En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Sexy

Sexy's aussieblogg

Mitt liv i det Röda huset! Lite av varje mycket vardag och lite "fest". Mycket hundsnack...

Vi har varit hemma hos Leo och Carina idag. Först lite käk, tackar för det och sedan lite hundträning i trädgården. Lite träning för alla hundarna blev det. Leo och Texas, Carina och Tequila och jag med Sexy, Bonita och Meja.
Sedan fick hundarna en "omgång" var. Meja fick börja med framförgående idag. Sitt kvar kan hon bra nu. Så bra att hon inte kommer när man ropar. Jaja, efter lite lock och pock kom hon i alla fall. Jag skall inte klaga. Jag har lagt ner en hel del jobb för att få henne att sitta stilla utan att resa sig och gå eller att lägga sej ner. Lite linförighet och sedan bytte jag hund.


Sexy tycker det är jobbigt med metallen. Så vi tränade det bara idag. Hjälpa och stötta är det som Sexy mår bra av. Jag vet inte riktigt varför men hon ser ut som om jag vore rasande när det blir jobbigt. Det är nästan synd om henne. Man får peppa och peppa hela tiden. Men belöningen är några galoppsteg till slut!

Bonita apporterade både metall och...

Skrivet av Sexy, 2008-08-30

Visa hela (0 kommentarer)

Lizlott kom förbi i eftermiddags med Funny och Susans Skrot. Han är hos Lizlott medan Susan och Sture är på bröllopsresa någonstans i Sverige. Skot är inte van vis så många närgågna damer men han vande sig snabbt. Det såg Meja till.


Vackra Skrot!


Gruppfoto med luft. Bonita får man passa sej för..


Skrot, Funny och Sexy


En gång till!


Kan vi gå hem NU, Lizlott???

Skrivet av Sexy, 2008-07-16

Visa hela (4 kommentarer)

Ki ringde och vi stämde träff i Tjolöholm för att gå en runda med hundarna. Alla var på toppenhumör! Den vackra numera internationella championen Fozzie såg ut som ett nyrakat får. Sexy och Bonita kände inte igen honom innan de nosat ordentligt på honom, stackarn.

Vi gick över en jättestor äng och in i skogen där vi kom på den långa och härliga "Grevens runda". Först går man i skogen sedan kommer en hög mur där det är åker på högra sidan och vass och längre ut havet på den vänstra. Våra välartade hundar gick mer bredvid än på muren i geggan. Så kommer man in i skogen igen. Upp på bergen och högst upp har hundarna en brant stig som de formligen kastar sej ut från och ner i vattnet och BADA!!! Dom älskar att bada. Jag och Ki klättrade också ner så de fick simma och plaska en bra stund innan vi gick vidare. Så kom nästa mur. Den ser precis likadan ut som den första. Alla hundarna utom Zolo var framför oss när jag plötsligt ser en huggorm ligga på...

Skrivet av Sexy, 2008-07-14

Visa hela (1 kommentar)

Idag har vi varit på Susan och Stures bröllop. Hundarna fick förstås vara hemma. När jag var hemma igen var jag snabb att sparka av sig både högklackade skor och finkläder. Innan jag tömde kameran på bröllopskort fotade jag djuren i trädgården.


Sexy


Bonita


Meja


Melker


Smirre

Ha en skön kväll! Imorgon blir det nog skogen igen!

Skrivet av Sexy, 2008-07-13

Visa hela (0 kommentarer)

Jag har spenderat en härlig mulen dag i Tina-skogen. Tänkte jag skulle gratulera till utställningsframgångarna men det härjade maginfluensa där så jag pallrade mej därifrån så fort som möjligt.

Efter en härlig promenad i skogen tog jag fram stora saxen och fixade nya spårpinnar till mej själv. Det blev en halv bärpåse skogspinnar och jag har så jag klarar mej ett tag.
Jag lade ett spår till varje hund. Sexy fick ett långt U-spår i bokskogen med 4 pinnar. Det var ett tag sedan sist så det kändes spännande att sätta på henne sele och lina. Sexy var dock på riktigt fint spårhumör. Hon gick iväg bra och med god fart. När vi kom till första pinnen stannade hon men tog inte upp den. Konstigt tänkte jag för det brukar hon göra. Så jag peppade henne lite. Då tittade hon på mej sedan nosade hon bredvid pinnen. Så tog hon tassen och flyttade pinnen säkert 5 meter innan hon plockade upp...

Skrivet av Sexy, 2008-07-08

Visa hela (0 kommentarer)

Nu börjar valparna närma sig halvåret. Oj, vad tiden går fort! Jag tycker inte det är längesedan dom föddes!
Sexy har till det yttre återgått till att vara den fina granna hunden som hon alltid har varit! Hon har precis slutat löpa. Pälsen har blivit tjock och glansig igen och man kan inte längre se på henne att hon haft valpar.
Löpet har varit lugnt. Utom en och annan friare som stått här ute i trädgården. En dag förra veckan var jag nära att köra över en border colliehanne som strök runt bilen när vi skulle åka till skogen.
Skillnaden denna gången med valparna har varit att Sexy verkar gilla dem och inte tycka att de är jobbiga. Det gjorde hon förra gången det minns jag väl. Meja är helt ok tycker hon och är ofta med och leker. Bonita drar dock det stora lasset med Meja. Utan att klaga skall jag tillägga. Bonita och Meja är bästisar. Men Sexy har tydliga regler för hur det skall vara med lekar och annat. Tequila och Nemi träffar hon också...

Skrivet av Sexy, 2008-06-21

Visa hela (4 kommentarer)

Det var ett tag sedan sist vi skrev här. Mycket jobb och annat pockar på uppmärksamhet men visst hinner vi med att ha lite roligt också. Sexy skall väl börja löpa snart. Hon är alldeles urfälld men annars pigg och fräsch. Nu när det är varmt och skönt ute har hundarna fått bada en hel del. Det gillar dom skarpt. Sexy som har varit lite av en badkruka har tuffat på sej en del. Badgalen som Bonita och Meja blir hon nog aldrig förstås.


Sexy håller ett vakande öga på Meja!


Sexy myser i trädgården här hemma!

Skrivet av Sexy, 2008-05-18

Visa hela (3 kommentarer)

Våren är definitivt här och vi tillbringar en del tid i trädgården, hundarna och jag. Sexy, Bonita och Meja trivs gott tillsammans och gillar verkligen att leka och mysa på gräsmattan tillsammans.


Meja och Sexy bakom rosbuskarna.

Vi tränar regelbundet appell-lydnad nu. Sexy har blivit riktigt duktig och hon funkar bättre och bättre. I höstas innan valparna tragglade vi mycket hopp-sitt. Hon var så försiktig och det tog ett tag innan hon fixade uthoppet. Nu märker jag vad den träningen gjorde gott! Hon hoppar jättebra nu utan minsta tvekan! I onsdags när vi tränade var det bra galopp in med apporten och det var himla kul!

Vi tränar på nu så gott som varje dag för det är snart dags för löp. Hon är alldeles urfälld överallt utom runt huvudet. Snyggt är det inte..!


Sexy och Bonita på klubben. Foto: Tessan


Sexy i...

Skrivet av Sexy, 2008-04-27

Visa hela (2 kommentarer)