En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Veronicavirkar

VeronicaVirkar & VeronicaDesign

Hej o välkomna till min sida!

Jag har varit lite dålig att uppdatera min sida sista tiden pga av byte av arbete och flytt till annan ort. Men jag är snart tillbaka med nya roliga grejer. Tänker satsa på att börja skriva mönster till allt jag gör i framtiden så jag kan dela med mig av det jag gör till alla er som frågar efter mönster på alla olika saker jag gjort.

Fram tills dess önskar jag er en underbar vår.
Kram Veronica


http://www.flickr.com/photos/anncarolynchrochet/
veronicadesign@live.com

Men nu är det allt länge sedan jag var här! ;D Jag har ju flyttat och börjar komma iordning här i huset och har äntligen fått lite ro att sätta mig att virka lite igen..
Har en jensjacka, köpt förra året men aldrig använd , som dök upp bland alla kläder i flyttkartongerna. Den var ett felköp och alldeles för stor för mig och jag bestämde mig för att virka en kant längst ner och sen sätta ut den till försäljning för 398 kr på nån köp&sälj sida på nätet. Eller tradera kanske.
Den är i storlek 48
Jag tycker att den blev ursöt och önskar den passar mig. Kanske ska jag virka på en jeanskjol oxå?.....;D

Skrivet av Veronicavirkar, 2010-05-26

Visa hela (3 kommentarer)

Nu är dom äntligen på väg med post till Skåne gumman! :) Nästan för varmt nu att ha dom på nere hos er antar jag. Har ju flyttat och så och det har liksom nte varit tid till att göra de där sista blommorna.
Tog några bilder innan dom åkte ner i kuvertet...

Kram på er alla och ha n jättefin dag!

Skrivet av Veronicavirkar, 2010-04-28

Visa hela (4 kommentarer)

Har gjort en underbar brudkrona där jag virkat in små glaspärlor med gnistrande effekt. Tyvärr syns inte glittrandet på bilden. Är ju så svårt att få med sånt på bild. Ska försöka lite senare i eftermiddag att ta fler bilder från ett fönster där solen ligger på i en annan vinkel och bilderna brukar bli bättre.
Himla söt...Blir jag nånsin gift ska jag ha en sån krona med mitt tjocka långa hår "slarvigt" uppsatt runt kronan...glittrande stenar i håret och långa testar av håret hängandes ner.....mmmmm...vilken tjej vill inte se ut så för en dag......Hehehe!

Nu ska vi iväg o hämta nyckeln till huset sen är det bara till att börja flytta.......
Guuuuuuuuuud så roligt det ska bli......

KRam alla och ha en fin söndag!

Skrivet av Veronicavirkar, 2010-04-18

Visa hela (0 kommentarer)

Har varit lugnt här ett tag med virkningen. Har haft lite på gång här i all packröra inför flytten nästa vecka. Men lite har jag hunnit med...bla dessa pulsvärmare som är beställda av min väninna Maria i Helsingborg.

- Hoppas du får glädje av dom och att dom passar dej gumman! ;D

-Kanske får nån i klädbutiken NoaNoa där du jobbar i Helsingör syn på dom och vill beställa några?
Gärna i andra modeller oxå. Tycker det är så roligt att virka dom. Går ju så himla snabbt och man kan variera dom i alla oändlighet.

Dessa på bilden har jag inte gjort efter något mönster utan bara hittat på.
Kanske är inte garnet det töjbaraste av dom och jag hoppas Maria att dom inte blir för "sladdriga" då dom töjer sej och inte drar ihop sej igen.
Jag syftar på dom kritvita på bilden.
Dom naturvita är virkade i annat, lite mer "stickgarn" och är töjbarare och har hål för tummen. Fanns inte i kritvit men jag kan försöka få tag i det och göra fler....;D

Ha en...

Skrivet av Veronicavirkar, 2010-04-17

Visa hela (3 kommentarer)

Snart är det dags att plocka fram symaskinen (tack så jättemycket för den Anneli ;D) och sy gardiner och lite annat....vad behövs inte då om inte en nåldyna......
Hittade en kul på nätet som jag tyckte är söt...;D

Håller på och virkar runt en metallring från röda korsets loppis oxå...har just virkat en glittrig kant på den och det ska nog bli några vita virkade hjärtan el nåt inuti den...hängandes inuti liksom. Den får hänga i killens dotters rum sen...;D

Ha en fin dag alla!

Skrivet av Veronicavirkar, 2010-04-07

Visa hela (0 kommentarer)

Ett litet påskprojekt....tog två kvällar så var den klar.... Ska bli fler...;D

Skrivet av Veronicavirkar, 2010-04-05

Visa hela (8 kommentarer)

Ja då blev det av.....Vi har köpt ett hus med 9 rum o kök! Sååå stor plats! Och vi som bara har killens barn varannan vecka ..Hehe! Vad ska ni med all den platsen kan tyckas...
Det är ju så att huset byggdes på 40 talet som två lärarbostäder i två plan. Två radhus alltså intill varandra i två plan med källare. IDag är vardagsrummen i bottenplan öppnade med stort valv och öppen spis i båda rummen.
Ena köket i den ena fyran intill den ena ingången är borttaget och används som kontor. (mitt kommande arbetsrum/butik)
Känslan är lite den här Engelska stilen med smal liten hall och lång rak trappa upp till plan två. Inga sovrum nere alltså. Köket i den andra delen är så litet att dom har gjort arbetskiva under fönstret istället för köksbord. Ena vardagsrummet används som matrum med öppen spis alltså.
Ovanvåningen har ingen förbindelse med varandra utan de 3 sovrummen (inte särskilt stora) är bara tillgängliga från respektive trappa. I den ena delen ska vi husera...

Skrivet av Veronicavirkar, 2010-04-01

Visa hela (0 kommentarer)

Va roligt!!!! Idagvar någon den 1000 :de besökaren på min blogg bara sen den 8 februari!!!
Jätteroligt verkligen att så många tycker virkning är roligt och härligt o veta det inte bara är jag som sitter och googlar på virkat om dagarna! ;D

Det är så roligt att virka brudkronor. Dessa är lite lägre än min första och är från 10 cm i dameter till 12 cm för den största.
Flera modeller är färdiga, ska bara stärka, klä med pärlor och fota dom så ni får se.
Även en vid låg krona a'la vikingamodell är klar. Sån skulle jag själv vilja ha....om nu nån friar förstås.....;D Har även gjort en riktigt glittrig , svart med metalltråd oxå. Häftig för den som inte vill va som alla andra..;D

Alla kronor kan man ju forma lite som man vill när den stärks. Lite lutande utåt....rakt uppstående....den blir helt annorlunda men en annan böjning. Det är ju håruppsättningar och slöjor som avgör hur mycket av den som ska synas.

Jag ska klä den lilla vita på bilden utan...

Skrivet av Veronicavirkar, 2010-03-30

Visa hela (24 kommentarer)