En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Zelas bloggis

Fick träffa min mormor...äntligen

Efter två år har jag äntligen fått träffa min mormor, förvånande nog kände hon igen mig direkt. Det trodde jag aldrig, men hon har förändrats mycket utseendemässigt. Vilket faktiskt kom som en liten chock. Hon var mycket tunnare, och hon såg äldre ut än vad hon egentligen är.
Läkaren som var på planeringsmötet sa att det inte verkade vara alzheimers, utan en frontallobsdemens..en mycket ovanlig sådan. Det kan ha uppkommit från hemska upplevelser och psykotiska tendenser.
Det här med mormor har inte kommit som en chock direkt, utan det har pågått i flera år.
Igår när jag träffade henne, så kände hon ju som sagt igen mig direkt, men under "samtalen" vi hade så tappade hon vem jag var osv. Men helt plötsligt så fick hon skarpare ögon, tittade på mig och sa som hon sa förr: Du är så go så jag skulle vilja äta upp dig mitt underbara barnbarn!" sen var det borta, sen reste hon sig upp och gick sakta iväg.

Konstigt det här med minnen...Det kändes inte konstigt att träffa henne....men när jag skulle upp till hennes lägenhet det var då det kändes förjävligt. Alla lukter, alla saker...bara hela omgivningen. Satte mig vid hennes köksbord som hon har haft under alla mina 21 år och tänkte: Nu blir det inga fler middagar vid detta bord, i denna lägenhet och ingen mormor som kommer med godisaskar under bordet för att mamma inte ska se. DET gjorde mig ledsen.

Men trots allt var det helt jävla underbart att se min mormor...

x x x x x x x x x x

Skrivet av Zela, 2006-03-28 18:27

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera det här inlägget.