En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Veronicavirkar

VeronicaVirkar & VeronicaDesign

Hej o välkomna till min sida!

Jag har varit lite dålig att uppdatera min sida sista tiden pga av byte av arbete och flytt till annan ort. Men jag är snart tillbaka med nya roliga grejer. Tänker satsa på att börja skriva mönster till allt jag gör i framtiden så jag kan dela med mig av det jag gör till alla er som frågar efter mönster på alla olika saker jag gjort.

Fram tills dess önskar jag er en underbar vår.
Kram Veronica


http://www.flickr.com/photos/anncarolynchrochet/
veronicadesign@live.com

..eller fånga dagen som det heter. :)
Visst är det fint med dom där väggtexterna man ser lite överallt numera!
Dom är ganska dyra och jag gjorde istället min egen. Jag förstorade upp bokstäverna på datorn och kalkerade på smörpapper och sen direkt på väggen ifrån pappret som jag sen fyllde i med svart färg. Dom största bokstäverna blev ca 15 cm. Tyvärr tog färgen slut så jag kunde inte jämna till kanterna riktigt innan jag fotade men jag visar resultatet här ändå. Blir nog till att skriva fler texter i huset...:) Jätteroligt verkligen! Så fram med färgpennor eller färgpenslar och skriv! Det blir jättefint!

Kram på er och ha en fin Söndag! :)


Skrivet av Veronicavirkar, 2010-12-05

Visa hela (0 kommentarer)

Jag kände att jag har lite tomtar att ställa fram till jul. I år är ju tomtarna med stora luvor på modet. Så underbart söta är dom med sina stora luvor och näsan som sticker fram. Såg en tomte i skyltningen i Umeå och gick in för o titta på priset.....Över 500 kronor!!! Då får det vara...Jag gör en själv.... Satte mig ner och knåpade ihop något och fick fram den här uppnosiga luvtomten! :) På första bilden har han inga ben. Tyckte att det skulle se fränt ut och virkade ett par med svarta fötter. Han ser verkligen läcker ut på spishyllan! :)
Den var så rolig att jag gjorde en till som ännu inte fått skägg. Båda tomtarna är omkring 25 -30 cm höga med luvan stående.

Kram o ha en fin kväll! :)

(tillagt senare) Har utökat familjen med ännu en tomte...:den i mittenhar inte fått sina fötter...

Skrivet av Veronicavirkar, 2010-11-21

Visa hela (6 kommentarer)

Ja då är det dags att börja med juldekorationerna...eller åtminstone förbereda dom.....Jag började med en snögubbe och lite änglar. Har inga bilder på änglarna ännu men jag kommer att lägga ut fler bilder här på julpysslet fram till jul.:)
Gjorde en försenad höstkrans igår em som jag tänkte fästa lite röda band och ev nåt julpynt på i December. Än så länge får den hänga som den gör...lite suddig bild ser jag...Guuuuuud vad jag önskar mig den där kameran.....:)

Jag gjorde en stomme av tunna grenar från rönn och ståltråd. Band ihop grankvistar med ståltråd och dekorerade med kanelstänger, skägglav och kottar från skåne...:)

Skrivet av Veronicavirkar, 2010-11-08

Visa hela (0 kommentarer)

Då har jag gjort det igen! En penisvärmare till!Hahaha! Tror att det blir tradition här i Lappland....kanske jag ska starta en verksamhet kring dom och göra dom till en lokalproducerad produkt från Lappland!
Rubrik:
"Lapplandsvärmaren"! Lika stor succe som Lovikavanten och Ingmarmössan! Hahahaha! Nä....skämt åtsido....:)

Minns ni den jag gjorde förra året i Artic Cat färgerna? I år blev det jultema och jag gjorde en "pillefant" Hihihi! Han blev ju nästan söt....;D Jag har själv designat och hittat på mönstret och har inte skrivit ner det jag gjorde så tyvärr kan jag inte dela ut något mönster på den.

Kram på er alla
(Har lagt in fler bilder på de senaste värmarna i efterhand)


Skrivet av Veronicavirkar, 2010-11-08

Visa hela (6 kommentarer)

Under hösten här har en del målning och tapetseringar gjorts. Så himla skönt att det äntligen börjar bli färdigt..:D
Det blev så ljust och härligt.
Jag älskar ju den vita stilen och vi bestämde oss för att måla även möblerna vita.

När vi flyttade ihop blev våra respektive möbler ihopblandade i alla möjliga träslag och material vilket inte är särskilt snyggt. Nu börjar allt äntligen passa ihop och det är snart bara den :
GRÄSLIGA!!!!! gula tapeten med bård från 90 talet som ska BORT BORT BORT!!! ifrån matrummet...
Vi funderar på vit eller grå pärlspont / bröstpanel i hela matrummet. Alternativt en typ antikvit / gammal vit / grå färg på väggarna.
Vi får se vad det blir under hösten här...
Visar några före och efter bilder sålänge........Lite beslag och sånt ska på innan allt är färdigt och lampa, mattor och gardiner är beställda på Jotex. När ni kikar på bilderna glöm den gula hemska tapeten bakom bara...! Haha! :D
Ha en fin dag...

Skrivet av Veronicavirkar, 2010-09-27

Visa hela (6 kommentarer)

Jag har gjort några fina schalar under hösten här. Älskar verkligen det rödsvarta garnet och ska beställa fler i andra färger på nätet snart.
Genomgående i mina schalar är de virkade blommorna som är flyttbara över plagget och kan bäras på olika sätt eller bytas ut mot andra färger om så önskas. Vill man går dom att sätta på andra plagg eller handskar/pulsvärmare. Verkligen roliga och dekorativa.
Visar med den grå schalen lite olika sätt att bära den. Den gammelrosa rosen är en av mina favoriter.....;D
Den första vita schalen sydde jag av gamla tyger och spetsar jag sprättat/hittat på andra tyger. Sen tvinnade jag ihop två olika schalar jag fick ihop och satte på en virkad tygblomma som håller ihop den då hela schalen blev ganska tjock och bylsig...

Skrivet av Veronicavirkar, 2010-09-27

Visa hela (5 kommentarer)

Var inne på Flickr och hittade bilder på ursöta virkade pumpor till Halloween. Var bara tvungen att virka en själv.....

Så här blev den....;D

Skrivet av Veronicavirkar, 2010-09-27

Visa hela (5 kommentarer)

Gjorde en groda till igårkväll innan jag gick isäng....En sån är ju klar på en halvtimme ca..
Så här satt dom på bordet när jag vaknade imorse....Hahahahaha!
Min roliga sambo......;

Skrivet av Veronicavirkar, 2010-08-31

Visa hela (2 kommentarer)