En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Sundbergs bloggis

Efter att lämmnat sin kille, var nu Ying som sagt helt ensam. Hon börjar nu söka sig till andra sutdenter som var med och demonstrerade, hon börjar snart hitta gamla vänner och även än del nya. Hennes nya vänner öppnar hennes ögon för en helt ny värld, en värld där allting inte längre är förbjudet. Eller snarare en värld där allt fortfarande är förbjudet, men man gör det endå, och Ying får möjlighet att börja tänka i helt nya banor, och se samhället ur ett helt annat perspektiv.

Men allt är inte frid och fröjd. det är fortfarande diktatur i kina, och regeringen letar fortfarande efter upprorsmarkare och demonstranter från himmelska fridens torg.
Hennes vänner blir en efter en gripna och bortförda, och Ying är långt ifrån säker.

Ying stannar med ändå med sina vänner och det oundvikliga händer tillslut, de blir alla tagna av polisen, men för Ying var det nu mera likgiltigt efter som hon helt enkelt inte längt orkar fly från polisen och förtryck längre....

Skrivet av Sundberg, 2007-05-31

Visa hela (1 kommentar)

Skrivet av Sundberg, 2007-05-31

Visa hela (0 kommentarer)

Jag valde att läsa Svekets sommar till vårat romanprojekt, den är skriven av den kinesiske författaren Hong Ying. Boken handlar om Lin Ying som är srudent. Ying blev vittne till morden på himmelska fridens torg, då runt 1000 studenter som demonstrerade för demokrati och för tryckfihet blev nerskjutna av militären. Ying lyckades fly undan militären och sprigner sen runt bland 1000 tals panikslagna demonstranter. Efter lång stund lyckas hon ta sig hem, men hemma hittar hon sin kille tillsammans med en annan kvinna. Hon ger sig fort av där ifrån och är nu helt ensam utan någonstanns att ta vägen!
Vad som händer får du läsa mer om i nästa blogg.
to be continue...

Skrivet av Sundberg, 2007-05-31

Visa hela (3 kommentarer)

Skrivet av Sundberg, 2007-05-31

Visa hela (1 kommentar)

Boken heter Den skrattande polisen och är skriven av Sjöwall och Wahlöö.
boken utspelar sig i stockholm i slutet av november 1968.
En av personerna som beskrivs är Gunvald Larsson. Gunvald har beskrivigts som envändligt stor man ca 1,95 lång och väger runt 100 kilo. Det står inte så mycket om hur han är som person men det står att han inte är av de mest omtyckta i poliskåren.
Sen har vi ju så klart Martin Beck, som i den här boken lever med sin fru och 2 barn. Det verkar dock inte vara ett så lyckligt förhållande med tanke på att martin sen 3 månader tillbaka sover på soffan.
Det är mycket rikligt med miljöbeskrivning, t.ex. att hur det rengnar ute och hur blöta de blir tas upp mellan varje mening nästan. En annan sak som är rolig miljöbeskrinvnig är att författarna tar upp vart, poliserna i boken befinner sig, vilken väg de åker på och sånt, och då blir det mycket roligare efter som man kan hänga med lite hur det ser ut där dom är.

"Om han passerade...

Skrivet av Sundberg, 2006-12-15

Visa hela (2 kommentarer)

Onkel Tom hade som förväntat en väldigt sorgligt slut. Tom säljs till en väldigt hemsk man i södern.
Hans nya ägare behandlar sina slavar sämre än han behandlar sina djur och låter dem jobba med väldigt lite vatten och mat. Hans plan var att när han köpte Tom var att han skulle vara slavdrivare, men Tom som är genom god vägrade såklart att utföra det här jobbet. Det här gjorde hans äger väldigt arg, och som straff så piskar han Tom nästan till döds. Efter Tom blivigt piskats så kommer Gorge till gåden, Gorge är son till mannen som ägde Tom från början, och innan Tom var tvungen att åka så lovade han att köpa tillbaka honom. När han hittar Tom ligger han döendes i sin lilla stuga. Tom dör i Gorge armar, och han kan inte göra något annat än att begrava honom och åka hem igen.
När han kommer hem så gör han alla sina slavar fria och uppmanar dom till att komma ihåg Tom genom att tänka på honom varje gång dom går förbi Toms stuga.
Men i den lilla...

Skrivet av Sundberg, 2006-11-30

Visa hela (1 kommentar)

1. Vad har hänt i boken? Skriv ett kort referat.
2. Hur går det för huvudpersonen?
3. Välj ett citat som du tycker är typiskt för boken du läser och förklara varför du valt detta citat. Förklara vad det betyder och sätt in det i dess kontext (=sammanhang).
4. Om du fick ge ett råd till...


1.Det som har hänt är att Herr Shelby som äger flera slavar har satt sig i skuld och måste sälja några slavar. En av dom han måste sälja är Tom som är han bästa slav, och även en liten pojke som heter Harry. Harrys mamma bestämmer sig för att fly till kanada med Harry. Slavhandlaren och några slavar ger sig ut för att hitta henne, men hon lyckas fly till granstaten. Men Tom som inte vill fly blir dagen därpå hämtad av slavhandlaren.

2.Huvudperson som är Tom går det just nu inte så bra för. Han har precis blivigt såld till slavhandlaren som ska ta honom till en aktion. Slavhandlaren är en riktigt otrevlig person som inte alls har några kännslor för sina slavar och...

Skrivet av Sundberg, 2006-11-10

Visa hela (1 kommentar)

Idag har jag bestämt mig för vad jag ska jobba om i mitt kärleksprojekt.

Jag ska skriva om hur hur själva kärleks prossensen går till, hur uppstår kärleken. Vad händer i ett förhållande med kärleken efter några månder. Om det tar slut varför tar det slut.

Idag har jag klickat runt på ungdomsmotagningens hemsida. Jag tycker inte det fanns så mycket om detta ämne. Sen så har jag besätmt mig för att intervjua några som har eller haft förhållanden och sen ska jag jämföra mellan dom olika pessornerna och se skillnader och likheter.

Idag har jag intervjuat 2 st om deras tidigare förhållanden.

Skrivet av Sundberg, 2006-03-22

Visa hela (2 kommentarer)