En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Veronicavirkar

VeronicaVirkar & VeronicaDesign

Hej o välkomna till min sida!

Jag har varit lite dålig att uppdatera min sida sista tiden pga av byte av arbete och flytt till annan ort. Men jag är snart tillbaka med nya roliga grejer. Tänker satsa på att börja skriva mönster till allt jag gör i framtiden så jag kan dela med mig av det jag gör till alla er som frågar efter mönster på alla olika saker jag gjort.

Fram tills dess önskar jag er en underbar vår.
Kram Veronica


http://www.flickr.com/photos/anncarolynchrochet/
veronicadesign@live.com

http://www.flickr.com/groups/crochetbags/
Se alla fina väskor på länken ovan eller klicka direkt på länken som finns till höger under mina länkar och sen längst ner bland länkarna.;D

Den här tjejen är ju oxå bara så fantasifull. Hur hinner hon virka så många väskor??:
http://www.flickr.com/photos/zagarina_57/page4/

(Första bilden är inlagd senare och en väska jag gjort under påskhelgen, ligger fler jag gjort sist i bildraden)

Kunde bara inte låta bi att virka väskan färdig igår.....Jag har inte rätt axelrem bara och har skickat bud efter rep som på sista bilden. Satte bara en svart rem så länge för att se hur det blev.
Blommorna är avtagbara och kan flyttas runt med säkerhetsnålar. Ska göra några till. Tror att den blir söt till sommaren som vardagsväska el vad tror ni?
Tycker att jag gjorde kanalerna lite för stora i sidorna och ska göra dom smalare till nästa väska....för det blir en till.......Hehehehehe! Kanalerna på sidorna kommer fömodligen mer...

Skrivet av Veronicavirkar, 2010-02-08

Visa hela (11 kommentarer)

Den här har blivit mycket omtyckt och jag har fått flera kommentarer och beställningar från olika ställen jag besöker när jag är på stan tex. Alla gillar blomman som håller ihop halsduken. Att den sen har en underbar röd färg (som inte alls syns och kommer till sin rätt med min dåliga kamera)Mot min svarta ullkappa blir den jättefin! Använder den själv alltså väldigt flitigt.
Den ser stickad ut och många blir förvånade när jag säger den är virkad men det är det fina garnet jag beställde från kattens som gör den... och virkning i halvstolpar som får den att bli så tät som en stickad. Maskorna syns inte alls bara det gosiga lurvet ...;D
Den vita sitter just nu på en lång tjej i Storuman som bara ville ha den!! Jag vet inte hur hon bär den mendet var blomman hon fastnade för. Det gav mig iden att virka blommor på dom halsdukar jag gjort. På bilden nedan syns några av dom. Dom är oanvända och kanske borde jag börja sälja på nån marknad eller...

Skrivet av Veronicavirkar, 2010-02-07

Visa hela (6 kommentarer)

Det här är ju ett jättefint mönster och jag har just börjat virka en i beige dubbelt garn!
Den här kan man variera i olika färger och storlekar. Jag tänker sätta på några små virkade blommor, virka en liten svart att ha till fest....kanske en helvit att ge till brorsdottern! Den kan hon ha till skolavslutningen. Kanske vill on ha nån blomma i rosa el grönt...eller varför inte i båda färger...rosa med gröna blad? Gillar verkligen denna modellen och virkar min beige i lite större modell då jag är 1.77 cm lång........ Funderar oxå på att köpa tvinnad rep i tygaffären som man har till gardiner. Det måste bli snyggt som axelrem. Jag har nåt garn liggande i melerad grön. Som militärkamouflagefärgat. Det kan bli ursnyggt till en väska. Tänkte oxå att jag kan trä ett band igenom maskorna för att stänga väskan upptill med. Få se vad det blir.....;)

Jag har bara virkat lite på min väska ännu och tar foto lite senare. Lägger ut bilden på dom jag hittade på en Amerikansk...

