En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

XYZ' bloggis

Regnet faller och det har äntligen blivit lite svalare. Nu blir mina grönsaker glada när de får lite vatten i landet.

Såg igår någon ny serie om OS-stjärnornas förberedelser. Snart är det alltså OS. Jag brukar aldrig se på idrott. Men jag tänker att jag kanske skulle börja göra det. För att bli lite träningsinspirerad. Åkte ju kortvasan i februari. Kanske det blir en repris om jag blir lite inspirerad?

Vill man ha lite inspiration på nätet är tidningen I Forms s hemsida att rekommendera. Gyminspiration får man på Les Mills hemsida.

Skrivet av XYZ, 2008-07-29

Visa hela (0 kommentarer)

Det finns en rad tidningar med inspirerande artiklar och bilder om man vill bli lite inspirerad. Tänkte passa på att göra reklam för några av dem.

Drömhem och trädgård
Lantliv
PS Personlig utveckling och psykologi

Idag har jag äntligen kommit till skott; det blev 90 min morgonpromenad i skogen. Har sökt ett intressant jobb. Bra början eller hur?

Funderar på att ta itu med projekt: tillverka sänggavel.

Skrivet av XYZ, 2008-07-28

Visa hela (0 kommentarer)

Värmeböljan har slagit till på riktigt. Två mornar har jag gått ut i nattlinne och satt mig i trettio graders sol klockan åtta på morgonen på trappen till svärföräldrarnas hus där vi sov över. Härligt. På dagen har det dock varit nästan olidligt varmt så vi har hållt oss inne.

Jag har gjort nästan allt jag velat göra denna sommaren. I dagarna åkte vi till en sjö, på kvällen blev det grillning med vänner och två dagar har jag legat en halvtimme i solen innan det blev allt för varmt. Därmed har jag prickat av nästan allt på "ingen sommar utan...." listan.

Har också
- gått på konserter
- varit hos kusinerna på kusten och hälsat på
- tältat flera nätter
- friluftsliv
- cyklat en längre tur
- grejat med trädgårdsland
- plockat vinbär och ätit dem
- ätit glass
- storstädning
- läst böcker
- träffat mina vänner och familjen
- hittat ny favoritmusik

Mycket att vara tacksam över alltså.

Jag ska fortsätta superladda inför hösten och...

Skrivet av XYZ, 2008-07-27

Visa hela (0 kommentarer)

Det blev inget regn på vår lilla utflykt. Med nya cykelväskan och sovsäck och liggunderlag gav vi oss iväg på måndagen. Totalt blev det en tur på cirka 5 mil med övernattning ungefär i mitten. Perfekt.

Trodde inte det skulle vara så kul, men cykeln är verkligen ett bra färdmedel. Ingen träningsvärk idag heller. Gick i uppförsbackarna och cyklade på resten. Mat lagade vi på stormkök vid sjöar så vi kunde koka diskvatten. Perfekt.

Kan varmt rekommendera detta ifall någon vill hemifrån nån dag och inte har råd med dyrare äventyr.

Skrivet av XYZ, 2008-07-16

Visa hela (0 kommentarer)

Har sett några avsnitt här och där av Lyxfällan. Man brukar fundera av hur en del lyckas göra av med så mycket pengar. Jag lyckas göra av med mycket pengar - sett till min budget. Men inte de astronomiska summor en del av programdeltagarna gjort. Jag brukar trösta mig med att de flesta köpen jag gjort är bra köp, sånt som jag behöver.
Efter de senaste årens semesterinköp har jag faktiskt ex.tält, cykelväskor, vandrarkängor. Jag har ju inte kastat pengarna i sjön. Sedan har jag lagt pengar på upplevelser som konserter, läger osv. men de är ju upplevelser jag alltid kommer att minnas. Minimal miljöpåverkan dessutom.

Ibland gör man av med lite pengar på lyx, som för ett tag sedan när vi åkte till Hasseludden Yasuragi . Både jag och pojkvännen tittade lite lurigt på varandra när vi såg ett välbekant ansikte hos en av de andra gästerna. Efter ett halvt dygn lyckades vi identifiera det som en av programledarna...

Skrivet av XYZ, 2008-07-13

Visa hela (0 kommentarer)

När man är arbetslös upptäcker man nya sidor av sig själv.

Efter att ha läst Leilas blogg på TV 4:as hemsida har jag plötsligt blivit ressugen efter att inte ha varit det alls under en lång tid.
Tjejen har rest runt halva jorden verkar det som; jag blir verkligen sugen att besöka allt från Kroatien till London och Marrakesch (stavas det så?).

En annan intressant sida är damerna i Rent Hus -också det TV4:as bästa städtips. Här får man lära sig alla gamla knep med hur man tar bort dålig lukt i skåp, och hur citron, bakpulver, ättika och såpa är de bästa rengöringsmedlen.
Alla kanaler verkar hoppat på trenden; man vill tipsa oss om hur vi ska få finare, renare, mer hygieniskt och lite feng shui hemma. Genom att städa bort och förenkla vardagen ska vi bli lyckligare, mindre stressade och friskare.

Igår städade vi ur alla för små kläder och...

Skrivet av XYZ, 2008-07-10

Visa hela (1 kommentar)

Vardagslycka är:
Att hitta spännande böcker att låna GRATIS på biblioteket. Allt från biografier av presidentkandidaterna i USA till häxkonster, gammal kunskap om energifält i jorden till sköna romaner och lite facklitteratur. Blir det tältning framöver så måste man ju bara ha lite böcker att kasta sig över. Det är överskattat att äga böcker. Jag packar ner mina i lådor och sparar i förrådet just nu. De böcker man läser om är inte jättemånga - men, det klart man sparar lite till sina barn.

Vardagslycka är också (forts...)
+ en bra film att låna GRATIS
+ att konstatera att man faktiskt hållt sig till sitt planerade träningsschema + utöver det vardagsmotionerat
+ att tävla med sig själv hur mycket bra mat man kan köpa för under 300 kr i mataffären för att spara inför den kommande semestern.

Jag brukar inte titta på vad saker kosta så mycket; men...för 230 kronor fick jag följande:

Ett paket med tacoskal, krydda och sås
Ett big-paket med...

Skrivet av XYZ, 2008-06-18

Visa hela (0 kommentarer)

Mardrömmar och vaknar helt förstörd.... hur är hjärnan konstruerad som kan konstruera drömmar som är helt sjuka?

Hur blir man normal igen en morgon när man helst vill hoppa från balkongen?

Testade att cykla i en timme tills svetten lackade och sedan lyssna på musik på högsta volym

Funkar faktiskt någorlunda.

Nu har jag tagit mig igenom gamla schlagers och nyare, J. Timberlake, Håkan Hellström, Doktor Kosmos - allt upptempo funkar....bara det är upptempo.

Jag ska sitta här tills jag inte minns varför jag satte mig här........... om nu musiken är min enda anledning till att leva idag får det väl vara det då. Det är bara deppigheten som spelar mig ett spratt. Hormoner eller nåt annat djävla skit. Detta är inte jag.......

Skrivet av XYZ, 2008-06-14

Visa hela (0 kommentarer)