En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Veronicavirkar

VeronicaVirkar & VeronicaDesign

Mönster på Virkad bikini!

Hittade mönstret här:

http://mariaofsweden.blogg.se/2008/april/virka-bikini-lagom-till-sommaren.html

Skaffa dig en virknål, köp bomullsgarn som är tåligt mot sol. Notera att denna bikini ar inte till att bada med, utan bara se snygg ut pa stranden! ;)


Kupa Lägg upp 30 luftmaskor. Börja i andra maskan och virka 14 fasta maskor, sedan 3 fasta maskor i samma maska och därefter 14 fasta maskor. Vänd med en luftmaska, 15 fasta maskor, 3 fasta maskor i nästa maska (det vill säga i den mittersta av de tre föregående varven), 15 fasta maskor. Vänd med en luftmaska, 16 fasta maskor, 3 fasta maskor i nästa maska, 16 fasta maskor, vänd med en luftmaska. Fortsätt på samma sätt (så att det blir en fast maska mer på varje sida om ökningen i mittmaskan för varje varv) tills det är 34 fasta maskor på varje sida om mittmaskan (69 totalt) eller till önskad storlek. Tag av garnet. Vik uppläggningsvarvet dubbelt och kasta ihop med så smidiga stygn som möjligt så får du en tunnel för knytbandet. Virka ytterligare en kupa.


Knytband runt nacken Stick ner nålen i mittmaskan ett varv ner upptill på kupan. Ta garnet cirka en maska in på tråden och dra upp en ögla. Virka luftmaskor med dubbelt garn tills bandet blivit tillräckligt långt.


Ryggband Virka luftmaskor med dubbelt garn tills du fått en tillräckligt lång snodd. Trä snodden genom maskorna i kupornas nederkant. Låt snodden i den yttersta maskan gå in från framsidan, så sitter den snyggare.

Trosa Lägg upp 61 luftmaskor. Stick ner nålen i andra maskan och virka 60 fasta maskor i ett varv. Virka sedan en fast maska och en luftmaska, hoppa över en maska och virka en fast maska i nästa fasta maska. Gör sedan en luftmaska, hoppa över en maska och gör ännu en fast maska. Upprepa detta hela varvet. Då får du ett hålmönster i byxlinningen. Virka sedan vanliga fasta maskor. Minska med en maska i början av varje varv tills det är 14 maskor kvar. Virka rakt i 8 centimeter. Öka sedan med en maska i var sida vartannat varv sex gånger (=26 maskor). Öka sedan en maska i varje varv tills det är 74 maskor. Virka ett varv extra fast. Tag av garnet. Trä i en tunn resår längs kanterna så sitter den bättre.


Knytband Virka en snodd i var sida både bak och fram på samma sätt som i toppen. Virka fasta maskor med nertag om båda maskbågarna. Vänd alla varv med en luftmaska.

Lycka till!

http://www.bloggportalen.se

Länk till video på Youtube virkad bikini!
http://www.youtube.com/watch?v=qcGLODt7Dgw&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=__6gLZMvP14&feature=related (visas i 4 etapper)

Skrivet av Veronicavirkar, 2010-02-24 12:34

har du provat det här mönstret själv?
jag håller på nu, och förstår inte riktigt hur jag ska få till det med kuporna..
tror inte jag gjort något fel, men man vet aldrig. jag får improvisera annars!

tack för mönstret!

Skrivet av malin, 2010-03-09 01:31

Hej Malin! Ja jag har provat den för länge sedan men det var bara för att prova och jag gjorde bara en kupa. KOmmer inte ihåg jag hade något problem med den då. Läste igenom den nu och jag hjälper dej gärna om du kört fast någonstans. Maila mej så kan jag förklara där isåfall.
Roligt du tittade in på min sida! ;D
Hittade ett mönster på youtube som till en början verkade krångligt. Den är i 4 filmsnuttar . De övriga tre ser du till höger när du ser på filmen.
Titta på alla fyra och man förstår snart hur himla enkel den är att göra. Ska prova den inom kort helt klart!
http://www.youtube.com/watch?v=__6gLZMvP14&feature=related
Ha en jättefin dag!

Skrivet av Veronicavirkar, 2010-03-09 13:28

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?