En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

StarryNights fantastiska banbrytande blogg

På bussen i morse hamnade jag bredvid någon medelålders tant som luktade som en blandning av badrum, unken flygplanskupé och fis. Varför hamnar alltid alla puckon bredvid mig? Hade det inte varit för den tjocka sjalen jag hade med hade jag inte överlevt resan. Det var verkligen hemskt. Jag satt med näsan mot rutan i fyrtio långa minuter.

Årets julkalender på tv suger. Om det inte börjar hända nåt snart tänker jag inte ägna mer av min dyrbara tid åt den. Har det bara att göra med att man växer upp, eller var julkalendrarna mycket bättre för några år sedan? Var är magin? Var är tomtarna och trollen och spökena och tidresorna och fantasin? Jag vill inte ha nåt jävla familjedrama.

Det är inte slut än, men jag får ta resten en annan gång. Den satans bildlektionen - har börjat hata bild numera - börjar nu. Skit.

Skrivet av StarryNight, 2005-12-05

Visa hela (0 kommentarer)

Åh, jag är så besviken.

Har precis suttit och läst lite om klardrömmar igen, ni vet, drömmar där man är medveten om att man drömmer. Jag läste om det ett tag förut också men glömde bort det sedan, har plockat upp tråden nu i hopp om att få uppleva detta fantastiska igen.

Överallt står det att klardrömmeri är något svåruppnåeligt, något man måste träna sig till. En intelektuell utmaning.

Så vad betyder det då att jag hade klardrömmar (RIKTIGA klardrömmar där jag bestämde över handlingen och exakt när jag skulle vakna), varenda natt nästan, från det att jag var väldigt liten och upp till när jag började skolan ungefär? Någon gång när jag började ettan försvann det bara. Jag tänkte inte mer på det eftersom jag inte visste hur speciellt det var.

Det har gått drygt tio år sedan jag slutade klardrömma automatiskt. Vad betydde det? Varför klarade jag av detta när jag var så liten men inte nu? Är det lite som med barnen i berättelserna om Narnia; för...

Skrivet av StarryNight, 2005-10-30

Visa hela (0 kommentarer)

WinMX är igång igen, med en modd som jag fick ladda ner från någon suspekt italiensk p2p-sajt... Men halleluja, äntligen lite nya toner.

Av en slump hittade jag OSTen till det gamla Klonoa-spelet. Till salu, och i lager! 400 spänn visserligen (varav ca 100 för frakten), och via nån japansk sajt (otaku.com tror jag det hette) som jag inte kunde hitta särskilt omfattande köpvillkor på, men vad gör man inte för att komma över musiken till ett sådant grandiost mästerverk?

Det enda som fördunklar tillvaron just nu är projektarbetet i skolan. Halva terminen har gått och jag har knappt gjort ett dugg! Satans idiotiska planerare som har lagt projektarbetet på bara ena terminen i stället för utspritt över hela året.

Folk tjatar på mig om att jag måste hitta jobb, jobb, jobb. Framtiden. Viktigt. Försörja mig. Jag vet! Men hur fan hittar man jobb idag? Jag, som inte har mer imponerande meriter än en halvfärdig gymnasieutbildning och en ovanlig skicklighet i att bygga små figurer...

Skrivet av StarryNight, 2005-10-23

Visa hela (0 kommentarer)

WinMX har stängts ner. Utvecklarna har fått något läskigt brev från den amerikanska motsvarigheten till Antipiratbyrån. Jag sörjer, djupt. Alla andra fildelningsprogram jag har testat suger. Överblicken över vad som händer är obefintlig, sökningen är komplicerad och framför allt, utbudet är uruselt. Okej, hör man en låt på radion och vill ta ner den, då kanske det går. Men letar man efter 30 år gamla biograforgelinspelningar hittar man knappt någonting.

Felet med hela den här debatten om fildelningens vara eller icke vara är att sådana som jag glöms bort. Och jag vet att det finns många som jag.

Jag hade vänner på WinMX. Likasinnade. Några killar/tjejer med 3000+ mp3:or av bara sådan musik jag gillade. Vi brukade prata om var man kunde hitta se- och hörvärda biograforglar, och om hur fantastiska djupa tv-spel som Grandia och Suikoden var när man var liten. En hette ambientspace, en annan hette DaBeezKnees eller nåt liknande. WinMX var inte bara ett ställe där man...

Skrivet av StarryNight, 2005-10-08

Visa hela (0 kommentarer)

Hade precis skrivit en jävla halvmeter i diskussionen om fildelningens vara eller icke vara. Nytt stycke. Ville hålla ner skift-tangenten, men råkade hålla ner ctrl i stället. Märkte det inte. Tryckte W samtidigt.

Fönstret stängdes, med text och allt. En halvtimmes jobb - poff.

Sensmoral: Tryck för fan inte ctrl och W samtidigt.

Det borde finnas ett alternativ i Windows som lät användare aktivera eller avaktivera de olika kortkommanona. Jag hade inte en jävla aning om vad ctrl + W betydde, och jag behövde det då i helvete inte.

Jag hatar Windows.

Skrivet av StarryNight, 2005-10-08

Visa hela (1 kommentar)

Jag har skrivit in mig i ett hörn. Alltså, jag har börjat skriva på något som bara spårat ur mer och mer tills det bara blev skit av alltsamman. Och det värsta är att det är ett par skoluppsatser. Och jag har inte tid att skriva nya, bättre uppsatser.

Det är underligt hur saker och ting förändras när det sätts ett "måste" framför dem. Jag gillade att skriva, teckna, spela instrument, allt sådant. Men nu måste jag skriva, teckna och lära mig spelläxan. Och göra en uppsats. Och ett projektarbete. Och fortsätta upprätthålla en lyckad - eller i alla fall inte misslyckad - fasad. Man blir så trött på allt och i stället för att göra några saker bra så skiter man i allt.

Skrivet av StarryNight, 2005-10-06

Visa hela (0 kommentarer)

...Första bloggen. Har läst lite om hur vanligt det blivit med bloggar och tänkte att det kanske kunde vara ett kul sätt att delge andra människor lite av mina åsikter om saker och ting, utan jobbiga krav. Jag är dålig på att läsa andra människors alster och jag kräver inte att någon ska intressera sig för mina. Bara känslan av att folk kan läsa det här om de känner för det är tillräckligt.

Inga garantier. Det är mycket möjligt att det här blir det enda jag någonsin skriver här. Jag tröttnar snabbt på saker.

Jag orkar inte skriva om samhällsproblem eller USAs vara eller icke vara, som alla proffsbloggare gör. Jag tänker bara bry mig om mina egna små problem, som dessutom är rätt ovanliga för människor av mitt kön och min åldersgrupp. Känns det som i alla fall.

Ha're.

Skrivet av StarryNight, 2005-10-04

Visa hela (0 kommentarer)