En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Sexy

Sexy's aussieblogg

En läbbig promenad!

Ki ringde och vi stämde träff i Tjolöholm för att gå en runda med hundarna. Alla var på toppenhumör! Den vackra numera internationella championen Fozzie såg ut som ett nyrakat får. Sexy och Bonita kände inte igen honom innan de nosat ordentligt på honom, stackarn.

Vi gick över en jättestor äng och in i skogen där vi kom på den långa och härliga "Grevens runda". Först går man i skogen sedan kommer en hög mur där det är åker på högra sidan och vass och längre ut havet på den vänstra. Våra välartade hundar gick mer bredvid än på muren i geggan. Så kommer man in i skogen igen. Upp på bergen och högst upp har hundarna en brant stig som de formligen kastar sej ut från och ner i vattnet och BADA!!! Dom älskar att bada. Jag och Ki klättrade också ner så de fick simma och plaska en bra stund innan vi gick vidare. Så kom nästa mur. Den ser precis likadan ut som den första. Alla hundarna utom Zolo var framför oss när jag plötsligt ser en huggorm ligga på stenen framför mej. Men de e nog död sa jag till Ki. Nej, den e INTE död svarar KI! Och hon hade rätt. Den låg ihoprullad och hade stenkoll på oss. Fozzie hade vänt och var på väg tillbaka till oss och jag fick tag i hans hals och mer eller mindra kastade bort honom från ormen. Han blev arg på mej så jag fick en utskällning men det fick jag ta. Själv hoppade jag över ormen och sedan fick jag kalla på Zolo. Han tog ett jätteskutt över hela stenen med ormen och Ki efter. Efteråt berättade Ki att den var på väg ner under stenen när hon kom därifrån.

Jag var lättad! Alla verkade ha klarat sej utan att ha blivit bitna. Vi fortsatte sista biten på muren och efter 10 meter höll jag på att trampa rakt ner i ett jordgetingbo som också fanns på muren! Hu, vad läbbigt! Det var oroligt i boet. Hundarna hade säkert stört dem när de passerade. Vi hade några uppretade getingar med oss efter muren och vi fick freda oss genom att svinga kopplen runt oss. Till slut kunde vi pusta ut i skogen. Det var riktigt läskigt där en stund.

Vi kollade hundarna och de verkade ok allihop. Nu får vi ta ett foto på hundarna som klarade denna strapatsen sade jag och tänkte på bloggen. Vi tog en hel massa kort med mobilerna. Ki fick något som var bra men alla mina blev jättesuddiga eller så vände någon bort huvudet precis vid fel tillfälle. Så dagens foto har jag lekt med i datorn så att det skall se lite "målat" ut.


Aussie, Perro och Flat-målning!

Skrivet av Sexy, 2008-07-14 20:47

Usch!!!

Huggormar är inte roliga!!!!!

Tack för grattisen!!! Den värmde

Jo det kändes bra att få komentaren rutinerad förare och talangfull hund
men jag kände mej inte så rutinerad när jag gick med jolly;0)

Men hon blir rolig att arbeta med i vallningen!!

Kramar Lilleba,Snowie&Jolly

Skrivet av Lilleba, 2008-07-15 09:25

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?