En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Blogg of mighty Shagrath

Vad som skrivs i den här bloggen och vad en anka skiter,
det kan ni lägga på samma fat. Det ligger ungefär på samma relevansnivå.

Jag har flyttat: http://www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.2147775

Av någon outgrundlig jävla anledning så funkar inte "www.metrobloggen.se/toffenilsson" på den här sidan, men följ länken ovan. Det ska gå. Tror jag.

Skrivet av Shagrath, 2008-04-14

Visa hela (1 kommentar)

Då var det återigen dags att skriva mitt årliga blogginlägg. Det är ett under att jag ens kommer ihåg det här stället, för säger jag annat än att min "internetdagbok" är fruktansvärt ouppdaterad och väldigt "inte tilltittad på länge", då ljuger jag så att hälften vore nog. Tro det eller ej, men det dammade faktiskt när jag skrev in mitt användar-ID alldeles nyss. Efter en oerhört attackerande och ihärdig hosta samt tre liter tårar har jag nu putsat bort the dust och är redo att fylla denna snuskigt vita ruta med onödig text.

-

I skrivandets stund har jag faktiskt fått tag i danska Mercenarys senaste skiva. Därmed sitter jag och åtnjuter musik signerad vårt sydvästra grannland. Jag har en del plugg att göra, men när motivationen ligger någonstans under mitt skrivbord, skräpandes omkring bland mina husdjur (läs: dammråttor), är det inte lätt att ta tag i saker och ting. Det är alltså inte bara här på bloggis som det "dammar" om mig. Städa? Uh, uh. Jag tänkte...

Skrivet av Shagrath, 2008-02-12

Visa hela (8 kommentarer)

Människor som finns i min närhet känner redan till det. Ni andra som ihärdigt följer mitt ganska oproduktiva bloggande har kanske inte blivit upplysta om det, men jag lider av ett väldigt besvärligt knä sedan i mitten av september, då hela paketet vek sig under en fotbollsmatch. En oerhört nonchalant läkare undersökte mig dagen efter händelsen och påstod att det var "en vrickning" och att det skulle gå över inom tre veckor, men efter fyra månader så kunde jag fortfarande inte träna fullt ut. Däremot gjorde jag mitt bästa i väldigt långsam takt, och för cirka två veckor sedan, på mitt andra träningspass, var det kört igen. Knäet gav för andra gången vika. Nu har det äntligen börjat hända grejer som förgyller min värld, och slutligen har jag fått en eftertraktad magnetröntgen som jag så länge efterlyst. Därav min oerhört spännande rubrik. Det känns faktiskt som en jättevinst, bara för att svenskt landsting är så oerhört jävla fucked up. Man ska alltså behöva...

Skrivet av Shagrath, 2008-01-28

Visa hela (5 kommentarer)

Lika bra att göra en observation inför den text som komma skall: Detta skriver jag med full respekt gentemot människor som lider av läs- och skrivsvårigheter och dylikt.

Jag blir seriöst förbannad på hur det svenska folket använder sig av landets språk. Dag efter dag vandrar man (åtminstone jag) runt i "Sverige-metropolen" Bollnäs och kokar av ren ilska i och med de särskrivningar, osannolika felstavningar och andra raseriframkallande faktorer som finns vad gäller svensk skrift. Och i tal också, för den delen. Då ska nämnas att samhället jag lever i är förhållandevis litet. Här finns ett hyfsat fint torg, uppskattningsvis tio affärer samt tjugo gråa och skittråkiga lokaler som står tomma på grund av konkurser av diverse olika butiker. Ungefär. Gobitar som "mellandags rea", "majonäs gurka" och "fotbolls skor" är ändå bara ett litet axplock av vad som går att bevittna inom språklig våldtäkt här i staden. Skriv ihop orden, god damn!

Men om vi säger så här, då: Vi...

