkte till Anneberg och gick en skogspromenad på vår rapportstig, Carina, Catharina, Ki, jag och alla hundarna. Det blev en riktig långpromenad som slutade vid en sjö. Vi hade fika med oss, vädret var skönt och alla förutsättningar var perfekta. Förutom att Sexy nog inte hade slutat löpa trots allt..
Zolo, Ki's flat var helt säker på att både Sexy och Bonita löpte. Sexy och Bonita fräste ifrån bäst dom kunde men han var svår att övertyga. Fozzie den rutinerade visste vem som löpte och vi löste den ganska uppstissade situationen med att Sexy och Zolo fick gå i koppel och Fozzie tvangs gå framför Sexy.
Så småningom kom vi fram till sjön. Vi hittade ett soligt ställe. Där var fint men ganska brant och hundarna störtade givetvis ner för berget och hoppade i sjön. Hur kul var det? Dom kom upp efter en stund och vi fick plockat fram kaffe och en massa goda kakor och bullar. Men så var det dessa eländiga valparna. Dom hoppade på min och Carinas rygg. Dom lekte och landade bägge två mellan oss så att kaffet skvätte åt alla håll. Och Meja drog mej i håret. Det känns som om någon luggar en med en effileringssax. Med andra ord man känner att man håller på att bli flintskallig och det gör ont. Carina hade nytvättat rosa regnställ som fick en massa kaffefläckar så hon tog av sej den för att det inte skulle bli värre. När hon sedan lyfte upp den från marken var den full av rödmyror. Hon reste sej för att skaka av den och pilla ut myrorna och då höll jag på att störta nerför berget. Vi delade på en sten som låg bra bara om vi satt båda på den. Extra kul var det också för jag fick ha Sexy sittande mellan mina ben för att freda henne från Zolo och Fozzie. Dom låg bakom mej och försökte gräva sej in under Sexys rumpa. Herre jösses vilken soppa! Ki var flammande röd om kinderna av irritation och tyckte det var "Den värsta fikan hon nånsin varit med om!"
På tillbakavägen ville jag och Catharina ta en genväg tillbaka till rapportstigen. Carina och Ki var inte så säkra på att vi visste vart vi gick men vi stod på oss. Och vi hittade faktiskt tillbaka! Vi var väl inte så säkra på hur vi gick men det ville vi inte att dom skulle veta!


Carina och jag innan vi upptäckt myrorna

Skrivet av Sexy, 2008-06-21 02:24

Det låter som ni har väldgit kul på era långpromenader....
Skönt att Sexy är sitt gamla jag igen, hon är verkligen en jättego tjej!!
Hade varit kul att träffas nån gång så Milou kunde få sig en riktig åthutning av Sexy och Bonita, han skulle verkligen behöva det!!!
Ha en fortsatt trevlig midsommar.
Kramisar Linda, Jojje och Milou.

Skrivet av Linda, Jojje och Milou, 2008-06-21 09:35

Tack för alla superbra tips och råd!! Hör av dig när det blir en ledig plats på en spårkurs, vi kommer!! Pernilla & Nemo

Skrivet av Siggenemo, 2008-06-29 23:24

Tack för alla superbra tips och råd!! Hör av dig när det blir en ledig plats på en spårkurs, vi kommer!! Pernilla & Nemo

Skrivet av Siggenemo, 2008-06-29 23:25

Hej!
Har en liten fråga ur är er MH bana där uppe i kungsbacka???
Har börjat kika på lite på datum på mh till Jolly.

Aussie Hälsningar Lilleba

Skrivet av Lilleba, 2008-07-01 16:25

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?