En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Turken

Shooooooooooooooooooooooooooooooooo

"Om En Pojke" Sid.32-66 ( Till och med kapitel tio)

1) Berätta vad som har hänt i boken

I dom sidorna jag har läst får man veta att Marcus mamma heter Fiona. När Marcus vaknar upp på morgonen går han in i köket och ser sin mamma gråta vilket skrämmer honom. Marcus börjar genast få tankefrågor kring varför hon gråter eftersom hon inte ville säga vad anledningen är. Fattiga är dom inte, som Marcus påstår och frågar för sig själv. Men senare förstår han att det var en "pojkvän" som mamma saknade och därför var hon lite deprimerad.

När han går till skolan är allt som vanligt, Nick och Mark spelar gameboy som vanligt och andra tuffa grabbarna står vid väggen. För Marcus känns hela hans skolgång som en mardröm, han blir utstött för varje gång och det känns obekvämt för honom.

Senare i kapitel sex får man höra lite om Will, som fortfarande är ute efter en ensamstående mamma. Eftersom det inte går så bra så bestämmer han för sig att joina en grupp som heter ET där alla ensamstående föräldrar möts och har det kul. För att komma med i gruppen så hittar på han att han har ett barn som heter Ned och att hans före detta fru heter Paula.

Allt går bra för Will och han träffar Suzie som är själv med i ET, dom pratar om allt och Will måste förstås ljuga om sitt barn och före detta fru om när Suzie ställer frågor. Suzie är en Singel tjej som har en liten dotter, Megan. Hon passar även Marcus ibland när Fiona inte kan. Efter så bestämmer hela ET gruppen för att han picknick på en park där Marcus också får följa med, men Fiona vill helst stanna hemma. ( Så Will har inte träffat Fiona ännu)

När Will, Suzie Marcus och Megan kommer hem till Fiona ser dom Fiona ligga medvetslös på golvet och en tom pillerburk ligger bredvid. Suzie tar upp den utan att Marcus ser och Will ber dom att ringa ambulansen. När Ambulansen anländer verkar allt under kontroll....


2) Hur har huvudpersonen utvecklats?
Kommer...


3) Välj ut en händelse eller ett avsnitt som du tycker var rolig/intressant/gripande att läsa om. Återberätta och motivera varför du har valt denna händelse/avsnitt.

En skrämmande händelse som jag har valt är när Marcus mamma begår självmord men ej lyckas med. Jag har valt ut händelsen eftersom det blir allt mer vanligt i samhället vi lever i. Det finns enormt många människor som befinner sig i Fionas tillstånd. Men hur kunde Fiona göra på det viset när hon har ett barn som hon måste passa? Varför kunde inte hon tänka på Marcus när hon tog pillrena? Självmords scener etc. berör en väldigt när man ser på tv eller läser i böcker, därför valde jag denna händelse.

Skrivet av Turken, 2006-05-02 16:53

Ibrahim,
Bra bloggat! Will verkar vara en opålitlig typ, vad tycker du?

Tycker du att du får svar på frågorna om hur Fiona kunde försöka begå självmord när hon har en son att ta hand om? Vad tror du det kan vara som drev henne till att försöka?
Hur beskrivs det i boken när de hittar Fiona, jämfört med när Will är på EF-möten och ljuger ihop en låtsas-son?

cecilia

Skrivet av cecilia, 2006-05-04 19:48

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera det här inlägget.