En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Sexy

Sexy's aussieblogg

Mitt liv i det Röda huset! Lite av varje mycket vardag och lite "fest". Mycket hundsnack...

Efter en dag på jobbet med kanonväder så var det snabbt hem och vända. Vi åkte till klubben men först var det rastning och fika i vårsolen hemma på Leo och Carinas veranda. Carina hade gjort kaffe och brett goa mackor och hundarna sprang omkring i trädgården och lekte. Dom hade så roligt! Meja och Bonita var inne och hämtade leksaker som de släpade ut i trädgården. Detta var första dagen utan vinterjackan och det var himla skönt!


Alla våra fina hundar!

Efter att Bonita fått sin träning var det Sexys tur att träna. Hon var riktigt duktig idag. Linförigheten var mycket säkrare än sist och koncentrationen god. Framförgåendet är jättebra. Däremot gjorde vi många lägganden under gång. Inkallningen var bra och apporteringen också. Lite bättre fart in idag och man är nöjd! Vi glömde (!) hoppet så det tar vi imorgon för då är det tisdagsträning.


Vackra Sexy i...

Skrivet av Sexy, 2008-04-21

Visa hela (4 kommentarer)

Efter en förmiddag i skogen där vi ordnade med rapportbana för morgondagens rapporttävling åkte vi till klubben för att träna lydnad. Jag, Ki och Catharina med hundar fixade i skogen. En jättefin rapportsträcka blev det och det skall bli spännande imorgon!

Sexy har jag inte tränat med på länge. Hon började en aning ringrostig men kom snabbt igång! Hon trodde att det skulle bli framförgående när vi tränade linförighet. Men snart funkade hon bra och jag får bara hålla koll på sättandena för hon kan vara lite sne emellanåt.
Framförgåendet är fantastiskt bra. Ut snabbt och utan att flänga i kopplet och sedan går hon spikrakt utan ett enda stopp tills jag stannar henne. Jättebra!
Fria följet gjorde jag med kopplet i vänster hand för hon har en tendens att gå en bit ut från sidan. Språngmarschen skall vi träna extra på. Jag vill att hon galopperar för annars hamnar hon gärna lite bakom och det vill man ju inte. Att springa ganska fort skall jag...

Skrivet av Sexy, 2008-04-19

Visa hela (1 kommentar)

Sexy trivs med livet och är på strålande humör jämt! Hon har gått ihop bra. Snart kan man inte se att hon har haft valpar. Men pälsen är ju inte den bästa just nu kan man säga för att uttrycka sej milt. Några spridda strån på svanstippen i övrigt liknar hon mest en rottweiler i pälslängd. Och rumpan ser ut som om den satt på en chimpans. Inte så snyggt. Hon skall börja löpa snart så det är väl inte så konstigt.

Sexy var den enda som var riktigt duktig i spåret i helgen. Lördagen var så isande kall och jag min idiot hade tagit gummistövlar för det var mycket blötsnö. Jag frös så jag kunde inte tänka så det blev en långpromenad i hyfsat tempo för att bli lite varm. På söndagen var nästan all snö borta och milt och skönt i luften. I skogen var det dock snö men Sexy klarade sitt spår galant. Hon var lite seg i starten för alldeles innan jag skulle släppa på henne ställde hon sig och markerade vilt alldeles intill påsläppet. Vi tog påsläppet ändå...

Skrivet av Sexy, 2008-04-02

Visa hela (3 kommentarer)

Idag har snön fullkomligt vräkt ner över Kungsbacka. Snöflingor stora som snöbollar. Vi hade precis kommit hem efter en långrunda med Ki och Carina men vi var tvugna att gå ut igen. Jag hade kameran med och resultatet ser ni här. Jag har lagt några bilder på Mejas blogg och på min hemsida också. Om ni skulle vilja se fler!

Ha en bra vecka!

