En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Hej
Nu kan du tagga din inlägg på bloggis. Skriv taggarna i fältet 'kategorier' nedan och separera med mellanslag...

Skrivet av Tuomaz, 2008-11-13

Visa hela (0 kommentarer)

Jag är numera skriven och bor oftast i Täfteå, detta i väntan på bostad och jobb längre söderut (hoppas det löser sig snart!). Behövde kontakta och eventuellt besöka en vårdcentral idag och vände mig då till Ålidhems hälsocentral via epost. Efter några vändor med epost då jag uppgett personnummer mm kommer vi fram till att jag är listad vid Sävars hälsocentral och skall därmed vända mig dit för vård.

Då jag jobbar på universitetet och nästan varje dag på ett eller annat sätt åker förbi Ålidhems hälsocentral och nästintill aldrig besöker Sävar vill jag hellre vårdas på ålidhem. Detta framför jag och får följande svar:

"Tack för ditt e-mail. Sävar hälsocentral har fått budgetpengar för dig så vänd dig dit."

Verkar inte som dom vet om att man har rätt att välja hälsocentral själv? :-)

Jag har dock redan fyllt i och ämnar lämna "denna...

Skrivet av Tuomaz, 2008-10-20

Visa hela (0 kommentarer)

Favoritlåten just nu är "Pokerkväll i Vårby Gård" med Florence Valentin. Jag sätter upp den på listan över potentiella sommarhits 2007. Anledningar:

+ på svenska
+ upptempo
+ refrängen fastnar lätt ("kom om ni vill, kom om ni kan")
+ singelsläppet är rätt tajmat

Skrivet av Tuomaz, 2007-05-04

Visa hela (4 kommentarer)

Här kommer en rapport från Brasilien där jag och Malin spenderade två veckor i början på mars.

Efter en rätt jobbig flygning från Arlanda med två mellanlandningar (Göteborg och Teneriffa) landade vi efter ca 12h flygtid i Natal. Natal är en liten stad (med Brasilianska mått mätt) med 800.000 invåndare och den ligger i delstaten Rio Grande do Norte.

Två av hotellets fem pooler:

En Caipirinha som vi blev serverade i hotellets restaurang

Då Natal och strandorten Ponta Negra där vi bodde endast ligger 4 grader söder om ekvatorn är det alltid sommar och sol. Vi hade bra väder mest hela tiden med någon enstaka 5-minuters regnskur.

Stranden i Ponta Negra med den välkända sanddynen Morro de Careca (betyder ungefär flintskallebacken) till vänster

Vi låg mest på stranden och läste böcker under parasollet. Mycket skönt! På stranden fanns det oändligt många försäljare av...

Skrivet av Tuomaz, 2007-04-11

Visa hela (3 kommentarer)

Denna kväll ägnades åt att få igång X.org med dubbla skärmar. Jag ville inte använda Xinerama eller Twinview.

Utgångsläge:

  1. PC med Nvidia 6800LE grafikkort
  2. en skärm inkopplad via DVI
  3. en skärm inkopplad via d-sub
  4. Gentoo Linux med Nvidia driver 1.0.8774 och X.org 7.1.1

Efter lite testande fann jag det magiska ordet: UseDisplayDevice. Denna option krävdes för att båda skärmarna skulle kunna användas samtidigt. Nedan följer valda delar ur xorg.conf. Notera särskilt att det finns två Section "Device" samt skillnaden mellan dessa två: raderna Screen 0 samt Screen 1. Under Section Screen är UseDisplayDevice satt. DFP-0 är DVI och CRT-0 är d-sub.

Section "Device"
Identifier "gf6800le 0"
Driver "nvidia"
Option "NvAGP" "2"
Option "NoLogo" "true"
Option "RenderAccel" "true"
Screen 0
...

Skrivet av Tuomaz, 2006-10-09

Visa hela (1 kommentar)

Torsdag 7:e september såg jag The Deportees på Umeå Universitet. Spelningen var avslutningen på en välkomstdag för nya studenter med aktiviteter mest hela dagen. Tyvärr var vädret inte på arragörernas sida och det bjöds på lite regn.

Det var första gången jag såg Deportees live och jag blev inte missnöjd! Det var en mycket bra spelning. Lite knasigt med scenen riktad ut mot dammen dock. Den man eller kvinna som fattade det beslutet kan inte ha besökt många konserter själv. Eftersom det var kolmörkt vid 21.15 när Deportees gick på var det väldigt svårt för oss som var där eller för all del även för bandet att veta hur mycket publik det var, men det kändes som det var mer folk än tidigare på kvällen när Apan spelade.

Det faktum att scenen var riktad mot vattnet gjorde att närvarokänslan blev lite lidande och det måste ha varit rätt skumt för Deportees att stå och titta ut öven en kolsvart damm. Några mer eller...

Skrivet av Tuomaz, 2006-09-18

Visa hela (0 kommentarer)

Igår var det Uniaden, arbetsmarknadsdagen vid Umeå Universitet. Förra året var jag företagsvärd för VM-data, i år var jag endast mässbesökare. Tidigare år har penn-skörden var väldigt stor, men detta år fyndade jag inga pennor utan istället 3 väldigt bra-att-ha-prylar:

  1. En disktrasa från e-on
  2. En ficklampa i kreditkorsformat från M-Real
  3. En röd isskrapa till bilen från Sogeti

Ficklampan var årets bästa fynd. Utöver att ha fyndat dessa prylar snackade jag lite jobb med olika företag och det framkom lite intressant information om framtida nyanställningar i Umeå.

Snart lunch!

Skrivet av Tuomaz, 2006-02-01

Visa hela (0 kommentarer)

4 dagar kvar till den 24:e och inga julklappar är köpta än! Jag hoppas fortfarande hinna köpa alla klappar i tid :-)

Barcelona var trevligt, 15-16 grader varmt och sol. Det blev mycket shopping men tyvärr inga julklappar. Köpte bland annat två par jeans och några t-shirts till mig själv. Konserten med Black Eyed Peas på tisdagen var en höjdare. Mycket bra! Lokalen var inte av typ ishall med 10 000 personer utan mer intim och det rymdes inte mega mycket folk, jag gissar på ca 2000. Detta gjorde att vi kunde stå mycket nära scenen utan att det bli mosade.

Har just fått veta att jag får fortsätta på Umdac 2 månader till så nu har jag jobb till den 13 mars.

Ska jobba och fundera ut vad jag ska köpa för julklappar nu. På återseende!

Skrivet av Tuomaz, 2005-12-20

Visa hela (1 kommentar)