En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Vickis blogg

Jag tänkte berätta om vad som händer i mitt liv...

Det är helt sjukt så länge sen sist som jag tog mig tid att sätta mig ner och skriva lite.

Så här kommer en snabb uppdatering;
Jag har börjat mitt sommarlov och sen jobbat i 6veckor och nu är jag ledig fram till skolan börjar om. Jag får ta igen tiden som jag "förlorade" med barnen när jag veckopendlade. Jag känner att jag måste få umgås med de,. Dottern är redan 5 år och efter den sista terminen har hon blivit väldigt mammig. Hon vill gärna sitta i mitt knä när jag äter och ibland tycker jag det känns som om hon skulle vilja krypa under skinnet på mig... allt för att komma så nära som möjligt. Tidigare var det inte så här, så jag tror att hela familjen mår bra av att jag är långledig i sommar. Detta gör att vi får leva på kärlek i sommar :)

Inte mig emot för det har varit dåligt med det den sista terminen. Urs och fy vad den förra terminen var tung. Det är otroligt skönt att jag klarade allt så jag inte behöver göra om den sista tentan (den var ingen lek...

Skrivet av Vicki, 2009-07-26

Visa hela (0 kommentarer)

Oj vad vi längtar. Det är nästan så att jag vill gå och lägga mig bara för att få vakna upp imorgon och inse att det bara är en dag kvar.

Idag kom barnen hem efter att ha varit i stugan sedan i fredags. Det är helt otroligt vad jag har saknat mina barn. Det är så tyst i huset och vad man än gör så känns det fel... Det är någonting som saknas... MINA BARNA FATTADES MIG!!!
Som tur är så är de hemma igen

Måste bara tipsa om en julkalender för barnen, en sida som jag tycker är helt otrolig med julpyssel för barnen och det bästa av allt är att det finns en julsaga som är på minst 8 kapitel där man skriver in barnens namn och hipps vipps så är barnet huvudperson. Även ett syskon (eller kompis), mamma och pappa får vara med. Den är riktigt spännande. Fram till dag är det 7 kapitel, men minst ett till måste det vara innan historien får ett slut. Jag tycker det är minst lika spännande och bra berättelse som barnen, längtar...

Skrivet av Vicki, 2008-12-22

Visa hela (0 kommentarer)

... Eller jag vet inte om jag kan kalla det jullov, men jag har bestämt mig för att vara ledig hela julhelgen. Jag har en tenta nästa år (låter som om det är en hel evighet men det är bara två veckor dit) och har endel böcker att plöja igenom. Så det blir inte ett riktigt lov som jag skulle kalla det men jag har inte några föreläsningar så jag kan lägga upp läsandet hur jag själv vill.

Ja just det ja. JAG KLARADE TENTAN!!!! JIPPI!!! Hur glad som helst.
Jag var helt inställd på att jag inte skulle få godkänt så jag blev glatt överaskad. Hade tom satt upp pluggdagar, planerat för min resa till tentan osv. Jag hade bara 2.5 poäng mer än vad som var gränsen för godkänt men det spelar ingen som helst roll nu när jag klarat mig. Känns skönt att få bocka av en till kurs och lägga all tid och energi på denna kurs. Så det känns som om jag verkligen kan slappna av nu under min ledighet.
Det enda jag behöver göra är att läsa lite i böckerna och jag hoppas att jag har...

Skrivet av Vicki, 2008-12-19

Visa hela (0 kommentarer)

Det ringde just en signal på min mobil och det stod +88
Eftersom jag itne känner någon som har det landsnummret så funderade jag aldrig på att svara. Googlade lite och upptäcker då att det är flera +88 nummer som ringer upp en signal och sedan när man ringer upp för att kolla vem det är så får man höra lite musik. När sedan telefonräkningen dyker upp så får man en chock. Det är tydligen jättedyrt att ringa upp. De skrevs att det var 10 euro i minuten.
Så nu varnar jag för +88 213 213 608
SVARA INTE när det ringer och RING INTE UPP om ni inte vill kasta en massa pengar i sjön vill säga.

Nåja nu ska jag återgå till pluggandet efter att jag har utfärdat en varning. Hoppas att jag kan hjälpa någon med att spara en massa pengar...

