En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Turken

Shooooooooooooooooooooooooooooooooo

"Ett öga rött" s 9-30 logg1

"Ett öga rött" s 9-30 logg1

Halims pappa är mycket respekterad av sin son, han lyssnar på honom, och gör som han säger. Men han kan vara stökig och busig i skolan ibland. Han hamnar lätt i bråk men han försöker ändå undvika det på något sätt. Jag tycker att Halim inte gör sitt bästa när det gäller skolan, men däremot vill han t.ex lära sig mer arabiska, skriva bättre arabiska osv. Han kan vara snäll mot personer som har respekt mot honom, och det är t.ex hans vän Dalanda som hjälper och respekterar honom på ett bra sätt.

Det börjar med att Halim hjälper sin pappa i hans affär och det är sista sommarlovsdagen för honom. Han hjälper så gott han kan. Han klistrar rea reklam på fönstret plockar undan lite i affären. Halim tog även med sig en stulen cykel till affären som han hittat utanför sin port tidigt på morgonen, han sätter upp en skylt på cykeln där det står " VI HAR ALLT " för att få in mer kunder. Halim och hans pappa får ett besök av deras kompis som heter Nourdine, han har med sig en pokemonmaskin som han lovat att laga för länge sedan, men det visar sig att den funkar nu så dem ställer den i affären.

Halim är stressad eftersom det är sista dagen i skolan så han ger sig iväg till stan för att köpa böcker. Efteråt åker han till skärholmens centrum där han ser den gamla kvinnan dalanda, som enligt honom vet allt om arabernas historia. Han får en bok av henne där han lovar att skriva arabiska lika bra som han pratar.

Första dagen i skolan ser han några elever i skolan, Kristoffer, Jessica m.m
Halims första skoldag är som förr, elever berättar om sommarlovet till varandra och senare går alla in i klassen.

Senare på kvällen sitter Nourdine, Halim och hans pappa på middag och spelar även lite shack. Dagen efter är det skoldags som vanligt.

Halims lärare Carin ropar Halim från hans träslöjd lektion och följer honom upp till hennes kontor där han ser även kuratorn och rektorn. Alla sätter sig ned och pratar om att dem ska lägga ner Arabiska hemspråket, Halim blir självklart mycket upprörd. När han kommer hem så diskuterar han det med sin pappa.

Mitt första inntryck av läsningen var inte så bra, det var lite svårt att läsa från början med jag vänjde mig till slut. Man använder mycket slang i boken, och det gör mig inte så mycket, men boken är väldigt roligt att läsa.

Skrivet av Turken, 2006-02-10 10:52

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera det här inlägget.