En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Turken

Shooooooooooooooooooooooooooooooooo

Ingen rubrik

Halim upptäcker i metro att det Dalanda berätta är sant. Han får reda på att alla som inte tar ner sina parabolantenner ska vräkas, enligt han tyder det på den nya integrationsplanen.

Nourdine sitter med Halims pappa när Halim stiger in i affären. Halim ser att Nourdine verkar vara lite nere, han frågar hur det gick på hans uppspelning. Nourdine berättar att det gick bra, att alla klappade och jublade, men efter några sekunder säger han till Halim att han inte fick rollen ändå. Halim blir lite arg och tröstar honom genom att säga att de ändå var en "svennepjäs". Enligt Nourdine så skulle han fått pjäsen om han hade dem rätta kontakterna.

Halim sitter i matsalen medan Hristo ingriper honom med hans kompisar och för honom till toaletten för att slå honom. Precis den stunden kommer läraren Alex och stoppar bråket, Hristo och hans kompisar smiter iväg till skolgården.

Nourdine, Halim och hans pappa åker till skärholmens loppmarknad för att kika runt nya grejer, Halim hittar en fin oanvänd fez till sig själv medans Nourdine hittar en billig trasig mobil som han köpt från juggarna. Halims pappa blir vansinnigt arg när Halim säger "man inte ska lita på juggar för dem våldtar sina grannar", han förbjuder Halim att inte träffa Dalanda för att hon säger saker som inte är ens sant. ( Halims pappa blir vansinnigt och frågar vart han får höra allt detta, han syftar på Dalanda)

Jag tycker att Halim blir mer och mer "rasistisk" eftersom han säger fula ord om svenskarna och själv vill han inte bli som svenskarna. Han respekterar själv inte ibland svenskarna som går i hans skola, han har någonting emot svenskarna. Det kan vara för att den nya integrationsplanen har dykit upp bland politikerna.

Skrivet av Turken, 2006-02-13 20:54

Ibrahim,
intressanta reflektioner. Hur känner Halim när hans pappa blir ilsken över Halims uttalande om jugoslaver, tror du?

cecilia

Skrivet av cecilia, 2006-02-23 18:09

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera det här inlägget.