Skrivet av Sexy, 2008-03-24

Visa hela (5 kommentarer)

Vi åkte till Skärsjön och lade spår på påskdagen. Sexy fick ett riktigt snårigt och knixigt spår som gick på mestadels fallna grenar och bråte. Men det visade sig vara "nema problema" för Sexy. Hon var riktigt duktig och spårade som aldrig förr. På ett ställe hade Leo som gått spåret kommit ut till vägen av misstag, vänt igen och gåttin i skogen. Så för Sexy blev det en spets men den hade hon inga problem med. Däremot gick hon ut på en skogsväg ett par gånger för att kolla men märkte att det inte låg spår där. Slutet låg alldeles vid spetsvinkeln men för Sexy var inget svårt denna gång! Det är konstigt vilken förvandling hon har genomgått de senaste dagarna! Så har jag bara is i magen och väntar ut henne så blir hon bra!


Sexy kommer med en pinne! Leo fotograf


Duktig tös! Leo fotograf

Skrivet av Sexy, 2008-03-24

Visa hela (3 kommentarer)

Vi höll till i Tinaskogen hela påskaftonen och spårade. Kallt som 17 men med mycket aktiviteter och varmt kaffe höll vi ut i 6 timmar.

Sexy fick ett nytt spår i snön idag. Ki lade det åt oss. Bara ett par slutapporter ville jag ha. Sexy behöver träna på att spåra och att inte ge upp och det var hennes dag idag. Den ny-gamla Sexan börjar komma fram igen. Åh, vad roligt att se henne. Hon var riktigt pigg innan vi kom fram till påsläppet och visade tydligt att hon var sugen på att spåra. Och det gick mycket riktigt himla bra! Det visade sig att Ki hade lagt slut på två olika ställen så att jag kunde bryta vid första slutet eller fortsätta en bit till. Men hon var riktigt igång och plockade upp apporten och när vi lekt med pinnen och hon fått några godbitar så bestämde jag att vi kör den sista biten också!


Sexy och jag vid "första" slutet!

Sista biten gick också utan problem och spåret blev en höjdare för...

Skrivet av Sexy, 2008-03-23

Visa hela (1 kommentar)

Spår igen. Idag på snöäng. Sexy och Zolo fick var sitt appellspår med bara ett slut idag. Spåren började vid vägen med 20 meters mellanrum och första benet gick dom parallellt. Sedan svände spåren vänster och Zolo fick gå utanför Sexy som hade ett något kortare spår.


Sexy med selen på innan spåret.


Zolo var så ivrig att Ki höll på att ramla!


Första benet. Sexy till vänster och Zolo till höger!

Vid vänstervinkeln blåste det otroligt hårt. Mössan nästan blåste av huvudet på mej. Både Sexy och Zolo blev stående en stund med näsan i vädret. Sexy hade spårat sej ur vinkeln men släppte spåret och gick tillbaka. Men snart var bägge två iväg igen. Vi kom först till slutet efter ett bra spårarbete utan mankemang och Sexy hittade och plockade den första av mina tre slut! Så jag selade av där och jag hörde att Zolo också...

Skrivet av Sexy, 2008-03-21

Visa hela (2 kommentarer)

Det blev Fjärås och skogen idag igen för oss. Jag hade nog fått abstinens annars. Så är det nog tyvärr. Den allra finaste vårdagen var det här idag! Solsken och ljummet.

När vi kommit till skogen började vi med att lägga tre spår. Ett var till Texas, Bonita och Sexy. Jag hann bara ta ett steg in i skogen så hörde jag en hund skälla i närheten. Kanske var det jakt av något slag. Jag hörde hunden några gånger till och sedan gevärsskott med jämna mellanrum så när jag kom tillbaka till bilen var jag nästan säker på min sak. Även om jag tyckte det var en konstig tid att jaga på. Men så kom det en Landrover med en jägare och två hundar så jag vinkade på honom och han stannade. Det var mycket riktigt en jägare och det var hans hund jag hört. Men han var bara ute och kollade markerna och hans hund hade larmat när han såg mej. Vi hade ett riktigt trevligt samtal. Han tyckte det var helt ok att vi använde markerna och det kändes riktigt skönt att veta att våra...

Skrivet av Sexy, 2008-03-16

Visa hela (1 kommentar)