En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Turken

Shooooooooooooooooooooooooooooooooo

Ingen rubrik

Halim går till skolan för att hämta sin geografi bok som han tidigare har glömt. Senare ser han Curre vid trappan och ger kakor till honom som han snott från lärarrummet. Medens Curre käkar kakorna vill Halim ha tillbaka gentjänst av Curre. Han vill att han ska köpa soft air gun till honom eftersom han själv inte är 18 år gammal. Men vad ska han göra ett vapen till ?

Halim och Curre är på väg mot stan för att köpa Halims vapen. När dem stiger på tåget håller han upp dörrarna för lång smal tjej. På väg mot stan sitter alla 3 och pratar och tjejen minns Halim från förut. Halim börjar ljuga om att han har en flickvän som han har vart tillsammans jätte länge, och att de ska till klassresa tillsammans. Hon tycker det är jätte gulligt och sen berättar hon att hon är producent till en teaterföretag, och Halim rekommenderar Nourdine till henne. Medens hon vill ha Nourdines nummer går både Curre och Halim av från tåget.

Medens Halim är utanför teknikmagasinet köper Curre pistolen åt Halim, och när Curre är färdig tar Halim pistolen och Curre behåller växeln. De säger adjö till varandra och Curre åker hemåt. Halim sätter pistolen vid bältet och går vidare....

Halim sitter i Mcdonalds innan han skall på en annan fest. Han ser 2 killar som verkar töntiga och drar upp telefonen för att fejka samtal. Han låtsas skrika till en tjej på telefonen. Varför låtsas han prata i telefon bara sådär?

Han får ett sms av Johan F från teaterföretag. Han är bjuden till genrep till teatern i Stockholm, där huvudrollerna är bl.a Mikael Persbrandt. Han går till teatern och efter teatern får han reda på att de finns genrep även under helgen så han åker dit igen. Den här gången ser han Mikael Persbrandt utanför teatern och han börjar prata med honom, när Mikael leker lite kaxig mot Halim tar han upp pistolen och skjuter han från benen, han börjar halta och blodet forsar...

Halim och Dalanda ses inte längre, det kan vara för att hon ska flytta ner till Skåne. Integrationsplanen nämner han inte heller så mycket.

Slutdiskussion
Vadför har halim pistol?
Jag tror han vill ha mer uppmärksamhet, han känner sig mer säkrare med pistolen. Jag tycker att han överdriver med när han skjuter med en soft air gun, han säger att blodet forsar osv. Men det lät ändå jätte roligt...men jag tror ändå att det är på låtsas och inte på riktigt om man säger så.

Varför låtsas Halim prata i telefon?
Det verkar som om Halim börjar bli lite ensam, han vill att alla ska höra och se honom. Han vill ha mer uppmärksamhet från omgivningen. Han vill säkert visa att han är mäktigare och smartare än andra "svennar".....

Skrivet av Turken, 2006-02-25 09:24

Ibrahim,
bra funderingar. Du verkar tycka att Halim förändras mer och mer, är detta en positiv eller negativ förändring?

Är det sant att han sköt Mikael Persbrandt?

cecilia

Skrivet av cecilia, 2006-03-08 13:49

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera det här inlägget.