En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Nationaldemokratisk blogg

ND vs SD i Klippan

Jag satt och kollade inne på den högerpopulistiska hemsidan sdkuriren för ett tag sedan och fick syn på att Jens Leandersson från Sverigedemokraterna hade kommenterat att det lilla partiet på orten kommer att ställa upp i kommunvalet i Klippans kommun. Givetvis var han inte sen på att kommentera att även Nationaldemokraterna som är väl förankrade i kommunen också kommer att ställa upp. Vad han dock sade var det som fick mina ögons uppmärksamhet. Med ord som att ND är små i kommunen och att ND och dess företrädare skulle vara extremister så tror denna missnöjespolitiker att ND:s chanser inte alls är stora att erhålla mandat.

Jens Leandersson använder samma typ av retorik som övriga etablissemanget använde mot just hans eget lilla parti, det vill säga tills dess att Sverigedemokraterna vände kappan efter vinden och såg det som en bättre sak att förneka de nationella värdegrunderna och vända ryggen åt nationalismen och sina krav på en betydligt hårdare invandringspolitik. Faktum är att de endast vill begränsa invandringen till Sverige, de har även vänt sina forna åsikter om att erbjuda de invandrare i vars hemländer det nu råder fred i ekonomisk hjälp till återvandring. Istället talar partiet nu om assimilering. Den som är någorlunda påläst förstår direkt att SD:s politik inte på något sätt är nationalistiskt.

Nationaldemokraternas Klippan avdelning var jag själv delaktig i och man kan säga att det var jag som byggde upp den från grunden. Avdelningen är fortfarande stark och ND har många sympatisörer i kommmunen, detta visade sig som mest under valet till EU-parlamentet då ND fick 3, 24 procent av rösterna i kommunen. I den valkrets där jag själv bodde i lyckades jag värva nära nog 9 procent av väljarna till att rösta på Nationaldemokraterna. Vi fick mer röster än både vänsterpartiet och centern tillsammans där. SD fick betydligt mindre röster än oss i det valet och när man stötte på deras dåligt pålästa medlemmar så tyckte man nästan synd om dem.

Det valet vägrade SD att respektera, de beskyllde oss nationalister för att ligga bakom valsabotage, detta eftersom deras valsedlar blev stulna på diverse valkontor. Vad SD inte visste var att Nationaldemokraterna hade samma problem och att de med största sannolikhet var extremvänstern som låg bakom stölderna. ND Klippan hade som tur var runt 15 stycken aktivister verksamma på valdagen som påbörjade sina pass klockan 08.00 på morgonen och slutade klockan 19.30 på kvällen. Därför kunde vi förhindra att våra valsedlar blev bestulna. Att SD inte har lika många aktivister och medlemmar på orten och är fruktansvär dåliga på att organisera sig själva kan inte vi rå för. Några dagar efter valet fick jag hem ett hotbrev från några SD:are där de hotade mig själv och min dotter som var tre år gammal.

Valet till Klippans kommunalfullmäktige kommer att bli väldigt skoj detta året. Men det viktigaste av allt är inte att det är skoj med en valkampanj, det är faktiskt att det är viktigt att kunna erbjuda Klippans befolkning ett seriöst alternativ att rösta på. Ett alternativ som är hållbart och som inte viker sig för makten.

Läs även: http://www.nd.se/nyheter/dokument.asp?dokID=295

Skrivet av Widukind, 2006-05-30 21:05

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera det här inlägget.