En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Vickis blogg

Jag tänkte berätta om vad som händer i mitt liv...

Så var det måndag igen. Denna helg hann bara börja så var den slut. Det har varit fullt upp hela tiden.
På fredagen var jag och barnen en sväng till öjebyn på kyrkmarknaden och tidigt på lördag morgon bar det av till Lycksele för att besöka djurparken.
Det var hur kul som helst. Det enda som inte var kul var att det var fullbokat på så gott som alla hotell och campingstugor.... På vägen dit så fick vi veta varför av västerbottensradion.
För pingstkyrkan firade nämligen 100år och dom beräknade att det skulle vara mellan 18-20.000 pingstvänner. Av alla ställen var dom tvungna att besöka just Lycksele och JUST samma helg som vi.... Kunde dom inte ha valt en annan helg istället?
Så det var vi och pingstvännerna som var i Lycksele.
Vandrarhemmet som vi sov på var inte det bästa.
När jag ringde och bokade så frågade hon om vi kunde sova i samma säng och jag som trodde att det handlade om en dubbelsäng sa att vi har små barn så det skulle nog gå bra.
Dessutom var jag...

Skrivet av Vicki, 2007-07-02

Visa hela (0 kommentarer)

Japp, nu är killen 5 år. Vad han har längtat.
I lördags hade vi kalas och det var tur att solen sken så att vi kunde vara ute. Det hade nog blivit lite jobbigt att ha en massa grabbar inomhus.
Temat var spindelmannen. Hade köpt ett kit med duk, papptallrikar, muggar, sugrör, skedar, inbjudningskort, ballonger med spindelmannen på.
Efter tårtan hade vi skattjakt. Jag hade skrivit ut en massa bilder på olika saker som finns ute och inne. Sedan började jag med att gömma skattkartan under hans säng och sedan gömde jag en bild på en säng (med ett kryss under sängen) under en gunga och sedan en bild på en gunga gömda jag på släpet osv. och i början så visade jag en bild på en sandlåda och det var där deras första ledtråd fanns. Dom hade riktigt kul när dom sprang runt och hittade alla ledtrådarna. Tillslut hittade dom min skattkarta där hade jag en bild på en döskalle och en sjörövare och en bild på en spis (med ett rött kryss på den nedre lådan) som jag sedan penslat med...

Skrivet av Vicki, 2007-06-11

Visa hela (0 kommentarer)

Min klasskompis har fått en lite tjej som ska heta Alicia. Har varit ut på webbisar och kollat på henne. Hon var inte så stor drygt 2900 och 48 lång.
Hur söt som helst.
Längtar massor tills vi får träffa dom. Det är flera veckor sedan sist.
Det känders så konstigt när jag sa till klasskompisarna -Trevlig sommar, vi ses i höst. Vi börjar om i september, så det är ett tag till dess.
Men som sagt var nu har sommaren börjat. Solen skiner och det är hur varmt som helst ute.
Barnen har fyllt barnpoolen och dom har hur kul som helst.

Igår var vi duktiga. Jag städade/tvättade båda bilarna (det var ett tag sedan så det behövdes verkligen) medans min man grundmålade skotergaraget och sedan oljade vi in altanen. Passade även på att dammsuga inomhus, fast det var så bra väder ute.
Känns lite konstigt nu när jag är hemma från jobbet. Känner mig inte direkt sjuk och jag är ute på gården, men som sagt var så smittar jag fortfarande. (sista dagen idag)

I morgon är jag...

Skrivet av Vicki, 2007-06-03

Visa hela (0 kommentarer)

Japp, det är sant. Nu är första terminen klar och det gick riktigt snabbt.
Idag hade vi vårat sista seminarium i psykologin och vi har analyserat "våran" karaktär utifrån dom olika teorierna.
Riktigt kul och ännu roligare när vi fick godkänt.
Så nu är första terminen över och ytterligare 5 poäng avklarade sammanlagt 20 poäng .... Så nu är det "bara" 120 poäng kvar... eller 6 terminer... eller 3 år om man så vill.

Innan vi åkte till skolan så var min man med våran son till läkaren för att han har det så jobbigt med pollen just nu.
När läkaren undersökte honom så var allt jättebra fram tills hon tittade honom i näsan. Där var det regält svullet så det var ingen passage genom (då är det inte så konstigt att han inte har kunnat andas genom näsan) och när hon kollade honom i halsen så var han jätte röd och svullen även där.
Så efter en odling konstaterades det att även han har halsfluss:(
Så när jag kom hem så var jag och hämtade ut pencilinen och...

