En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Turken

Shooooooooooooooooooooooooooooooooo

"Om En Pojke" Sid.1-32

Huvudpersoner

Will Freeman
Will är en man på 38 år gammal som söker en ung dam utan barn eftersom han tycker att det är jobbigt att ha ett förhållande när kvinnan redan har ett barn. Förra gången när han var tillsammans med Angie gick det inte så speciellt bra pga. barnen, Angie är en kvinna som han träffa på en skivaffär. Han verkar vara en snäll mot kvinnor, han förstår hur kvinnor tänker och vill. På dagarna brukar han inte göra så mycket men han jobbar då och då, han spenderar sin fritid till shopping, tjejer, puben och ganska mycket musik. Han har enligt boken väldigt bra jobb med en bra inkomst. Hans vänner som han brukar umgås med är John och Christine.

Marcus
Marcus är tolv år gammal som precis flyttat från Cambridge till London efter att hans mamma gjort slut med Marcus pappa. I sidorna jag har läst berättar man inte mycket om hans pappa bara mest hur han känner sig. Marcus trivs inte så speciellt bra i skolan, för redan från första dagen blir Marcus mobbad i skolan. Han har många frågor i tanken och vet inte exakt varför han blir utstött, var det fel på frisyren? Eller lyssnar han på fel sorts musik? Var det kläderna som var problemet? Marcus är lugn och vädligt speciellt uppfostrad pojke, han lyssnar på Bob Marley istället för Snopy Doggy Dog som dom andra barnen, det är kanske därför han blir utsött?

Mamman
Marcus mamma är en kvinna som har haft väldigt många pojkvänner efter att hon gjort slut med sin man. Men i London går det inte heller så bra för hon gör slut med Roger och hon blir singel igen. Marcus relation till sin mamma är bra men det finns vissa problem som hon inte kan hantera och det är när Marcus blir retad och mobbad i skolan. I de sidorna jag har läst så har inte Marcus mamma och Will någon relation till varandra, man har bara presenterat lite huvudpersoner.

Kort Sammanfattning

Marcus, Roger och hans mamma har precis beställt tre pizzor från pizzerian dom är vegeterianer förutom Roger. Men något händer, Roger och Marcus mamma börjar tjafsa och dom går in i köket, pratar med låg röst och kommer helt allvarligare ut igen från dörren. Roger skakar hand med Marcus och säger farväl och att han ska lycka till i livet och i den nya skolan. Marcus förstår direkt att dom har gjort slut.

I kapitel två berättar man om hur cool Will Freeman kunde vara. Han hade legat med flera tjejer som han inte ens kände så bra, han brukar köpa dyra kläder och skor, testat Ecstacy osv. I boken presenterar man också John och Christine som är hans vän. John och Christne har två barn, Barney och Imogen. När dom tre disktuerar så frågar Christine om Will kan bli gudfar åt Imogen, men han tackar nej eftersom han tycker att det är jobbigt med barn.

I kapitel tre berättar man en del om hur Marcus mår och känner. Marcus vaknar flera gånger under natten, han kan inte sova pga. av att tänka på vad som ska hända när han kommer till skolan igen. Han är väldig nervös när han vaknar, han går till skolan och då är det dags igen, han blir retad och mobbad av dom andra barnen i skolan.

I kapitel fyra berättar man hur Will träffade en tjej som hette Angie på en skivaffär och hur sedan det gick i deras förhållande. Ingenting händer i affären men han stöter på Angie på en annan cafe inne i stan och börjar prata med henne. Efter en lång diskussion bestämmer dom att dom kan äta middag någon dag och dom växlar nummer. Angie har barn men Will verkar gilla henne så dom blir tilsammans, men de dröjer inte länge eftersom några veckor efter så gör Will och Angie slut på grund av att barnen var problemet, hon kunde inte passa sitt barn medans hon va tilsammans med Will.

Skrivet av Turken, 2006-04-24 09:13

Ibrahim,
En bra första logg! Vad tycker du själv om personerna? Tycker du att Will verkar sympatisk? Mamman? Och hur tycker du att boken verkar?

cecilia

Skrivet av cecilia, 2006-04-24 13:57

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera det här inlägget.