En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Turken

Shooooooooooooooooooooooooooooooooo

Ingen rubrik

Lite kort om vad jag har läst.....

Halims pappa har födelsedag, och medans de lagar mat så plingar det på dörren. Nourdine, Halim välkomnar pappas kompis som heter Kerstin och hennes lilla dotter Zerafina. De går bort till köket för att äta men innan de äter så ger de sina fina presenter till Halims pappa. Av Kerstin får han en bok som är skriven av en arabisk författare och av Halim får han den parabol som han köpt tidigare. Halims pappa blir glad för parabolen och de äter en fin middag tillsammans.

Halim möter Dalanda i skärholmen och hon berättar för honom att hon måste flytta till skåne där hennes brorsa bor. Han har nämligen fått jobb, så de ska bo ihop. De pratar om att Halim ska fortsätta skriva arabiska i sin bok som han tidigare fick av Dalanda. Halim blir tvungen och gå så han fortsätter in mot stan.....


Svaren till uppgifterna...

1. Deras relation till varandra är mycket bra eftersom båda har nästan samma åsikter och intressen när det gäller historia, och mest av allt politik. Halims pappa vill inte att han ska träffa Dalanda för att de pratar mycket om politik som Halim inte borde fundera över. Integrationsplanen är en s.k planering för att omvandla "invandrarna" till "svennar". Invandrare skall alltså anpassa sig till de svenska samhället genom att ta ner sina paraboler och mest av allt tycker Halim att de rörde sig kring när hans modersmålundervisning lades ner.

2. Jag skulle först av allt säga att allt han håller på med är ibland onödigt. Jag skulle sagt att han inte borde bråka, sluta klottra, plugga mera och hålla sig undan från all politik. Jag skulle även ha sagt att han reagerar överdrivet på det han hör om politikerna. Halim skulle reagera väldigt konstig om han började på bernadottegymnasiet. Jag tror inte att han skulle vilja gå kvar i skolan på grund av de reglerna vi har. Men eleverna i skolan skulle kunna ta hand om honom, ge goda råd och hjälpa hans skolgång. Men vissa skulle säkert hata honom på grund av hans beteende.


3. Hej halim, allt bra habib? Tiden går fort, och du måste tänka igenom vad du vill förändra så att ditt liv blir bättre. Ta inte detta brev som ett hatbrev, utan du borde veta att ja skriver det för din skull. Du e min enda son och du vet att jag älskar dig. Jag vill ge goda råd till dig för att du ska kunna förbättra ditt liv. Snart är du vuxen och du kommer i framtiden gifta dig, skaffa barn som mig och då kommer du fatta hur det är och vara far. Nu vill jag att från och med nu ska du skärpa dig i skolan, göra läxorna och fundera kring politik endast på samhälle lektionerna. För hur arg än du blir så kan du inte förändra någonting i Sverige, så är det bara. Jag vill hjälpa dig väldigt mycket, och om du vill bli en bra kille så måste du sitta ner o tänka igenom. Det var nästan det jag ville skriva och jag hoppas att du förstår mig och hur viktigt det är för mig och för ditt eget.

Puss Pappa...

Jag tror att Halim förstår hur hans pappa tänker och att han verkligen försöker få sin son att bli bättre. Men jag tror inte att det är lätt o sköta sig på en gång, det kräver tid. Jag tror inte att Halim inte reagerar på brevet specielt mycket, jag tror han är medveten om att hans pappa inte är nöjd med hans beteende osv.

Skrivet av Turken, 2006-02-15 18:44

Ibrahim,
vad är det för politik som Halims pappa förespråkar? Hur ställer sig Halim till denna?
Hur tror du att Halim skulle reagera på brevet som hans pappa skriver till honom?

cecilia

Skrivet av cecilia, 2006-02-23 18:11

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera det här inlägget.