Kram på er
/Vicki

Skrivet av Vicki, 2008-12-15

Visa hela (0 kommentarer)

Det var ett tag sedan jag skrev sist och jag har fått frågan om jag har gått i ide nu när vintern har kommit. Men nej det har jag inte.
Har haft fullt upp med skolan... Avverkat tre kurser i rask takt och är nu inne på den fjärde. Det är fullt ös mest hela tiden, inte bara i skolan utan även på hemmaplan.
Ikväll ska vi ha en julfest i skolan. Eftersom jag har tagit på mig att vara med i föräldragruppen så är jag med och ordnar festen. Hmmm, kanske inte min bästa idé att "göra bort" detta medan barnen är små och även deras förväntningar på fester. Som jag skrev tidigare så är det full rulle, så det är inte så att jag har en massa tid över. Men nu är det bara att ta tjuren i hornen och göra någonting åt saken.
Allt eftersom tiden för festen har närmat sig har jag kommit på flera saker som vi inte har tänkt på.

Några av problemen som jag har stött på under planeringen:

1. Festlokalen, när jag skulle skriva inbjudan kom jag på att vi inte har bestämt var...

Skrivet av Vicki, 2008-12-15

Visa hela (0 kommentarer)

Som vanligt borde jag inte sitta här och blogga utan istället ta tag i skolarbetet. Men som vanligt så har jag många ursäkter på lager...
Jag måste bara dricka lite kaffe först...
Jag måste bara starta en tvättmaskin först...
Jag måste bara blogga lite först...
Jag måste bara ta en macka till...
Innan jag fortsätter att skriva lite till på bloggen...
Sedan måste jag bara hänga upp den blöta tvätten...
Hmm, jag tycker mig känna igen detta sedan tidigare och jag tror inte att det finns något slut på min måsten utan det pågår i all evighet...

Jag borde ta läsningen som ett måste då vi har en hel hög med böcker som ska läsas + ett antal artiklar... Har dessutom två uppgifter utöver det. Men än så länge har jag lagt det åt sidan.
Antar att jag snart får panik och läser i ett sträck och ingeting annat existerar i mitt liv. Fast det är klart att jag prioriterar mina barn och min man oxå så klart. Men, men det tar nog ett tag innan jag är där. Jag har i alla...

Skrivet av Vicki, 2008-11-13

Visa hela (0 kommentarer)

Oj oj oj håll i hatten... Här går det undan.
Helgen gick i rasande fart men mycket hann vi med.
Hade middagsbjudning både lördag och söndag för att undrelätta för oss. På lördagen kom makens familj och åt och då blev vi "bara" 12 pers. Det var riktigt trevligt och tiden gick som vanligt ovanlite fort.
På söndagen kom min familj och då blev vi 16 pers. Det är alltid svårt att berökna hur mycket mat som krävs för att det ska räck till så många personer. Då jag skulle bjuda på tacos med kyckling (fajitas är det nog) så tyckte jag att det så lite ut, så jag tog fram lite köttfärs oxå.
Hmm snacka om pinsamt, men maten tog slut. Det var tomma skålar överallt och jag är säker på att det var några som inte var mätta, fast alla sa att det var så bra så (fast vad ska de säga????)
Som tur var så hade vi även fika och det blev då iaf över.
Så nästa gång jag ska bjuda min familj på middag ska jag komma ihåg att ta i extra mycket för jag har en hungrig...

Skrivet av Vicki, 2008-11-11

Visa hela (0 kommentarer)

Igår var det en mindre rolig dag. Vi begravde min mormor. Snyft.
På minnesstunden efteråt när det lästes en massa telegram så fick vi veta att mormor storasyster gick bort en vecka efter mormor och att begravningen är nästa lördag. (Det blir inte att fara, för det passar lite dåligt, skicka istället ett telegram.)
Mormor flyttade inte på ett boende i sommras och samtidigt så flyttade mormors storasyster oxå in på ett boende. Det känns lite konstigt (jag vill inte säga läskigt men det känns mysko på något sätt) eftersom båda två har varit två krutgummor. De blev 90 & 84 (enligt kyrkoböckerna men 85 år egentligen. Enligt kyrkoböckerna var min mormor döpt innan hon föddes. Hmm, mormor var född i norra Finland och där hon bodde så kom prästen en gång per år (alla bröllop, dop och begravningar skedde samma dag, dvs den dag då prästen kom dit) och när han var där en dag på sommaren så skrev han in att hon döptes då han var där och att hon föddes i oktober men han...

Skrivet av Vicki, 2008-11-08

Visa hela (2 kommentarer)