En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Vickis blogg

Första terminen avklarad & halsfluss

Japp, det är sant. Nu är första terminen klar och det gick riktigt snabbt.
Idag hade vi vårat sista seminarium i psykologin och vi har analyserat "våran" karaktär utifrån dom olika teorierna.
Riktigt kul och ännu roligare när vi fick godkänt.
Så nu är första terminen över och ytterligare 5 poäng avklarade sammanlagt 20 poäng .... Så nu är det "bara" 120 poäng kvar... eller 6 terminer... eller 3 år om man så vill.

Innan vi åkte till skolan så var min man med våran son till läkaren för att han har det så jobbigt med pollen just nu.
När läkaren undersökte honom så var allt jättebra fram tills hon tittade honom i näsan. Där var det regält svullet så det var ingen passage genom (då är det inte så konstigt att han inte har kunnat andas genom näsan) och när hon kollade honom i halsen så var han jätte röd och svullen även där.
Så efter en odling konstaterades det att även han har halsfluss:(
Så när jag kom hem så var jag och hämtade ut pencilinen och nässpray som han fick på recept (eftersom på alla flaskor står det att man ska vara minst 6 eller 12 år och det är ju drygt ett år kvar)
Jag tänkte att även jag kanske har drabbats och att jag skulle kolla upp det, eftersom jag har ont i halsen när jag sväljer och är röd och svullen och har även haft 39 graders feber i två dagar.
Så jag svängde förbi vårdcentralen och dom tog en odling... och mycket riktigt även jag har fått halsfluss. :(
Så nu äter både jag och barnen medicin och jag hoppas att vi inte har smittat någon. Men som dom på VC sa så smittar det inte lika lätt som en vanlig förkylning. Det ska vara om man nyser eller hostar någon i ansikter eller byter kroppsvätskor med varandra.
Dom sa även att det är bra om man är ute i friska luften och det är bra för det går inte att ha två barn inomhus hur länge som helst. (eller en själv för den delen;)

Så jag som trodde att jag skulle jobba i helgen, men det går inte. Det är nog inte så smart att smitta ner någon pensionär. I och för sig så byter vi inte kroppsvätskor med varandra, men om jag skulle ha någon bakterie på handen och sedan "ge" den vidare till den gamle så skulle jag nog få väldigt dåligt samvete.
Jag är nervös inför att börja jobba igen men jaja, det får gå och jag är nog fort tillbaka i rutinerna.
Nu ska jag gå och se på bolibompa med mina barn.
Sköt om er och så hörs vi mer en annan dag.
Kramizar/ Vicki

Skrivet av Vicki, 2007-05-31 18:36

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?