Skrivet av Veronicavirkar, 2010-02-07

Visa hela (4 kommentarer)

http://www.crochetpatterncentral.com/directory/beach.php
http://www.flickr.com/search/?q=chrochet&w=all&s=int
http://www.flickr.com/photos/magiadimaglia/sets/72157601285481097/with/4158130091/

Här finns massor av galet virkat som jag aldrig sett förut!
Nedan visar jag lite bilder som verkligen inspirerar o ger ideer....
Allt är virkat o hämtat från länken ovan. Allt utom bilderna på jeansväskan som jag hittade ute på nätet. Kul om man har några gamla jeans i garderoben. Ska göra en till till en tonårstjej av hennes egna slitna kasserade jeans...

Ha en fin lördag...

Skrivet av Veronicavirkar, 2010-02-06

Visa hela (13 kommentarer)

Harvarit lite dålig senaste dagarna att uppdatera mina alster... Jag är i full gång som vanligt och har en del färdigt.... ska ta lite bilder under helgen och ska påbörja virkade strumpor som finns på dropsdesign:
http://www.garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=120&d_id=37&lang=se
http://www.garnstudio.com/drops/mag/120/36/36-2.jpg
http://www.garnstudio.com/drops/mag/120/35/35-2.jpg
http://www.garnstudio.com/drops/mag/120/34/34-2.jpg

Titta på dom! Så fina!
Nu fattas bara bikinin.....jag har efterlyst bikini och även skrivit till Drops o önskat mänster på det.
Finns det verkligen ingen av er därute som har ett fint mönster att dela med sej?
Ha en underbar fredag alla! Här blir det Pizza och senare en Irish coffie.........Men bara en..
Imorgon ska det bli klart o fint väder här i Lappland och då blir det snöskoter körning hela dagen med varm choklad , mackor och pimpelspön i bagaget.....;)

(bilden är från min fina vedspis och dom stenugnsbakade knäckebröden jag...

Skrivet av Veronicavirkar, 2010-02-05

Visa hela (0 kommentarer)

Tog några dagar ledigt från bloggen! Har inte virkat något direkt heller...Man måste ju stanna upp ibland o göra lite annat.
Känner att det är dags o sätta igång med nåt igen och det lär nog bli några fler rutor till "hängmattefilten" som jag ska ha i trädgården...;)
Läger in en bild från fina Lappland så länge!

Ha en fin kväll!

Skrivet av Veronicavirkar, 2010-02-02

Visa hela (0 kommentarer)

Hittade dessa på en bild lånad från nätet (bilden med katten är lånad)...tänkte att såna vill jag ha.....Den första börjar ta form nu, dom hänger på armstödet på min fåtölj....ska fortsätta med den efter lite städning här. Tror dom blir skitsnygga att ha på golvet. HAr dock använt lite tjockare garn än den på bilden under. Det var vad jag hade just nu men jag ska göra dom andra i tunnare garn så blir dom lite snyggare.Kan tänka mej såna i starkare färger oxå...Tänk Limegröna sittkuddar till den gröna filten på altanen? Så fint mot allt det vita i sommar! Har ideer om enfärgade med nåt kul fastsytt ovanpå. Uppdaterar såklart! ;)

Skrivet av Veronicavirkar, 2010-01-29

Visa hela (0 kommentarer)

Har som berättat tidigare tänkt göra lite söta lampskärmar av mina loppisfynd som dukar o näsdukar o Örngott.
Satt o provade mej fram lite genom att bara hänga på dukar lite över en skärm för att se hur man kan göra.....ska inte se ut som på bilderna men nånting liknande kommer det att bli. Visst blir det gulligt?
De två sista bilderna är lånade från internet och gjord av ett örngott. Det är nåt sånt jag tänker göra. Måste ha tag i en symaskin bara.....

(inlagd senare)
Första bilden är en lampskärm jag köpte för 2 kr på loppis och restyg för 2 kr....
Såhär blev den: (lite suddig o mörk då jag tog bilden på kvällen)


http://www.bloggportalen.se


Lätt mönster hämtat fr Aftonbladet:

Fixa en lantlig lampskärm

Foto: Linda Olsson Att göra om...

Skrivet av Veronicavirkar, 2010-01-28

Visa hela (2 kommentarer)