Skrivet av Vicki, 2007-05-31

Visa hela (0 kommentarer)

Ja nu var det ett bra tag sedan jag skrev sist, men som sagt tiden den flyger iväg och helt plötsligt har det gått flera dagar och veckor.
Har varit hemma med dottern hela förra veckan och även idag men i morgon får min man vara hemma.
Var på vårdcentralen i torsdags eftersom hon hade fått prickar under helgen. Där var dom inte säker på vad det var men tyckte att det såg ut som vattkoppor. MEN hon reserverade sig ändå eftersom dom var på ett udda ställe. Vattkoppor brukar börja på överkroppen och ansiktet och sedan kan det sprida sig över hela kroppen. Men J hade det bara på underlivet och ingen annan stans. Vissa brukar även få feber och det fick hon först fyra dagar senare. Då hade hon 38.3. Så idag var jag dit igen och då tog dom en odling och kom fram till att det var stafylokocker, så nu ska hon få äta antibiotika. Hon ska även vara hemma från dagis resten av veckan. Hon är pigg i övrigt. Hoppas att det går över snabbt nu är hon får medicin eftersom det kliar...

Skrivet av Vicki, 2007-05-28

Visa hela (2 kommentarer)

En ny vecka har börjat och idag har vi haft ett seminarium på psykologin och vi har analyserat två personer i boken Jonas Eckel. Det var riktigt intressant.
På torsdag har vi nästa seminarium och då ska vi analysera samma bok fast genom kognitivt psykologi tror jag det var. Det ska bli intressant och se om man tänker och tycker likadant på torsdag som man gör idag?;)

På lördag ska jag och A på teater. Vi ska se Mumintrollen... På nolia. F från klassen ska även dit med 2 av sina barn. Vi börjar med att äta lunch innan vi ska se musikalen, det ska bli riktigt kul att bara få vara med A. Det är inte så ofta som det bara är vi 2.
A vann en tävlig i Pitetidningen och det gjorde även min syster, men hon ska jobba natt så då fick jag den. Om sanningen ska fram så var det jag som anmälde alla (hela familjen) till tävlingen och hoppades att vi skulle vinna flera biljetter. Ibland har man tur:)

Idag har vi ätit stekt biff med purjolök och ris. Det var riktigt gott. Jag har tur som...

Skrivet av Vicki, 2007-05-07

Visa hela (0 kommentarer)

Japp, det är redan tisdag. Snart är det helg igen;)
Sitter här och lyssnar på lapprap;) Lite kul är den.

Nu är det så att jag tror att ALLA är gravida eller har just fått barn. Barnen ska få en till kusin och det ska bli så spännande och kul. Så nu vill även våra barn ha ett syskon till..... Men vi får låna istället;)

Igår var vi upp till svågern och svägerskan och åt och tände majbrasan.
Det var hur mysigt som helst. Jag var faktiskt nykter... men nej, jag är INTE gravid. Jag kände inte för att dricka och sedan cykla hem i kylan. Det var bekvämare att ta bilen.
Barnen var vakna till 22.30 för vi tog oss från kusinerna strax efter 22, men ni ska inte tro att det blev sovmorgon. Åh nej inte det, för vid 7 tiden kom båda barnen till våran säng och då var det bara att kliva upp.
K fick lite sovmorgon för han kom och la sig först vid 4 tiden.
Jag och barnen cyklade till mormor och morfar och fikade lite och sedan följde mormor med till hamnen och sedan till nybron...

Skrivet av Vicki, 2007-05-01

Visa hela (0 kommentarer)

Japp, det är säkert... Det är socialpolitik för hela slanten.
Håller på med ett grupparbete om långtidssjukskrivna och utbrända kvinnor i Sverige. Det är ganska intressant.
Första delen av denna kurs är avklarad... Samhällsekonomi. Det var det enga som snurrade i mitt huvud så jag glömde bort att annat. Skicka in dottern till tidningen, baka till kalaset och allt annat. Kände mig som en dålig mamma som inte kom ihåg allt som hör till en födelsedag. Men det viktigaste kom jag i alla fall ihåg... Presenten. Men det känns skönt att det är över.

Men jag gruvar mig för psykologin. Vi ska vara i skolan nästan alla dagar och det är många böcker som ingår. Vet inte när jag ska få tid att läsa alla.
Men vi från Piteå ska samåka och det känns skönt, eftersom annars skulle vi komma hem vid 20 tiden vissa dagar och det har jag inte direkt lust med.
Tycker synd om dom tre i klassen som åker från Luleå eftersom dom kommer hem en timma senare, men det är bara en av dom som...

Skrivet av Vicki, 2007-04-23

Visa hela (2 kommentarer)