En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
Zophy_

» Fiie

canser..

Var hos farmor och farfar en stund på kvällen igår, kollade på idol och så. Men det var jobbigt. Farfar mådde inte alls bra, hade ont och var trött och sliten..cellgifterna tar hårt på honom. Så otroligt jobbigt att se honom ha så ont och inte orka någonting alls. Så orättvist att just Farfar fick canser. Han som precis gått i pension och sett fram emot att vara ledig med Farmor, fiska, umgås med alla barnbarn och släkt o så..och så slår cansern till. Han som var så glad eftersom vi bjudit med dem på vår egyptenresa..den fick han och farmor avboka och vi fick resa själva. Nu till jul då, farfar som älskar att handla julklappar till alla barnbarn, att skriva julklappsrim och slå in allt, leka tomte och allt annat som hör julen till..nu kommer han inte orka göra allt det han älskar så mycket. Lilla Farfar som blivit så otroligt mager, som har blivit så trött och orklös..varför skulle det hända just dig, just nu? Fortfarande samma glada och skämtsamma farfar mitt i allt elände, men jag ser ju i dina ögon hur jobbigt det är för dig. Snälla, kan du inte bli frisk? Snälla någon, kan du inte uppfinna något som tar bort och utrotar canser? snälla, gör farfar frisk. snälla..
Och farmor som har det så jobbigt när farfar är sjuk, får ta hand om allt, får gå runt hemma själv medan farfar ligger och mår skit. Kan inte ens tänka mig hur jobbigt det måste vara för henne o se hennes make bara bli så sjuk och nästan tyna bort, ha så ont, så mycket feber, så trött och orklös..Hoppas du får lite mer glädje i livet med hundvalpen, som du så länge velat ha och längtat efter. Snart så, kommer den finnas hos dig och kanske underlätta din dag lite, snart är det vår och då kommer lilla valpen men tills dess får du längta lite till.

alltid har jag tyckt att canser är läskigt, och så hemskt för de som drabbas. när man hörde om någon som fått det tyckte man synd om den och dens familj, tänkte hur hemskt det måste vara. Men aldrig, aldrig, hade jag anat hur det verkigen känns. När jag fick beskedet, luften bara gick ur mig, jag kunde inte förstå. Var det verkigen att farfar blivit så sjuk? canser? de påverkar inte bara personen som har det, utan alla i dess omgivning. Jag är rädd för canser, och konsekvenserna från den..Hur cellgifterna som ska döda cansern också gör att personen tappar håret och blir trött osv. Men jag vet att Farfar inte kommer ge upp, han kommer fortsätta kämpa mot denna otäcka sak..Efter det kommer han kunna flugfiska, åka på semester, fira underbara jular och allt annat igen. För han måste besegra den, måste klara det och måste fortsätta finnas i våra liv..

Skrivet av Zophy_, 2005-11-26 19:02

Canser är läskigt. Förlorade min famor i canser. Det va jobbigt under julen då, för hon låg bara i en stol och orkade inte göra så mycket, just då var jag inte så gammal. hon dog samma dag jag fyllde åtta år, förstog inte så bra då men jag minns henne så väl och det blir jobbigare nu när man är äldre och inser vad man har förlotat. Hoppas din farfar blir bra och besegrar cansern.
Kram.

Skrivet av Toffsan, 2005-12-01 20:36

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera det här inlägget.