En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Vickis blogg

Jag tänkte berätta om vad som händer i mitt liv...

Vi längtar till helgen då det blir halloween och lite läskig middag.
Funderar på att göra om förra årets goda middag som bestod av grodlår och svarta,vita och bruna maskar toppat med lite slem och var.
Till maten bjöd vi på gift och även en trolldryck och i bålen fanns det en grön hand av is. Efter maten bjöds det på spindlar, spöktårta, brutna fingrar och lite annat smått och gått.
Men jag vet inte riktigt vad vi ska hitta på att bjuda på iår. Känns som om vi behöver förnya oss och gärna slå på lite större.
Är det någon som har några förslag att bjuda på så får ni gärna säga till. Tar tacksamt emot både stora och små förslag.

/Vicki

Skrivet av Vicki, 2008-10-29

Visa hela (4 kommentarer)

... och en ny dag väntar imorgon.
Morgondagen startar tidigt och håller på till sent på em då vi har lektioner från kl 8 till kl 17.
Ska redovisa studiebesök som vi gjort och sedan kolla in lite nya lagar innan vi avslutar dagen med att bli filmade medan vi ska "leka" kurator. Vi håller på att lära oss att sitta och lyssna och ställa rätt frågor vid rätt tillfälle och jag kan upplysa er om att det inte är så lätt som det låter. Framför allt för mig som alltid har så mycket att säga och lätt hakar på och slänger in något som jag själv har varit med om och ibland ställer jag nästa fråga innan personen har svarat färdigt. Brukar även krydda till med dubbelfrågor och ibland börjar jag att förklara mina frågor och det har vi fått lära oss att vi inte ska göra...
Jag som hatar att vara framför kameran, brukar vara snabb på att ställa mig bakom istället, men imorgon har jag inget val om jag vill bli godkänd ... Vilket jag självklart vill bli. Så det är bara att...

Skrivet av Vicki, 2008-10-29

Visa hela (2 kommentarer)

... har börjat och jag undrar vad den har med sig.
Började dagen med att tvätta lite sängkläder och jag ska snart börja bädda rent. Jag älskar att lägga mig när det är renbäddat, så jag längtar redan till kvällen:)
Jag har spanat efter ett kors i taket men inte hittat något för jag har vikt ihop tvätten och stoppat in allt i garderoberna och detta utan att jag har kommit med undanflykter. Dessa ursäkter brukar vara min speciallitet, men idag skippade jag dem.

Jag och barnen har gjort några pärlbrickor och det har blivit flera konstverk. De sitter fortfarande och pysslar på och jag inväntar det pågående arbetet innan jag ska stryka fast dem. Barnen säger att de ska hålla på hela dagen och jag undrar om pärlorna räcker till det ;)
De pratar även om att göra några till julklappar och jag misstänker att släkten kommer att drunkna i deras konst. De har kommit på att om man inte fyller hela pärlplattan så blir även det ett mönster, de säger att det är diamanter.
Jag...

Skrivet av Vicki, 2008-10-29

Visa hela (0 kommentarer)

Nu blev det kvällen....
Helt plötsligt är det kolsvart ute.
Måste tända en massa ljus och sätta mig framför tv:n en stund innan det är dax att söka efter kudden.
Har tänkt en tanke om att det skulle vara bra om jag började läsa inför nästa kurs, men än så länge har det bara stannat vid en tanke...
Någon gång kanske jag kan göra valet att ligga steget före... men inte just nu, det får blir en annan gång.
Nej, nu hör jag hur tv:n ropar på mig eller så kanske det var min man;P

Sköt om er och ha det gott
/Vicki

Skrivet av Vicki, 2008-10-28

Visa hela (0 kommentarer)

Tänk att man kan värna om miljön och det bästa av allt är att det är gratis
Jag har sparat den på favoriter och går in varje dag och gör ett klick och då är det någon annan som köper lite skog... Tillsammans så blir det fler träd som köps upp, så jag säger bara gå in och klicka VARJE DAG!!!

Länk: http://www.ettklickforskogen.se/

Skrivet av Vicki, 2008-10-28

Visa hela (0 kommentarer)

Ja det kan man ju undra, för en massa timmar har smitit ifrån mig och jag har inte hunnit med riktigt allt som jag velat.
Visst har jag hunnit med lite grann men inte på långa vägar lika mycket som jag önskat och jag kan inte skylla på barnen för de har skött sig exemplariskt. Har knappt märkt av att de har varit hemma. I vanliga fall brukar det betyda att de har hittat på något hyss, men inte idag. De har pysslat på lite här hemma och tittat en hel del på tv. Har skickat ut dem för även om de är sjuka så kan de vara ute i friska luften. De är inte utslagna utan bara hostiga och snoriga så jag ser genom fönstret hur de cyklar omkring här utanför.

Jag har skrivit lite till skolan, tänkte försöka att komma på lite mer men det är inte så lätt när jag har hjärnsläpp. (Tänkte lösa det med att blogga lite xD)
Tvättat en maskin, men det blev inte mer än en för det hängde en massa tvätt som ingen har plockat ner ännu. Tycker att det är lite konstigt att tvätten inte...

Skrivet av Vicki, 2008-10-28

Visa hela (0 kommentarer)

Sitter här hemma och ska plugga hemma idag.
Förutsättningarna är inte de bästa då båda barnen är hemma och snorar och hostar.
Sonen har hållt hela familjen vaken inatt för han har hostat hela tiden. Efter halv 5 var det kört och det inte gick att somna om, så just nu känner jag mig som en zombie.
Så det kommer troligtvis bli en tidig kväll ikväll. Men man vet aldrig för rätt vad det är så kommer man in i andra andningen och känner sig inte det minsta trött.
Min man erbjöd sig att vara hemma med barnen idag för att jag skulle få plugga ifred, men jag har både idag och imorgon på mig. Om jag inte får ihop någonting idag så får han vara hemma imorgon istället. Tycker det är onödigt att han är hemma från jobbet om det inte behövs.
Känns ändå bra att veta om att han stödjer mig i mina studier och att inte jag måste säga till honom att det inte funkar.
Hoppas bara att jag klarar mig, att jag håller mig frisk för det passar inte in i planeringen just nu. Men det...

Skrivet av Vicki, 2008-10-28

Visa hela (0 kommentarer)

Jag har inte tid att läsa dagstidningarna under veckan, men jag saknar den på helgen. Visst kan man uppdatera vad som händer i världen via nätet, men jag saknar ändå tidningen... Att få bläddra på riktigt och dessutom så finns inte allt med på nätet.
MEN jag känner att det är lite väl dyrt att betala minst 2000:-/år för att ha en tidning på helgen.
De gånger då vi haft dagstidning så har jag inte hunnit läsa under veckan och på helgen så blev det bara fredag och lördagstidningen som jag bläddrade igenom, så med andra ord så är mån-tor onödigt
Visst skulle jag kunna gå ner och köpa tidningen på helgen, men det blir aldrig så. Det är det som är bra när man är abonent, men får den direkt i lådan.

Är det fler som tycker som jag eller är jag ensam om detta?

/Vicki

Skrivet av Vicki, 2008-10-26

Visa hela (0 kommentarer)