Skrivet av Shagrath, 2008-01-05

Visa hela (7 kommentarer)

Jag och Martin var i dag bjudna på middag hos min våldsamt trevlige moster. Martin parkerade bilen och jag var snabbt ute ur det motordrivna åbäket och gick lite i förväg, mot lägenheten där det serverades käk. Då kommer en liten katt gåendes emot mig. Tyst säger jag för mig själv:

- Men ditt förbannade odjur, försvinn för i helvete.

Martin går sex-sju meter bakom mig eftersom han ägnat några sekunder åt att låsa bilen, och han hade faktiskt några extrameter att gå från förarsidan. Helt oberoende av vad jag sagt till det lilla djuret, som givetvis också möter honom, hör jag elakingen häva ur sig:

- Men kattjävel, stick härifrån.

Det är min karl, det. Det är skönt att ha en vapendragare som är precis så likasinnad som en själv.

Skrivet av Shagrath, 2007-12-30

Visa hela (2 kommentarer)

Ja, det var minst sagt en sentimental stund jag upplevde natten mot fredagen. Till min stora lycka, och mitt favoritbands gigantiska olycka, hade deras kommande album läckt ut redan två månader innan släppet. Jag menar givetvis mitt älskade Norther, den sammansättning av musiker jag hyllar och högaktar allra mest i hela världen. Utan dåligt samvete, eftersom jag ändå köper skivan då den finns i butik, laddade jag helt enkelt ned verket.

Rent generellt är det en grym skiva, men starkt överens med mr Skåne är det bara att konstatera att en låt är i fullständig jävla särklass. Och det är här mitt inlägg fyller rubriksättningen jag valde, vilken säkerligen väcker uppmärksamheten hos nyfikna "bloggis-själar". Ni vet ju själv, folket: När någonting är så förbannat bra att det plötsligt rinner några salta tårar nedför kinden, i ren lycka. Det är möjligt att en stor majoritet inte fungerar likt mig, men så är det. Låten är hur som helst den magnifika Savior,...

Skrivet av Shagrath, 2007-12-22

Visa hela (0 kommentarer)

Bara för uppdaterandets skull: Cred till Martin (fuckin´) Bungner (kul rim)!

"idag är det tisdag, 4e december. en till synes värdelös dag. 4e december är inte vilken 4e-dag-i-månaden som helst. det är första dagarna i december, vilket betyder att alla är skitnödiga 24/7 inför allas våran favorithögtid "julen". julen går ut på att hedra minnet av kristendomens stora fridsfurste jesus. själva hedrandet som det ofta talas om som något slags firande går ut på att under loppet av några veckor ha största möjliga döda växt med tillhörande plastdekoration uppfläkt mitt i hemmet, köpa oanvändbara presenter till dom man egentligen inte tycker om men som man råkar vara i närheten av resten av året (grannar, jobbarkompisar, klasskamrater osv) och liknande onödigheter ägnar man i stort sätt all sin fria tid åt tills dess att höjdpunkten "julafton" ägt rum. julafton är "the shit", skulle man kunna säga. 24 timmar frosseri och förnekande av allt vad ondska och sorg...

Skrivet av Shagrath, 2007-12-05

Visa hela (3 kommentarer)

I dag känner jag bara för att skriva ned kortfattade punkter. Sammanhängande text känns överskattat, när klockan faktiskt börjar närma sig "morgon". Man är ju ingen robot. Åtminstone inte vad gäller att skriva underhållande skrift mitt i natten.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Till att börja med:
England kommer inte att finnas med i fotbolls-EM 2008. Schweiz/Österrike får helt enkelt klara sig utan det lag som alltid anser sig vara bäst i världen, trots uteblivna framgångar. Nu sitter de öldrickande britterna och är förtvivlade to the bone. Tanken på att en spelare som Steven Gerrard kommer att sitta och gråta blod framför tv:n nästa sommar ger mig nästan rofyllda rysningar.

-

En vecka kvar tills jag har det latinska ordspråket "Mors Principium Est" ingaddat på min högra skuldra. Jävlar vad jag ser framemot det! Den kommer att bli fett...

Skrivet av Shagrath, 2007-11-22

Visa hela (5 kommentarer)