En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Vultures bloggis

Litteraturprojekt uppgift 1.

Jag valde Johanna Thydells bok: I taket lyser stjärnorna.
Jag läste fram till s 50 (t.o.m kap 13) och här kommer min egna fortsättning av boken.

Kapitel 14

Det är äntligen lördag och Jenna vaknar av att mormor klappar henne på huvudet, "såja lilla vän, nu är det dags att gå upp. Din mamma kommer hem idag och vi har ännu, lite kvar att göra".
Jenna drar en djup suck de hade ju redan städat lägenheten ,om och om igen, så det kunde ju inte finnas ens en liten damtuss kvar. Men Jenna gör som mormor säger trotts att hon inget hellre ville än att stannat kvar i sin varma säng.
Hon klär på sig och går ut i köket, där sitter morfar och läser tidningen, han mumlar något om att räntorna har stigit och att aktierna ökat i värde och är på väg ännu mer uppåt.
"Kom och sätt dig" säger mormor och drar ut en stol från köksbordet. Allting är nu stiligt och prydligt, det finns inte ett enda fingeravtryck någonstans. Nu ser det mer ut som hemma hos M&M och Jenna gillar det inte riktigt, hon tyckte det var bekvämare som det var förut, lite halvrent sådär.

Hon går och sätter sig och börjar äta på de smörgåsar som mormor har gjort, morfar sneglar upp från sitt tidningsläsande och säger "godmorgon min lilla Jenna har du sovit gott?" lilla Jenna, måste de alltid säga så? Hon kunde slå vad om att Ullis mormor och morfar aldrig sa så.
"jadå, visst har jag sovit gott" svarade Jenna och försöker låta så trevlig som möjligt.

Av: Anna Nygren

Skrivet av Vulture, 2007-03-30 22:53

Det är en bra fortsättning om än litet kort, du hade gärna fått skriva litet längre. Din text är bra och du får med flera detaljer som visar att du tänkt över språkstilen. Fortsätt i samma stil!

/Carim

Skrivet av cecilia, 2007-03-31 00:27

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?